autor:

.Alexandra.

» » Paste si pizza

Lasagna

Autor: .Alexandra. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: .Alexandra. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
- 400g foi pentru lasagna, - 300g cascaval ras, - 1 ceapa tocata, - 1 ardei rosu, - 300g ciuperci, - 400g carne tocata, - 1 conserva de rosii in sos, - busuioc si oregano, - sare, piper, nucsoara, - 50ml lapte, - 70g parmezan, - 150g smantana

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

36 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita se caleste ceapa. Cand aceasta devine aurie se adauga ardeiul tocat marunt si ciupercile. Se calesc impreuna, apoi se adauga carnea si condimentele.
Se lasa la calit pana ce carnea isi schimba culoarea, dupa care se adauga rosiile din conserva pasate. Se acopera si mai lasa pe foc 30 minute.

Foile de lasagna se lasa 10 minute la inmuiat intr-un bol cu apa fierbinte.

Se prepara un sos rece din smantana, lapte si parmezan.

Se unge o tava cu ulei sau unt in care se aseaza un strat de foi, unul de sos alb, unul de carne si tot asa pana ce se termina ingredientele. La sfarsit se presara cascavalul ras si se da la cuptor, la foc mediu, timp de 40 minute.

Se serveste calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Lasagna

Lasagna

Sosul bechamel se topeste untul se adauga faina putin cate putin dupa care se adauga lapte cat cuprinde

5 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Paste si pizza
Lasagna de cârnati proaspeti

Lasagna de cârnati proaspeti

Ca sã ies din obisnuintã am schimbat carnea pe cârnati proaspeti, am folosit cârnati neafumati

5 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2013

    Gustoasa!!!!

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

    Imi place mult reteta ta ! Arata super si este gustoasa !!!

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

    buna reteta,sosul se numeste bechamel,eu il fac cu .lapte,nucsoara,si amidon ,iese foarte bun.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010

      Foarte bun Alexandra.

    • Fara foto

      nico , 09 noiembrie 2009

      nu merge nici cascaval ras si nici sosul ala din lapte si smantana..... se pune besciamella, mozzarella, si parmiggiano.... numai lasagna nu e reteta ta....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009

      Cred ca este o bunatate...

    • Fara foto

      marina , 08 iulie 2009

      Foarte buna! E super delicioasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

36 voturi

Ingrediente

  • - 400g foi pentru lasagna
  • - 300g cascaval ras
  • - 1 ceapa tocata
  • - 1 ardei rosu
  • - 300g ciuperci
  • - 400g carne tocata
  • - 1 conserva de rosii in sos
  • - busuioc si oregano
  • - sare
  • piper
  • nucsoara
  • - 50ml lapte
  • - 70g parmezan
  • - 150g smantana

Raporteaza reteta

COSTEO (Chef de cuisine)

Gustoasa!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Macaroane taranesti Macaroane taranesti

Macaroanele se fierb al dente in apa cu sare. Slanina se taie o parte cubulete si o parte in felii si se prajeste. Carnatul afumat

0 voturi    0 comentarii
55 min
Paste si pizza
Cuibulete de fidea delicioase si aromate Cuibulete de fidea delicioase si aromate

Se fierbe intr-o craticioara apa cu un praf de sare si un strop de ulei; cand incepe sa clocoteasca, scufundam fiecare cuib de fidea

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Pizza cu blat cumparat