autor:

.Alexandra.

» » Paste si pizza

Lasagna

Autor: .Alexandra. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: .Alexandra. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
- 400g foi pentru lasagna, - 300g cascaval ras, - 1 ceapa tocata, - 1 ardei rosu, - 300g ciuperci, - 400g carne tocata, - 1 conserva de rosii in sos, - busuioc si oregano, - sare, piper, nucsoara, - 50ml lapte, - 70g parmezan, - 150g smantana

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

36 voturi

Mod de preparare

Intr-o cratita se caleste ceapa. Cand aceasta devine aurie se adauga ardeiul tocat marunt si ciupercile. Se calesc impreuna, apoi se adauga carnea si condimentele.
Se lasa la calit pana ce carnea isi schimba culoarea, dupa care se adauga rosiile din conserva pasate. Se acopera si mai lasa pe foc 30 minute.

Foile de lasagna se lasa 10 minute la inmuiat intr-un bol cu apa fierbinte.

Se prepara un sos rece din smantana, lapte si parmezan.

Se unge o tava cu ulei sau unt in care se aseaza un strat de foi, unul de sos alb, unul de carne si tot asa pana ce se termina ingredientele. La sfarsit se presara cascavalul ras si se da la cuptor, la foc mediu, timp de 40 minute.

Se serveste calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Lasagna cu trei feluri de branza si spanac

Lasagna cu trei feluri de branza si spanac

Morcovul se curata si se rade pe razatoarea mica iar ceapa si usturoiul curatate se taie marunt.

4 voturi    3 comentarii
2h
Paste si pizza
Lasagna traditionala cu ciuperci

Lasagna traditionala cu ciuperci

Sosul de carne: Se toarna ulei din abundenta pe fundul unei tigai mari si apoi se pune ceapa tocata. Dupa

11 voturi    2 comentarii
3h
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2013

    Gustoasa!!!!

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

    Imi place mult reteta ta ! Arata super si este gustoasa !!!

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

    buna reteta,sosul se numeste bechamel,eu il fac cu .lapte,nucsoara,si amidon ,iese foarte bun.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010

      Foarte bun Alexandra.

    • Fara foto

      nico , 09 noiembrie 2009

      nu merge nici cascaval ras si nici sosul ala din lapte si smantana..... se pune besciamella, mozzarella, si parmiggiano.... numai lasagna nu e reteta ta....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009

      Cred ca este o bunatate...

    • Fara foto

      marina , 08 iulie 2009

      Foarte buna! E super delicioasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

36 voturi

Ingrediente

  • - 400g foi pentru lasagna
  • - 300g cascaval ras
  • - 1 ceapa tocata
  • - 1 ardei rosu
  • - 300g ciuperci
  • - 400g carne tocata
  • - 1 conserva de rosii in sos
  • - busuioc si oregano
  • - sare
  • piper
  • nucsoara
  • - 50ml lapte
  • - 70g parmezan
  • - 150g smantana

Raporteaza reteta

COSTEO (Chef de cuisine)

Gustoasa!!!!

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Piept de pui cu susan si taitei de orez Piept de pui cu susan si taitei de orez

1.Pieptul de pui spalat si zvantat, se taie fasii subtiri, apoi se marineaza cateva ore, la rece, cu cele doua linguri de sos de soia,

2 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Pizza cu foietaj Pizza cu foietaj

Scoatem foietajul din congelator și lăsăm să se dezghețe. După ce s a dezghetat, il întindem puțin. Amestecam ketchup

0 voturi    0 comentarii
35 min
Paste si pizza
Paste la tava