autor:

Paula Negrea

» » Paste si pizza

Lasagna a la Paula

Autor: Paula Negrea (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 04 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Paula Negrea (Maestru bucatar)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 04 martie 2009

Ingrediente
500 gr de carne de porc, o ceapa, o doza de tomate in sos, o lingura de pasta de tomate concentrat, o lingura de ketchup, un pachet de foi de lasagna, 300 gr branza rasa (preferabil parmezan), oregano, ulei de masline, sare, piper, 160 gr unt (pentru sosul bechamel), 160 gr faina (pentru sosul bechamel), 1 l de lapte (pentru sosul bechamel)

Dificultate: Medie Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Ceapa se taie marunt in ulei pana devine aurie. Se adauga carnea si se lasa la prajit. Se pun tomatele taiate in sos, bulionul concentrat, si ketchup-ul cu putina apa si se lasa la fiert timp de aproximativ o jumatate de ora la foc mic. Se amesteca din cand in cand iar la sfarsit se pune sarea, piperul si oregano dupa gust.

Sosul bechamel se face prin incalzirea untului, se pune incet faina si sa prajeste usor. Se adauga laptele si se lasa usor la fiert pana sosul devine usor pastos.

Se pune in forma putin sos bechamel, se pune primul strat de foi de lasagna dupa care se adauga sosul cu carne in cantitati nu mai mari decat un deget. Se adauga inca un strat de foi si tot asa pana la completare. Ultimul strat se acopera cu sos bechamel dupa care se rade branza peste. Pentru un aspect mai frumos va recomand sa puneti putin sos bechamel si intr-una din straturile intermediare. Se lasa in cele din urma timp de 30 de minute. Se taie in dreptunghiuri egale si se serveste calda. Va recomand o salata simpla la aceasta reteta si un vin rosu demisec, preferabil Cabernet Saugvignon.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna a la Paula" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza cu paine

Pizza cu paine

Painea feliata se inmoaie putin in lapte si se tapeteaza cu ea o tava de copt. Se complecteaza cu

8 voturi    5 comentarii
50 min
Paste si pizza
Tortellini de casa umplute cu ficat de pui

Tortellini de casa umplute cu ficat de pui

Aluatul: Pentru aluat amestecam toate ingredientele si framantam aluatul 20 de minute pe masa de

2 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Crystyna

    Crystyna (Chef de cuisine) , 17 iunie 2009

    Minunată Lasagna! Şi e f. bună!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 iunie 2009

    Cred ca e foart buna!

  • cristina a

    cristina a (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2009

    Si daca inlocuiesti carnea de porc cu vita? E mai sanatos!

Dificultate

Medie

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • 500 gr de carne de porc
  • o ceapa
  • o doza de tomate in sos
  • o lingura de pasta de tomate concentrat
  • o lingura de ketchup
  • un pachet de foi de lasagna
  • 300 gr branza rasa (preferabil parmezan)
  • oregano
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 160 gr unt (pentru sosul bechamel)
  • 160 gr faina (pentru sosul bechamel)
  • 1 l de lapte (pentru sosul bechamel)

Raporteaza reteta

Crystyna (Chef de cuisine)

Minunată Lasagna! Şi e f. bună!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Pizza pas cu pas