autor:

Paula Negrea

» » Paste si pizza

Lasagna a la Paula

Autor: Paula Negrea (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 04 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Paula Negrea (Maestru bucatar)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 04 martie 2009

Ingrediente
500 gr de carne de porc, o ceapa, o doza de tomate in sos, o lingura de pasta de tomate concentrat, o lingura de ketchup, un pachet de foi de lasagna, 300 gr branza rasa (preferabil parmezan), oregano, ulei de masline, sare, piper, 160 gr unt (pentru sosul bechamel), 160 gr faina (pentru sosul bechamel), 1 l de lapte (pentru sosul bechamel)

Dificultate: Medie Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Ceapa se taie marunt in ulei pana devine aurie. Se adauga carnea si se lasa la prajit. Se pun tomatele taiate in sos, bulionul concentrat, si ketchup-ul cu putina apa si se lasa la fiert timp de aproximativ o jumatate de ora la foc mic. Se amesteca din cand in cand iar la sfarsit se pune sarea, piperul si oregano dupa gust.

Sosul bechamel se face prin incalzirea untului, se pune incet faina si sa prajeste usor. Se adauga laptele si se lasa usor la fiert pana sosul devine usor pastos.

Se pune in forma putin sos bechamel, se pune primul strat de foi de lasagna dupa care se adauga sosul cu carne in cantitati nu mai mari decat un deget. Se adauga inca un strat de foi si tot asa pana la completare. Ultimul strat se acopera cu sos bechamel dupa care se rade branza peste. Pentru un aspect mai frumos va recomand sa puneti putin sos bechamel si intr-una din straturile intermediare. Se lasa in cele din urma timp de 30 de minute. Se taie in dreptunghiuri egale si se serveste calda. Va recomand o salata simpla la aceasta reteta si un vin rosu demisec, preferabil Cabernet Saugvignon.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna a la Paula" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste cu branza de capra,spanac si chilli

Paste cu branza de capra,spanac si chilli

1. Puneti pastele la fiert in apa cu sare care clocoteste. . 2.  Incalziti uleiul intr-o tigaie

10 voturi    0 comentarii
25 min
Paste si pizza
Penne cu piept de pui si ciuperci

Penne cu piept de pui si ciuperci

Punem ciupercile cu 30 min. inainte la inmuiat in apa. Intre timp fierbem pastele comform instructiunilor

14 voturi    1 comentariu
45 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Crystyna

    Crystyna (Chef de cuisine) , 17 iunie 2009

    Minunată Lasagna! Şi e f. bună!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 iunie 2009

    Cred ca e foart buna!

  • cristina a

    cristina a (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2009

    Si daca inlocuiesti carnea de porc cu vita? E mai sanatos!

Dificultate

Medie

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • 500 gr de carne de porc
  • o ceapa
  • o doza de tomate in sos
  • o lingura de pasta de tomate concentrat
  • o lingura de ketchup
  • un pachet de foi de lasagna
  • 300 gr branza rasa (preferabil parmezan)
  • oregano
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 160 gr unt (pentru sosul bechamel)
  • 160 gr faina (pentru sosul bechamel)
  • 1 l de lapte (pentru sosul bechamel)

Raporteaza reteta

Crystyna (Chef de cuisine)

Minunată Lasagna! Şi e f. bună!

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Lasagna - reteta mea