autor:

Paula Negrea

» » Paste si pizza

Lasagna a la Paula

Autor: Paula Negrea (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 04 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Paula Negrea (Maestru bucatar)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 04 martie 2009

Ingrediente
500 gr de carne de porc, o ceapa, o doza de tomate in sos, o lingura de pasta de tomate concentrat, o lingura de ketchup, un pachet de foi de lasagna, 300 gr branza rasa (preferabil parmezan), oregano, ulei de masline, sare, piper, 160 gr unt (pentru sosul bechamel), 160 gr faina (pentru sosul bechamel), 1 l de lapte (pentru sosul bechamel)

Dificultate: Medie Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Ceapa se taie marunt in ulei pana devine aurie. Se adauga carnea si se lasa la prajit. Se pun tomatele taiate in sos, bulionul concentrat, si ketchup-ul cu putina apa si se lasa la fiert timp de aproximativ o jumatate de ora la foc mic. Se amesteca din cand in cand iar la sfarsit se pune sarea, piperul si oregano dupa gust.

Sosul bechamel se face prin incalzirea untului, se pune incet faina si sa prajeste usor. Se adauga laptele si se lasa usor la fiert pana sosul devine usor pastos.

Se pune in forma putin sos bechamel, se pune primul strat de foi de lasagna dupa care se adauga sosul cu carne in cantitati nu mai mari decat un deget. Se adauga inca un strat de foi si tot asa pana la completare. Ultimul strat se acopera cu sos bechamel dupa care se rade branza peste. Pentru un aspect mai frumos va recomand sa puneti putin sos bechamel si intr-una din straturile intermediare. Se lasa in cele din urma timp de 30 de minute. Se taie in dreptunghiuri egale si se serveste calda. Va recomand o salata simpla la aceasta reteta si un vin rosu demisec, preferabil Cabernet Saugvignon.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna a la Paula" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza cu pui si sos Pesto

Pizza cu pui si sos Pesto

Preincalziti cuptorul la 230 de grade Celsius. Imprastiati sosul Pesto pe suprafata blatului

2 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza
Muschiulet impletit cu paste

Muschiulet impletit cu paste

Se taie muschiuletii in patru fasii,pe lungime dar capatul mai gros sa ramana \"legat\".Se impletesc

4 voturi    9 comentarii
1h
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Crystyna

    Crystyna (Chef de cuisine) , 17 iunie 2009

    Minunată Lasagna! Şi e f. bună!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 iunie 2009

    Cred ca e foart buna!

  • cristina a

    cristina a (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2009

    Si daca inlocuiesti carnea de porc cu vita? E mai sanatos!

Dificultate

Medie

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • 500 gr de carne de porc
  • o ceapa
  • o doza de tomate in sos
  • o lingura de pasta de tomate concentrat
  • o lingura de ketchup
  • un pachet de foi de lasagna
  • 300 gr branza rasa (preferabil parmezan)
  • oregano
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 160 gr unt (pentru sosul bechamel)
  • 160 gr faina (pentru sosul bechamel)
  • 1 l de lapte (pentru sosul bechamel)

Raporteaza reteta

Crystyna (Chef de cuisine)

Minunată Lasagna! Şi e f. bună!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Spaghete cu rosii, ciuperci si busuioc Spaghete cu rosii, ciuperci si busuioc

Se pune apa intr-o cratita cu capac. Adaugam un praf de sare. Aducem apa de fierbere, punem spaghetele in apa si fierbem. Intre timp

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Spaghete Carbonara reţetă simplă Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Salata de Paste cu Fructe