autor:

Paula Negrea

» » Paste si pizza

Lasagna a la Paula

Autor: Paula Negrea (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 04 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Paula Negrea (Maestru bucatar)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 04 martie 2009

Ingrediente
500 gr de carne de porc, o ceapa, o doza de tomate in sos, o lingura de pasta de tomate concentrat, o lingura de ketchup, un pachet de foi de lasagna, 300 gr branza rasa (preferabil parmezan), oregano, ulei de masline, sare, piper, 160 gr unt (pentru sosul bechamel), 160 gr faina (pentru sosul bechamel), 1 l de lapte (pentru sosul bechamel)

Dificultate: Medie Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Ceapa se taie marunt in ulei pana devine aurie. Se adauga carnea si se lasa la prajit. Se pun tomatele taiate in sos, bulionul concentrat, si ketchup-ul cu putina apa si se lasa la fiert timp de aproximativ o jumatate de ora la foc mic. Se amesteca din cand in cand iar la sfarsit se pune sarea, piperul si oregano dupa gust.

Sosul bechamel se face prin incalzirea untului, se pune incet faina si sa prajeste usor. Se adauga laptele si se lasa usor la fiert pana sosul devine usor pastos.

Se pune in forma putin sos bechamel, se pune primul strat de foi de lasagna dupa care se adauga sosul cu carne in cantitati nu mai mari decat un deget. Se adauga inca un strat de foi si tot asa pana la completare. Ultimul strat se acopera cu sos bechamel dupa care se rade branza peste. Pentru un aspect mai frumos va recomand sa puneti putin sos bechamel si intr-una din straturile intermediare. Se lasa in cele din urma timp de 30 de minute. Se taie in dreptunghiuri egale si se serveste calda. Va recomand o salata simpla la aceasta reteta si un vin rosu demisec, preferabil Cabernet Saugvignon.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna a la Paula" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste cu branza de capra,spanac si chilli

Paste cu branza de capra,spanac si chilli

1. Puneti pastele la fiert in apa cu sare care clocoteste. . 2.  Incalziti uleiul intr-o tigaie

10 voturi    0 comentarii
25 min
Paste si pizza
Tortellini cu sos de iaurt si sunca

Tortellini cu sos de iaurt si sunca

Se fierb 10 minute tortelinii in apa cu sare( se introduc in momentul cand apa da in clocot). Sunculita

8 voturi    8 comentarii
45 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • Crystyna

    Crystyna (Chef de cuisine) , 17 iunie 2009

    Minunată Lasagna! Şi e f. bună!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 iunie 2009

    Cred ca e foart buna!

  • cristina a

    cristina a (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2009

    Si daca inlocuiesti carnea de porc cu vita? E mai sanatos!

Dificultate

Medie

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • 500 gr de carne de porc
  • o ceapa
  • o doza de tomate in sos
  • o lingura de pasta de tomate concentrat
  • o lingura de ketchup
  • un pachet de foi de lasagna
  • 300 gr branza rasa (preferabil parmezan)
  • oregano
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 160 gr unt (pentru sosul bechamel)
  • 160 gr faina (pentru sosul bechamel)
  • 1 l de lapte (pentru sosul bechamel)

Raporteaza reteta

Crystyna (Chef de cuisine)

Minunată Lasagna! Şi e f. bună!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Fusilli cu pui si sos Fusilli cu pui si sos

Am fiert pastele cu putina sare. Am tăiat ceapa mărunt, ciupercile puțin mai mare și ardeiul. Pentru sos am tăiat pieptul de pui

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Paste chinezesti cu pui si legume Paste chinezesti cu pui si legume

Se fierb pastele 3 minute în apă clocotită, apoi se scurg. Urmează sosul: Se încinge uleiul, se adaugă ceapa, apoi

0 voturi    0 comentarii
30h 15 min
Mancaruri cu carne
Spaghete Carbonara rețetă cu ciuperci