autor:

Doina  Varga

» » Paste si pizza

Lasagna cu carne, ciuperci, branza topita si sos Bechamel

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 martie 2010

Ingrediente
1 pachet de 375 g foi de lasagna, (se poate face cu foi preparate acasa din 2 oua, 400 g faina, sare, 50 ml apa), 500 g carne tocata, 2 cepe albe, 2 cepe rosii, 200 g ciuperci, 1 morcov, 18 feliute branza topita, 1 legatura patrunjel verde (uscat), 3-4 linguri ketchup, 2 linguri cascaval ras, 1/2 ardei gras rosu (proaspat sau congelat), unt cat o nuca, 4 linguri ulei (de masline), 4 linguri faina, 400 ml lapte, sare, piper, cimbru, condimente pentru friptura

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

46 voturi

Mod de preparare

Curatati cepele si morcovul, tocati totul marunt, spalati si tocati ciupercile. Puneti la calit in 3 linguri de ulei ceapa, morcocul si ciupercile, dupa cateva minute adaugati jumatate din ketchup, verdeata tocata si condimentati. Adaugati 100 ml apa si lasati sa fiarba la foc mic cu capac pana scade zeama, dar nu de tot, ~20 minute. Eu am pus si o mana de boabe de mazare congelate, pentru aspect.
Intre timp preparati un sos Bechamel astfel: puneti la topit untul, adaugati faina si 2 feliute de branza topita, amestecati energic cu un tel si adaugati laptele clocotit, amestecand continuu pana se ingroase sosul. Condimentati-l.
Ungeti o tava mai inaltuta cu o lingura de ulei, puneti uniform pe fundul tavii o treime din sosul Bechamel, o treime din compozitia de carne, acoperiti cu un strat de fasii de lasagna, urmeaza un strat de felii de branza topita si o treime din compozitia de carne. Continuati cu o treime din sosul Bechamel, fasii de lasagna, ultima treime din compozitia de carne, ultima treime din sos si ultimul strat de fasii de lasagna.
Acoperiti cu restul de ketchup, un strat de felii de branza topita, fasiute subtiri de ardei rosu si frunze de patrunjel. Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 25 minute. Scoateti tava, indepartati folia si presarat cu cascavalul ras. Introduceti din nou tava in cuptor pentru 10-15 minute, pana se rumeneste frumos.
Lasati sa se racoreasca, taiati lasagna in patrate de o portie si asezati-le pe farfurii. Am decorat cu cateva seminte de susan, picaturi de ketchup si frunze de patrunjel, cateva feliute de usturoi murat. Se poate servi atat calda, cat si rece.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu carne, ciuperci, branza topita si sos Bechamel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza

Pizza

Se face o maia din drojdie, 1 lingurita de zahar, 3-4 linguri faina si putina apa calda si se lasa

3 voturi    7 comentarii
1h 20 min
Paste si pizza
Pizza casei

Pizza casei

Batem oul, adaugam apa si apoi drojdia faramitata. Batem cu telul pana se topeste drojdia, apoi punem

0 voturi    0 comentarii
2h
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine):

    Am reusit sa facem si noi dar am folosit doar branza rasa,nu am apelat la felii de branza topita.Oricum reteta ta este foarte aspectoasa si apetisanta.Cu cat sunt mai multe ingrediente de calitate cu atat lasagna iese mai gustoasa!

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • valy

    valy (Chef de cuisine) , 19 iulie 2012

    Draga Doina nu toata lumea stie de lasagna ,,,,,cind se da o reteta trebuie sa se tina cont de toata lumea ,,,chiar daca tata leana nu stie stie sa umble cu compiuterul ,il pune pe nepot si nepotu inca nu a ajuns in italia asa ca hai sa scriem pe intelesul tuturor romanilor ,,,,,, nu esti singura de altfel

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

    Interesant !

  • Fara foto

    Nuti , 16 martie 2010

    Gustos dar....

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 martie 2010

      Foarte interesanta reteta ta! Si prezentarea e super.

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 06 martie 2010

      am notat-o, am salvat-o si am si votat-o dar am o intrebare :fierbe-ti foile inainte sau cum?

    • Fara foto

      Nela , 06 martie 2010

      Arata foarte bine, mai e o luna pana e gata postul. Mai bine ai da o reteta de post aspectuoasa. Nu cred ca nu faci ceva bun si de post in perioada asta. Doar nu mancati carne.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

46 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet de 375 g foi de lasagna
  • (se poate face cu foi preparate acasa din 2 oua
  • 400 g faina
  • sare
  • 50 ml apa)
  • 500 g carne tocata
  • 2 cepe albe
  • 2 cepe rosii
  • 200 g ciuperci
  • 1 morcov
  • 18 feliute branza topita
  • 1 legatura patrunjel verde (uscat)
  • 3-4 linguri ketchup
  • 2 linguri cascaval ras
  • 1/2 ardei gras rosu (proaspat sau congelat)
  • unt cat o nuca
  • 4 linguri ulei (de masline)
  • 4 linguri faina
  • 400 ml lapte
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • condimente pentru friptura

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

valy (Chef de cuisine)

Draga Doina nu toata lumea stie de lasagna ,,,,,cind se da o reteta trebuie sa se tina cont de toata lumea ,,,chiar daca tata leana nu stie stie sa umble cu compiuterul ,il pune pe nepot si nepotu inca nu a ajuns in italia asa ca hai sa scriem pe intelesul tuturor romanilor ,,,,,, nu esti singura de altfel

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paste Baneasa cu sos si piept de pui