autor:

autor

» » Paste si pizza

Lasagna cu carne de pui

   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 pachet lasagna (500 grame), doua cesti supa codenasata (foarte concentrata) de ciuperci, trei cesti smintina foarte grasa, 200 grame brinza Parmezan, 150 gr. unt, 4 lingurite ulei masline, jumatate ceapa mare taiata, 4 catei usturoi, taiati, 5 ciuperci mari taiate, 1,5 kg carne pui prajita, taiata, sare si piper, dupa gust, 250 gr. brinza foarte moale sau smintina grasa, o mina de spanac verde spalat si taiat, 500 grame brinza mozzarella

Dificultate: Redusa Timp: 2h 10 min

19 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 175 grade Celsius. Se pune un vas mare cu apa in care s-a pus un praf de sare la foc, se pune pachetul de lasagna si se fierbe al dente, timp de 8 - 10 minute. Se strecoara bine. Se amesteca supa de ciuperci cu smintina, brinza parmezan si unt. Se amesteca pina se topeste untul complet si amestecul devine omogen. Intr-o cratita de marime medie se incinge uleiul de masline. Se caleste ceapa cu frunza de dafin in ulei pina ceapa capata o culoare aurie. Se adauga ciupercile si usturoiul. Se calesc usor legumele si se scurg de ulei. Se adauga si carnea de pui. Se condimenteaza cu sare si piper. Intr-un vas mare se toarna sosul cu brinza, paste lasagna, jumatate din brinza ricotta, se acopera cu spanac, se adauga jumatate din compozitia cu pui si se toarna brinza mozzarela. Se pune iar lasagna, amestec cu pui, restul de brinza ricotta, sos cu brinza Parmezan si unt, spanac, restul de pui si, la sfirsit, brinza mozzarela, ultimul strat de lasagna si sos cu Parmezan. Se tine la cuptorul incins o ora pina cind lasagna capata o culoare aurie-maronie si face bule. La sfirsit de adauga un strat de brinza mozzarela si se mai tine putin la cuptor, pina capata o culoare aurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Lasagna cu carne tocata din piept de pui.

Lasagna cu carne tocata din piept de pui.

Carnea tocata din piept de pui se caleste impreuna cu doua cepsoare rosii in 3 linguri de ulei extravirgin

19 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

2h 10 min

19 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet lasagna (500 grame)
  • doua cesti supa codenasata (foarte concentrata) de ciuperci
  • trei cesti smintina foarte grasa
  • 200 grame brinza Parmezan
  • 150 gr. unt
  • 4 lingurite ulei masline
  • jumatate ceapa mare taiata
  • 4 catei usturoi
  • taiati
  • 5 ciuperci mari taiate
  • 1,5 kg carne pui prajita
  • taiata
  • sare si piper
  • dupa gust
  • 250 gr. brinza foarte moale sau smintina grasa
  • o mina de spanac verde spalat si taiat
  • 500 grame brinza mozzarella

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Retete

din Paste si pizza

Paste cu sos de sfecla rosie Paste cu sos de sfecla rosie

Pregatim sosul. Tocam marunt toate legumele. Intr-o tigaie punem uleiul la incins si adaugam legumele tocate si apa cat sa le cuprindem.

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fusilli cu pui si sos Fusilli cu pui si sos

Am fiert pastele cu putina sare. Am tăiat ceapa mărunt, ciupercile puțin mai mare și ardeiul. Pentru sos am tăiat pieptul de pui

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Paste mixte a la Cris