autor:

Mihaela11

» » Paste si pizza

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 27 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 27 ianuarie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de:, 18 foi lasagna, Cascaval ras sau branza mozzarella rasa, Pentru sosul de carne cu legume, -1/2 kg carne macinata de vita( trecuta de 2 ori prin masina de carne), -o ceapa, -6 catei de usturoi, -8 rosii mari, -4 ardei de culori diferite( verzi, rosii, galbeni, albi), -4 dovlecei mici ( zucchini), -4 linguri ulei de masline, -1 lingurita sare, -2 lingurite condimente mixte macinate: (piper,cuisoare,coriandru,cardamom,scortisoara,nucsoara,ghimbir,foi de dafin), Pentru sosul alb, -1 litru lapte, -60 gm unt, -80 gm faina, -1/2 lingurita sare, -un varf de cutit de nucsoara macinata, - 6 triunghiuri branza topita( eu am folosit branza “ La vache qui rit”)

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

28 voturi

Mod de preparare

Preparare
Sosul de carne cu legume
Se taie marunt ceapa si usturoiul.
Ardeii se taie julien.
Dovleceii se taie in bucati mici.
Rosiile se oparesc si se decojesc.
Se pune intr-o cratita neaderenta uleiul de masline si se adauga ceapa, usturoiul, ardeii si dovleceii si se calesc cca 5 minute; se adauga apoi carnea macinata, sarea, condimentele si se mai lasa inca 5 minute sa se caleasca.
Se adauga rosiile decojite si taiate marunt si se lasa la fiert 20 de minute la foc mic.
Sosul alb
Se topeste untul intr-o cratita si se adauga faina ; se prajesc impreuna avand grija sa nu prinda culoare; se adauga laptele treptat si se amesteca incontinuu pentru a nu face cocoloase.
Se adauga sarea si nucsoara; cand laptele incepe sa fiarba se adauga triunghiurile de branza topita.
Se fierbe la foc mic pana se ingroasa.
Foile de lasagna se fierb in apa cu sare si putin ulei 6 minute.
Se scurge apa si se pun sub robinetul cu apa rece imediat pentru a nu se lipii unele de altele.
Intr-o tava de cuptor adanca si cu dimensiunile de 26/35 cm se adauga 3-4 linguri din sosul de carne cu legume.
Se aseaza un rand de foi de lasagna, avand grija sa se suprapuna putin .
Se acopera cu un strat de sos alb si apoi un strat de sos de carne cu legume.
Se continua la fel: un strat de foi de lasagna, unul de sos alb si unul de sos de carne cu legume.
Se pun 3 straturi de foi alternative de lasagna ( la fiecare strat folosim 6 foi).
Peste ultimul strat se pune sos alb care se presara cu cascaval ras ( sau branza mozzarella) si piper proaspat macinat.
Se da la cuptorul incalzit la 200 de grade 30 de minute pana se rumeneste.
Se serveste calda.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu carne de vita macinata si legume" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza cu iaurt

Pizza cu iaurt

Se framanta aluatul si se lasa la rece 2 ore. se intinde in tava aluatul, se unge cu sos de rosii,se

10 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
MACAROANE CU BRANZA LA CUPTOR

MACAROANE CU BRANZA LA CUPTOR

Macaroanele se fierb in apa cu putin ulei .Cand sunt fierte,strecurate se amesteca cu untul fierbinte

107 voturi    35 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

    Merita incercata !

  • susu

    susu (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

    Nici eu n-am facut niciodata lasagna dar am sa fac. Am salvat reteta. Mihaela ce muraturi ai acolo................

  • jsabrina

    jsabrina (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

    Eu nu am facut niciodata lasagna . Dar niciodata nu e prea tarziu nu ?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Arata grozav...felicitari ...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

      Ti-a iesit formidabila si buna.*****

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 22 februarie 2010

      Foarte buna aceasta lasagna! Si eu o pregatesc destul de des si de fiecare data mai adaug cate cava sau mai schimb fata de reteta de la care am pornit initial. Felicitari!

    • Fara foto

      andrea costa bucatar italian , 30 ianuarie 2010

      asta nu sunt retete de bucatarie italiana! sa va fie de ruscine, la bucatarie italiana e alceva!

    • vio.vio

      vio.vio (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      ce bine arata mia-i dat o ideie buna

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Arata grozav de apetisant

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Hmmm,ce bine arata...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

28 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • 18 foi lasagna
  • Cascaval ras sau branza mozzarella rasa
  • Pentru sosul de carne cu legume
  • -1/2 kg carne macinata de vita( trecuta de 2 ori prin masina de carne)
  • -o ceapa
  • -6 catei de usturoi
  • -8 rosii mari
  • -4 ardei de culori diferite( verzi
  • rosii
  • galbeni
  • albi)
  • -4 dovlecei mici ( zucchini)
  • -4 linguri ulei de masline
  • -1 lingurita sare
  • -2 lingurite condimente mixte macinate: (piper,cuisoare,coriandru,cardamom,scortisoara,nucsoara,ghimbir,foi de dafin)
  • Pentru sosul alb
  • -1 litru lapte
  • -60 gm unt
  • -80 gm faina
  • -1/2 lingurita sare
  • -un varf de cutit de nucsoara macinata
  • - 6 triunghiuri branza topita( eu am folosit branza “ La vache qui rit”)

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mac

Prajitura cu mac

Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor si

13 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tagliatelle cu somon si lime