Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • 18 foi lasagna
  • Cascaval ras sau branza mozzarella rasa
  • Pentru sosul de carne cu legume
  • -1/2 kg carne macinata de vita( trecuta de 2 ori prin masina de carne)
  • -o ceapa
  • -6 catei de usturoi
  • -8 rosii mari
  • -4 ardei de culori diferite( verzi, rosii, galbeni, albi)
  • -4 dovlecei mici ( zucchini)
  • -4 linguri ulei de masline
  • -1 lingurita sare
  • -2 lingurite condimente mixte macinate: (piper,cuisoare,coriandru,cardamom,scortisoara,nucsoara,ghimbir,foi de dafin)
  • Pentru sosul alb
  • -1 litru lapte
  • -60 gm unt
  • -80 gm faina
  • -1/2 lingurita sare
  • -un varf de cutit de nucsoara macinata
  • - 6 triunghiuri branza topita( eu am folosit branza “ La vache qui rit”)

Mod de preparare

Preparare

Sosul de carne cu legume

Se taie marunt ceapa si usturoiul.

Ardeii se taie julien.

Dovleceii se taie in bucati mici.

Rosiile se oparesc si se decojesc.

Se pune intr-o cratita neaderenta uleiul de masline si se adauga ceapa, usturoiul, ardeii si dovleceii si se calesc cca 5 minute; se adauga apoi carnea macinata, sarea, condimentele si se mai lasa inca 5 minute sa se caleasca.

Se adauga rosiile decojite si taiate marunt si se lasa la fiert 20 de minute la foc mic.

Sosul alb

Se topeste untul intr-o cratita si se adauga faina ; se prajesc impreuna avand grija sa nu prinda culoare; se adauga laptele treptat si se amesteca incontinuu pentru a nu face cocoloase.

Se adauga sarea si nucsoara; cand laptele incepe sa fiarba se adauga triunghiurile de branza topita.

Se fierbe la foc mic pana se ingroasa.

Foile de lasagna se fierb in apa cu sare si putin ulei 6 minute.

Se scurge apa si se pun sub robinetul cu apa rece imediat pentru a nu se lipii unele de altele.

Intr-o tava de cuptor adanca si cu dimensiunile de 26/35 cm se adauga 3-4 linguri din sosul de carne cu legume.

Se aseaza un rand de foi de lasagna, avand grija sa se suprapuna putin .

Se acopera cu un strat de sos alb si apoi un strat de sos de carne cu legume.

Se continua la fel: un strat de foi de lasagna, unul de sos alb si unul de sos de carne cu legume.

Se pun 3 straturi de foi alternative de lasagna ( la fiecare strat folosim 6 foi).

Peste ultimul strat se pune sos alb care se presara cu cascaval ras ( sau branza mozzarella) si piper proaspat macinat.

Se da la cuptorul incalzit la 200 de grade 30 de minute pana se rumeneste.

Se serveste calda.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise