Încingeti cuptorul la 220°C, prajiti carnea, apoi preparati aluatul de paste. Când carnea e gata, scoateti-o din cuptor. Dupa ce s-a racit, dezosati-o si puneti-o într-un castron, împreuna cu pielea crocanta. Incalziti o tigaie si adaugati putin ulei. Prajiti încet usturoiul pina cind se rumeneste usor, apoi adaugati rozmarinul, foile de dafin si rosiile. Clati-1e la foc mic 45 de minute, cu capac. Cind rosiile sunt aproape gata, puneti intr-o alta cratita laptele, patrunjelul, nucsoara, ceapa si boabele de piper si aduceti la fierbere. Separat, topiti untul si adaugati faina. Amestecati bine, apoi scurgcti laptele si adaugati-1 treptat la mina cu unt, amestecând cu grij,i, pina când obtineti un sos alb gros, omogen. Fierbeti sosul Îi clocote mici câteva minute, apoi luatil de pe foc, adaugati parmezanul si condimcntati bine. Adaugati carnea maruntita la sosul de rosii. cu putina apa fierbinte, daca e prea uscat, si condimentati. Fierbeti-! la foc mic 20 de minute, amestecind din când în când. Scoateti rozmarinul si darinul. Încingeti cuptorul la 18° grade C si ungeti cu unt o tava pentru cuptor. Aduceti la fierbere Într-o oala apa sarata, cu o lingura buna de ulei, si întindeti aluatul de paste în fâsii lungi, de circa 8 x 25 cm. Fierbeti câte :2-3 fisii odata, apoi acoperiti fundul tavii cu paste. Iasindu-le sa atârne peste margini. Acoperiti-le cu sos de rosii cu carne, apoi cu sos alb si parmezan ras. Repetati straturile pâna când se termina carnea. Pastrati niste sos alb ca sa puneti deasupra, apoi împaturiti pastele care atârna si acoperiti cu sos alb. Presarati cu parmczan si cu bucatele de mozzarella. apoi cu frunze de salvie si stropiti cu ulei de masline. Coaceti în cuptorul încins circa 45 de minute. Pâna cind pastele devin aurii.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii