autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

LASAGNA VANATORULUI

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 aprilie 2009

Ingrediente
600g carne maruntita 450 g aluat de paste cu ou Parmesan pentru ras 2 bucati de mozzarella a cite 150 g O mina de masline Pentru sosul alb: 1 l lapte 1 fir de patrunjel proaspat 1 praf de nucsoare ½ ceapa, curatata si taiata felii 6 boabe piper negru 80 g unt 65 g faina simpla 150 g par,ezan pentru ras Sare marina siper negru macinat Pentru sosul de rosii: ulei demasline 3 catei de usturoi 1 fir de rozmarin proaspat 3 foi dafin 3 conserve a cite 400 g de rosii ovale

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Încingeti cuptorul la 220°C, prajiti carnea, apoi preparati aluatul de paste. Când carnea e gata, scoateti-o din cuptor. Dupa ce s-a racit, dezosati-o si puneti-o într-un castron, împreuna cu pielea crocanta. Incalziti o tigaie si adaugati putin ulei. Prajiti încet usturoiul pina cind se rumeneste usor, apoi adaugati rozmarinul, foile de dafin si rosiile. Clati-1e la foc mic 45 de minute, cu capac. Cind rosiile sunt aproape gata, puneti intr-o alta cratita laptele, patrunjelul, nucsoara, ceapa si boabele de piper si aduceti la fierbere. Separat, topiti untul si adaugati faina. Amestecati bine, apoi scurgcti laptele si adaugati-1 treptat la mina cu unt, amestecând cu grij,i, pina când obtineti un sos alb gros, omogen. Fierbeti sosul Îi clocote mici câteva minute, apoi luatil de pe foc, adaugati parmezanul si condimcntati bine. Adaugati carnea maruntita la sosul de rosii. cu putina apa fierbinte, daca e prea uscat, si condimentati. Fierbeti-! la foc mic 20 de minute, amestecind din când în când. Scoateti rozmarinul si darinul. Încingeti cuptorul la 18° grade C si ungeti cu unt o tava pentru cuptor. Aduceti la fierbere Într-o oala apa sarata, cu o lingura buna de ulei, si întindeti aluatul de paste în fâsii lungi, de circa 8 x 25 cm. Fierbeti câte :2-3 fisii odata, apoi acoperiti fundul tavii cu paste. Iasindu-le sa atârne peste margini. Acoperiti-le cu sos de rosii cu carne, apoi cu sos alb si parmezan ras. Repetati straturile pâna când se termina carnea. Pastrati niste sos alb ca sa puneti deasupra, apoi împaturiti pastele care atârna si acoperiti cu sos alb. Presarati cu parmczan si cu bucatele de mozzarella. apoi cu frunze de salvie si stropiti cu ulei de masline. Coaceti în cuptorul încins circa 45 de minute. Pâna cind pastele devin aurii.
Daca ti-a placut reteta noastra "LASAGNA VANATORULUI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Penne quatro formaggi

Penne quatro formaggi

Am topit untul intr-o tigaie si peste el am pus smantana si branzeturile.Intre timp am fiert pastele

2 voturi    2 comentarii
15 min
Paste si pizza
Cuiburi din paste cu sos de rosii si ciuperci

Cuiburi din paste cu sos de rosii si ciuperci

Se fierb pastele in apa cu sare apoi se scurg si se trec sub jet de apa rece.Ciupercile splate si

0 voturi    0 comentarii
45 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 600g carne maruntita 450 g aluat de paste cu ou Parmesan pentru ras 2 bucati de mozzarella a cite 150 g O mina de masline Pentru sosul alb: 1 l lapte 1 fir de patrunjel proaspat 1 praf de nucsoare ½ ceapa
  • curatata si taiata felii 6 boabe piper negru 80 g unt 65 g faina simpla 150 g par,ezan pentru ras Sare marina siper negru macinat Pentru sosul de rosii: ulei demasline 3 catei de usturoi 1 fir de rozmarin proaspat 3 foi dafin 3 conserve a cite 400 g de rosii ovale

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete cu fructe de mare