Lasagne

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Lasagne

Ingrediente

  • 600g carne porc tocata
  • 1 conserva ciuperci
  • 2 ardei mari
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi potriviti
  • sos de rosii
  • 1 sf pachet unt
  • 3-4 linguri faina
  • aprox 1 l lapte
  • rozmarin, nucsoara, piper negru
  • foi pt lasagne
  • cascaval ras

Mod de preparare

Se pune carnea la calit.

Sos bolognese:

Se curata legumele, se taie marunt si se pun la calit, ceapa+ ardeii+ morcovii dati prin razatoare+ conserva de cuperci iar la sfarsit se pune sosul de rosii, o cana cu apa si se lasa pana s-au fiert. Dupa ce s-au fiert, se adauga carnea si se mai lasa aprox 3-4 minute la fiert.

Sos besamel:

Se pune 1 sfert de pachet unt la topit, knd s-a topit se adauga faina lingura cu lingura amestecand continuu pana devine un guguloi. Apoi imediat de pune laptele putin kte putin, dar sa ramana totusi gros sosul,se adauga o lingurita nucsoara si putin rozmarin.

Foile de lasagne se pun la fiert, 20 min, in functie de foi.

Se ia o tava, se unge cu unt, se pune un strat de foi, un strat de sos bolognese cu carne, unul de sos besamel, dupa care se reia procesul, se aseaza in starturi alternative pana se umple tava.

Ultimul strat e sosul bolognese cu carne si besamel.

Deasupra se presara cascaval; se baga la cuptor 60minute.

Se lasa 15minute la racit dupa care se serveste. Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Compot de visine pentru iarna

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine
Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt.

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise