autor:

Larisa Ghetu

» » Paste si pizza

Lasagne

Autor: Larisa Ghetu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Larisa Ghetu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 aprilie 2009

Ingrediente
600g carne porc tocata, 1 conserva ciuperci, 2 ardei mari, 1 ceapa mare, 2 morcovi potriviti, sos de rosii, 1 sf pachet unt, 3-4 linguri faina, aprox 1 l lapte, rozmarin, nucsoara, piper negru, foi pt lasagne, cascaval ras

Dificultate: Medie Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Se pune carnea la calit.
Sos bolognese:
Se curata legumele, se taie marunt si se pun la calit, ceapa+ ardeii+ morcovii dati prin razatoare+ conserva de cuperci iar la sfarsit se pune sosul de rosii, o cana cu apa si se lasa pana s-au fiert. Dupa ce s-au fiert, se adauga carnea si se mai lasa aprox 3-4 minute la fiert.
Sos besamel:
Se pune 1 sfert de pachet unt la topit, knd s-a topit se adauga faina lingura cu lingura amestecand continuu pana devine un guguloi. Apoi imediat de pune laptele putin kte putin, dar sa ramana totusi gros sosul,se adauga o lingurita nucsoara si putin rozmarin.
Foile de lasagne se pun la fiert, 20 min, in functie de foi.
Se ia o tava, se unge cu unt, se pune un strat de foi, un strat de sos bolognese cu carne, unul de sos besamel, dupa care se reia procesul, se aseaza in starturi alternative pana se umple tava.
Ultimul strat e sosul bolognese cu carne si besamel.
Deasupra se presara cascaval; se baga la cuptor 60minute.
Se lasa 15minute la racit dupa care se serveste. Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Lasagne cu sparanghel

Lasagne cu sparanghel

Untul+ceapa taiata marunt+tulpina de sparanghelul+sare+piper se calesc in tigaie 5 minute.Se adauga

3 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Lasagne rolls

Lasagne rolls

Iubesc lasagne si sosul ragu. E adevarat ca dureaza mult sa prepari sosul ragu, dar aceasta este

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Constansa Vilau , 12 august 2014

    imi place, o s-o inerc.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

    Arata tare bine...

  • NicoletaC

    NicoletaC (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009

    Imi place mult ca ai pus ciuperci, chiar aseara am preparat lasagne si simteam ca lipseste ceva...Eu la sosul bolognese mai pun rosii taiate cubulete si cam 500ml supa (un cub dizolvat in apa calduta si fiert 2-3 minute).

Dificultate

Medie

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • 600g carne porc tocata
  • 1 conserva ciuperci
  • 2 ardei mari
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi potriviti
  • sos de rosii
  • 1 sf pachet unt
  • 3-4 linguri faina
  • aprox 1 l lapte
  • rozmarin
  • nucsoara
  • piper negru
  • foi pt lasagne
  • cascaval ras

Raporteaza reteta

Retete
de Larisa Ghetu
Lapte de pasare

Lapte de pasare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul+2 plicuri zahar vanilinat

14 voturi    4 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chek

Chek

Se separa albusul de galbenus. Se bate albusul spuma, se adauga zaharul cate putin pana se topeste.

3 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Eclere

Eclere

Pentru coji: Se pun apa, eleiul si sarea la fiert, cand da in clocot se da la o parte de pe foc

30 voturi    25 comentarii
1h
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

Arata tare bine...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Painici umplute