autor:

Daniela_Gherca

» » Mancaruri cu carne

Lasagne alla bolognese

Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2015

Ingrediente
1 kg carne de porc slaba, 1 kg suc de rosii, 2 cepe, 1 morcov, 3 catei de usturoi, 3-4 linguri de ulei, 3 linguri de pasta de tomate, 2 foi de dafin, cimbru, sare, piper, 2 pahare cu apa, O cutie de sos Bechamel, 200g mozzarella rasa, parmezan, 100g cascaval ras ( optional), foi de lasagna

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Intr-o tigaie incapatoare (mai mare) punem uleiul, iar dupa ce s-a incalzit adaugam legumele taiate marunt ( ceapa, morcovul si usturoiul) si putina sare, amestecam pana capata o culoare frumoasa. Peste punem carnea tocata si o calim si pe aceasta pana isi schimba culoarea.

Dupa ce s-a calit bine totul adaugam sucul de rosii, pasta de tomate, foile de dafin si putin cimbru, mai amestecam putin si la sfarsit punem apa, potrivim de sare si piper si lasam la fiert cca 1 ora amestecand din cand in cand pana scade toata apa.



Pentru ansamblare:



Intr-o tava unsa cu unt am pus putin sos bolognese, peste am pus un strat de foi de lasagna, un strat de sos bechamel, alt strat de sos bolognese, deasupra acestui strat am pus putin cascaval ras si parmezan, peste am pus alt strat de foi de lasagne, sos bechamel, sos bolognese, ultimul strat am pus foi de lasanga acoperite cu sos bechamel, iar deasupra punem mozzarella rasa, cascaval ras si parmezan si dam la cuptor pentru cca. 1 ora pana se rumeneste frumos deasupra ( eu am cam uitat de ea).

Dupa ce o scoatem o lasam putin sa se raceasca ca altfel riscam sa se imprastie.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne alla bolognese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc slaba
  • 1 kg suc de rosii
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 3 catei de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei
  • 3 linguri de pasta de tomate
  • 2 foi de dafin
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • 2 pahare cu apa
  • O cutie de sos Bechamel
  • 200g mozzarella rasa
  • parmezan
  • 100g cascaval ras ( optional)
  • foi de lasagna

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela_Gherca
Toba de pui

Toba de pui

Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se

21 voturi    3 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort la metru cu glazura de lamaie

Tort la metru cu glazura de lamaie

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate

11 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Drob de pui

Drob de pui

Am pus la fiert inimile si pipotele in apa rece cu sare, intre timp le-am spumat si cand au fiert

10 voturi    2 comentarii
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Mancare de mazare cu carne de porc