autor:

Daniela_Gherca

» » Mancaruri cu carne

Lasagne alla bolognese

Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela_Gherca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 mai 2015

Ingrediente
1 kg carne de porc slaba, 1 kg suc de rosii, 2 cepe, 1 morcov, 3 catei de usturoi, 3-4 linguri de ulei, 3 linguri de pasta de tomate, 2 foi de dafin, cimbru, sare, piper, 2 pahare cu apa, O cutie de sos Bechamel, 200g mozzarella rasa, parmezan, 100g cascaval ras ( optional), foi de lasagna

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Intr-o tigaie incapatoare (mai mare) punem uleiul, iar dupa ce s-a incalzit adaugam legumele taiate marunt ( ceapa, morcovul si usturoiul) si putina sare, amestecam pana capata o culoare frumoasa. Peste punem carnea tocata si o calim si pe aceasta pana isi schimba culoarea.

Dupa ce s-a calit bine totul adaugam sucul de rosii, pasta de tomate, foile de dafin si putin cimbru, mai amestecam putin si la sfarsit punem apa, potrivim de sare si piper si lasam la fiert cca 1 ora amestecand din cand in cand pana scade toata apa.



Pentru ansamblare:



Intr-o tava unsa cu unt am pus putin sos bolognese, peste am pus un strat de foi de lasagna, un strat de sos bechamel, alt strat de sos bolognese, deasupra acestui strat am pus putin cascaval ras si parmezan, peste am pus alt strat de foi de lasagne, sos bechamel, sos bolognese, ultimul strat am pus foi de lasanga acoperite cu sos bechamel, iar deasupra punem mozzarella rasa, cascaval ras si parmezan si dam la cuptor pentru cca. 1 ora pana se rumeneste frumos deasupra ( eu am cam uitat de ea).

Dupa ce o scoatem o lasam putin sa se raceasca ca altfel riscam sa se imprastie.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne alla bolognese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Chiftelute cu susan, in sos

Chiftelute cu susan, in sos

Intr-un bol mai mărişor, adăugăm, rand pe rand, carnea şi ouăle, verdeţurile tocate mărunt,

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute in sos de rosii

Chiftelute in sos de rosii

Carnea tocata o amestecam cu oul,parmezanul razuit,pesmetul,patrunjelul,sare si piper.Amestecam ingredientele

14 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc slaba
  • 1 kg suc de rosii
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 3 catei de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei
  • 3 linguri de pasta de tomate
  • 2 foi de dafin
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • 2 pahare cu apa
  • O cutie de sos Bechamel
  • 200g mozzarella rasa
  • parmezan
  • 100g cascaval ras ( optional)
  • foi de lasagna

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela_Gherca
Toba de pui

Toba de pui

Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se

18 voturi    2 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort la metru cu glazura de lamaie

Tort la metru cu glazura de lamaie

Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate

8 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Drob de pui

Drob de pui

Am pus la fiert inimile si pipotele in apa rece cu sare, intre timp le-am spumat si cand au fiert

8 voturi    1 comentariu
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
VARZA CU CARNE CA LA BECLEAN