autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Lasagne alla bolonese (lazanie)

Autor: andreea andreea (Bucatar)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 07 septembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andreea andreea (Bucatar)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 07 septembrie 2008

Ingrediente
300 gr de paste (foi de lasagne), 300gr carne macinata, 50ml de besciamella (sos de lapte cu faina de grau), 70gr de branza rasa, 1/2 pahar de vin alb(sec), 250 gr de suc de rosii, o ceapa, un morcov, unt, 3 linguri de ulei de masline, sare, putin piper.

Dificultate: Medie Timp: 1h

30 voturi

Mod de preparare

Intr-o tigaie puneti 3 linguri de ulei de masline si caliti morcovul si ceapa (taiate marunt), adaugati si carnea si lasati-o sa se rumeneasca putin, adaugati vinul si lasati cateva minute, adaugati sucul de rosii dupa ce vinul s-a evaporat si lasati la foc mic pentru 30 min. La urma adaugati putin piper. Intre timp fierbeti foile de pasta. Puneti in tava primul strat de paste, deasupra puneti un strat de sos de carne pe care l-ati preparat impreuna cu besciamella, puneti si un strat de branza rasa si 2 bucatele mici de unt, faceti un alt strat de lasagne in acelasi mod de inainte, si deasupra, ultimul strat, puneti sosul de carne ramas impreuna cu besciamella. Puneti in cuptor la 200 grade pentru 30 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne alla bolonese (lazanie)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pizza din felii de paine

Pizza din felii de paine

Tapetam tava de aragaz cu hartie de copt si o ungem cu ulei. Intr-un bol, punem laptele si trecem

37 voturi    15 comentarii
1h
Paste si pizza
Tortellini cu sos de iaurt si sunca

Tortellini cu sos de iaurt si sunca

Se fierb 10 minute tortelinii in apa cu sare( se introduc in momentul cand apa da in clocot). Sunculita

8 voturi    8 comentarii
45 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

30 voturi

Ingrediente

  • 300 gr de paste (foi de lasagne)
  • 300gr carne macinata
  • 50ml de besciamella (sos de lapte cu faina de grau)
  • 70gr de branza rasa
  • 1/2 pahar de vin alb(sec)
  • 250 gr de suc de rosii
  • o ceapa
  • un morcov
  • unt
  • 3 linguri de ulei de masline
  • sare
  • putin piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Budinca de taitei cu branza sarata