autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Lasagne alla bolonese (lazanie)

Autor: andreea andreea (Bucatar sef)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 07 septembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andreea andreea (Bucatar sef)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 07 septembrie 2008

Ingrediente
300 gr de paste (foi de lasagne), 300gr carne macinata, 50ml de besciamella (sos de lapte cu faina de grau), 70gr de branza rasa, 1/2 pahar de vin alb(sec), 250 gr de suc de rosii, o ceapa, un morcov, unt, 3 linguri de ulei de masline, sare, putin piper.

Dificultate: Medie Timp: 1h

30 voturi

Mod de preparare

Intr-o tigaie puneti 3 linguri de ulei de masline si caliti morcovul si ceapa (taiate marunt), adaugati si carnea si lasati-o sa se rumeneasca putin, adaugati vinul si lasati cateva minute, adaugati sucul de rosii dupa ce vinul s-a evaporat si lasati la foc mic pentru 30 min. La urma adaugati putin piper. Intre timp fierbeti foile de pasta. Puneti in tava primul strat de paste, deasupra puneti un strat de sos de carne pe care l-ati preparat impreuna cu besciamella, puneti si un strat de branza rasa si 2 bucatele mici de unt, faceti un alt strat de lasagne in acelasi mod de inainte, si deasupra, ultimul strat, puneti sosul de carne ramas impreuna cu besciamella. Puneti in cuptor la 200 grade pentru 30 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne alla bolonese (lazanie)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Spaghete cu carne tocata

Spaghete cu carne tocata

In uleiul incins calim ceapa tocata marunt si usturoiul pisat pana cand ceapa devine sticloasa. Adaugam

2 voturi    0 comentarii
50 min
Paste si pizza
Tagliatelle cu creveti si dovlecel

Tagliatelle cu creveti si dovlecel

Puneti intr-o tigaie cu ulei, usturoiul tocat sa se prajeasca putin. Taiati dovlecei felii prajitile

23 voturi    6 comentarii
40 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

30 voturi

Ingrediente

  • 300 gr de paste (foi de lasagne)
  • 300gr carne macinata
  • 50ml de besciamella (sos de lapte cu faina de grau)
  • 70gr de branza rasa
  • 1/2 pahar de vin alb(sec)
  • 250 gr de suc de rosii
  • o ceapa
  • un morcov
  • unt
  • 3 linguri de ulei de masline
  • sare
  • putin piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste tricolore cu masline si sos Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Spaghete cu chiftele in sos vanatoresc