Lasagne alla bolonese (lazanie)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 gr de paste (foi de lasagne)
  • 300gr carne macinata
  • 50ml de besciamella (sos de lapte cu faina de grau)
  • 70gr de branza rasa
  • 1/2 pahar de vin alb(sec)
  • 250 gr de suc de rosii
  • o ceapa
  • un morcov
  • unt
  • 3 linguri de ulei de masline
  • sare
  • putin piper.

Mod de preparare

Intr-o tigaie puneti 3 linguri de ulei de masline si caliti morcovul si ceapa (taiate marunt), adaugati si carnea si lasati-o sa se rumeneasca putin, adaugati vinul si lasati cateva minute, adaugati sucul de rosii dupa ce vinul s-a evaporat si lasati la foc mic pentru 30 min. La urma adaugati putin piper. Intre timp fierbeti foile de pasta. Puneti in tava primul strat de paste, deasupra puneti un strat de sos de carne pe care l-ati preparat impreuna cu besciamella, puneti si un strat de branza rasa si 2 bucatele mici de unt, faceti un alt strat de lasagne in acelasi mod de inainte, si deasupra, ultimul strat, puneti sosul de carne ramas impreuna cu besciamella. Puneti in cuptor la 200 grade pentru 30 min.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise