autor:

Vekas

» » Paste si pizza

LASAGNE CU VARZA SI MORCOVI

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 decembrie 2008

Ingrediente
(pentru 4 persoane):, 1 capatana de varza,, 500g.morcovi,, 1 catel de usturoi zdrobit,, 6 fire de coriandru verde,, 50g.unt,, sare,, piper proaspat macinat,, nucsoara macinata,, 250g.lasagne, Pentru sos:, 3 linguri unt,, 2 linguri faina ,, 500ml. supa de legume(poate fi din cubulet),, 100ml.smantana,, 2 linguri parmezan ras,, 4 linguri gouda rasa

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

22 voturi

Mod de preparare

1.Se spala varza ,se taie in 4,se taie cotorul,apoi se taie fideluta.Se curata , se spala si se rade morcovul pe razatoarea mare.Ambele legume se oparesc 2 minute, separat, in apa sarata.Se scurg.
2.In unt fierbinte se caleste usturoiul timp de 5 minute,se adauga coriandrul tocat,morcovul si varza.Se condimentaeaza cu sare , piper si nucsoara.Se pregatesc lasagnele dupa instructiunile de pe pachet.Se preincalzeste cuptorul la 180*C.
3 Se prepara sosul:in unt se caleste faina ,apoi se toarna supa de legume ,amestecand mereu ca sa nu se faca cocoloase si se fierbe, pe foc mic, 8 minute.Se incorporeaza smantana si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.
4.Se unge un vas de jena cu o lingura de unt si se aseaza in straturi un rand de lasagne, legume si sos pana la epuizarea ingredientelor.Deasupra trebuie sa fie sos.Se presara parmezan rassi gouda rasa, se pune in cuptor si se coace 30-35 minute pana se rumeneste frumos si uniform.Se serveste cu un vin alb sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "LASAGNE CU VARZA SI MORCOVI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Pastitsio (macaroane cu carne tocata )

Pastitsio (macaroane cu carne tocata )

-se fierb macaroanele se strecoara se aseaza in tava unsa cu ulei si se agauga putin ulei peste macaroane

2 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Spaghete cu dovlecei si rosii

Spaghete cu dovlecei si rosii

Fierbeti spaghetele conform indicatiilor de pe ambalaj. Intre timp,spalati rosiile si dovleceii,apoi

4 voturi    2 comentarii
25 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vekas Maria , 18 februarie 2010

    Poti, Nadia, s-o prepari si cu spanac, broccoli, conopida, cukkini sau amestec de legume.Este excelenta!

  • joly-gina

    joly-gina (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

    delicioasa

  • Czompa

    Czompa (Chef de cuisine) , 16 iulie 2009

    Foarte bine arata. Merci pentru idee. Eu de obicei faceam cu carne tocata pentru sotul meu si eu nu mancam niciodata deoarece eu nu consum carne . Am facut o data cu soia dar reteta ta e mai interesanta. Trebuie incercata.

    • Fara foto

      v magdalena (Chef de cuisine) , 08 mai 2009

      Super reteta .Am preparat-o si este ceva foarte gustos.Mersi Maria!

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 08 mai 2009

      Sigur ca da, Valentina.Se pot folosi vinete, dovlecei,broccoli, varza creata etc.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 mai 2009

      E buna reteta,dar se pot folosi tot felul de legume.Fiecare leguma are gustul si savoarea ei.

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 07 mai 2009

      Asa si este, Lenuta.Legumele dau o savoare deosebita preparatului.Obisnuiesc sa fac si Lasagne numai cu morcovi, dar parca imi place mai mult combinatia cu varza si morcovi.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 mai 2009

      Roda, felicitari, pare tare gustos si rafinat.

    • Fara foto

      cornelia , 08 ianuarie 2009

      Se pot folosi si alte legume pt prepararea acestui fel de mincare.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

22 voturi

Ingrediente

  • (pentru 4 persoane):
  • 1 capatana de varza,
  • 500g.morcovi,
  • 1 catel de usturoi zdrobit,
  • 6 fire de coriandru verde,
  • 50g.unt,
  • sare,
  • piper proaspat macinat,
  • nucsoara macinata,
  • 250g.lasagne
  • Pentru sos:
  • 3 linguri unt,
  • 2 linguri faina ,
  • 500ml. supa de legume(poate fi din cubulet),
  • 100ml.smantana,
  • 2 linguri parmezan ras,
  • 4 linguri gouda rasa

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Vekas Maria

Poti, Nadia, s-o prepari si cu spanac, broccoli, conopida, cukkini sau amestec de legume.Este excelenta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Lasagna