autor:

Vekas

» » Paste si pizza

LASAGNE UMPLUTE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 iulie 2008

Ingrediente
1 pachet Lasagna din comert,, 4 linguri parmezan ras, Pentru umplutura (ragout):, 700 g carne macinata (amestec vita cu porc),, 1 ceapa,, 1 morcov,, 1 bucata de telina impreuna cu cateva frunze,, 1 l. sos de rosii,, 50 ml vin alb,, ulei de masline,, sare,, piper, Pentru sos alb (Bechamel):, , 5 linguri unt,, 5 linguri faina, 1,5l.lapte fierbinte,, sare,, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se scot foile de Lasagna din pachet, dar nu se fierb.
Se prepara umplutura:
1. Se taie zarzavaturile si se pun la calit intr-o oala, in care am incins uleiul.
2. Se adauga carnea macinata si se amesteca pana cand apa lasata de carne se evapora.
3. Se adauga vinul si se continua calirea ingredientelor, amestecand mereu, pentru a nu se prinde de vas.
4. Se sareaza, se pipereaza si se toarna sosul de rosii.
5. Se lasa sa fiarba cca. 2 h.

Se prepara sosul Bechamel:

Se pune untul intr-un vas si se topeste. Se adauga faina, se amesteca, apoi laptele fierbinte, amestecand continuu, pentru ca sa nu faca cocoloase. Se sareaza si pipereaza dupa gust.

Intr-un vas de Jena de forma dreptunghiulara, uns cu ulei de masline, se pun un rand de foi de lasagna, se acopera cu ragout si parmezan ras, din nou foi de lasagna, ragout si parmezan ras. Se pune vasul la cuptor si se coace 40 minute, la 170*C.
Daca ti-a placut reteta noastra "LASAGNE UMPLUTE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Fusilli cu costita si sunca

Fusilli cu costita si sunca

Am fiert pastele in apa cu sare si 1 lingura de ulei. Costita am taiat-o marunt si am prajit-o in

4 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Cus-cus cu ciuperci

Cus-cus cu ciuperci

Se taie ceapa pestisori, ardeiul fideluta, ciupercutele in sferturi si se pun la calit. Se adauga

38 voturi    2 comentarii
50 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    dumitra daniela stan (Maestru bucatar) , 30 decembrie 2008

    Si ai uitat besciamella.Se pune sub primul strat de lasagne,apoi se pune din nou besciamella,ragu,parmezan,repetand operatiunea.Oricum reteta este buna.

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 pachet Lasagna din comert,
  • 4 linguri parmezan ras
  • Pentru umplutura (ragout):
  • 700 g carne macinata (amestec vita cu porc),
  • 1 ceapa,
  • 1 morcov,
  • 1 bucata de telina impreuna cu cateva frunze,
  • 1 l. sos de rosii,
  • 50 ml vin alb,
  • ulei de masline,
  • sare,
  • piper
  • Pentru sos alb (Bechamel):
  • 5 linguri unt,
  • 5 linguri faina
  • 1,5l.lapte fierbinte,
  • sare,
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Fara foto

dumitra daniela stan (Maestru bucatar)

Si ai uitat besciamella.Se pune sub primul strat de lasagne,apoi se pune din nou besciamella,ragu,parmezan,repetand operatiunea.Oricum reteta este buna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Mini-Calzone
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide