LASAGNE UMPLUTE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pachet Lasagna din comert,
  • 4 linguri parmezan ras;
  • Pentru umplutura (ragout):
  • 700 g carne macinata (amestec vita cu porc),
  • 1 ceapa,
  • 1 morcov,
  • 1 bucata de telina impreuna cu cateva frunze,
  • 1 l. sos de rosii,
  • 50 ml vin alb,
  • ulei de masline,
  • sare,
  • piper;
  • Pentru sos alb (Bechamel):
  • 5 linguri unt,
  • 5 linguri faina, 1,5l.lapte fierbinte,
  • sare,
  • piper;

Mod de preparare

Se scot foile de Lasagna din pachet, dar nu se fierb.

Se prepara umplutura:

1. Se taie zarzavaturile si se pun la calit intr-o oala, in care am incins uleiul.

2. Se adauga carnea macinata si se amesteca pana cand apa lasata de carne se evapora.

3. Se adauga vinul si se continua calirea ingredientelor, amestecand mereu, pentru a nu se prinde de vas.

4. Se sareaza, se pipereaza si se toarna sosul de rosii.

5. Se lasa sa fiarba cca. 2 h.

Se prepara sosul Bechamel:

Se pune untul intr-un vas si se topeste. Se adauga faina, se amesteca, apoi laptele fierbinte, amestecand continuu, pentru ca sa nu faca cocoloase. Se sareaza si pipereaza dupa gust.

Intr-un vas de Jena de forma dreptunghiulara, uns cu ulei de masline, se pun un rand de foi de lasagna, se acopera cu ragout si parmezan ras, din nou foi de lasagna, ragout si parmezan ras. Se pune vasul la cuptor si se coace 40 minute, la 170*C.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise