autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

LASANIA VANATORULUI

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
600g carne maruntita, 450 g aluat de paste cu ou, Parmesan pentru ras, 2 bucati de mozzarella a cite 150 g, O mina de masline, Pentru sosul alb:, 1 l lapte, 1 fir de patrunjel proaspat, 1 praf de nucsoare, ½ ceapa, curatata si taiata felii, 6 boabe piper negru, 80 g unt, 65 g faina simpla, 150 g par,ezan pentru ras, Sare marina siper negru macinat, Pentru sosul de rosii:, ulei demasline, 3 catei de usturoi, 1 fir de rozmarin proaspat, 3 foi dafin, 3 conserve a cite 400 g de rosii ovale

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Încingeti cuptorul la 220°C, prajiti carnea, apoi preparati aluatul de paste. Când
carnea e gata, scoateti-o din cuptor. Dupa ce s-a racit, dezosati-o si puneti-o într-un
castron, împreuna cu pielea crocanta.
Incalziti o tigaie si adaugati putin ulei. Prajiti încet usturoiul pina cind se rumeneste
usor, apoi adaugati rozmarinul, foile de dafin si rosiile. Clati-1e la foc mic
45 de minute, cu capac. Cind rosiile sunt aproape gata, puneti intr-o alta cratita
laptele, patrunjelul, nucsoara, ceapa si boabele de piper si aduceti la fierbere.
Separat, topiti untul si adaugati faina. Amestecati bine, apoi scurgcti laptele si
adaugati-1 treptat la mina cu unt, amestecând cu grij,i, pina când obtineti un sos
alb gros, omogen. Fierbeti sosul Îi clocote mici câteva minute, apoi luatil de pe foc,
adaugati parmezanul si condimcntati bine. Adaugati carnea maruntita la sosul de
rosii. cu putina apa fierbinte, daca e prea uscat, si condimentati. Fierbeti-! la foc
mic 20 de minute, amestecind din când în când. Scoateti rozmarinul si darinul.

Încingeti cuptorul la 18° grade C si ungeti cu unt o tava pentru cuptor. Aduceti la fierbere
Într-o oala apa sarata, cu o lingura buna de ulei, si întindeti aluatul de paste
în fâsii lungi, de circa 8 x 25 cm. Fierbeti câte :2-3 fisii odata, apoi acoperiti fundul
tavii cu paste. Iasindu-le sa atârne peste margini. Acoperiti-le cu sos de rosii cu
carne, apoi cu sos alb si parmezan ras. Repetati straturile pâna când se termina
carnea. Pastrati niste sos alb ca sa puneti deasupra, apoi împaturiti pastele care
atârna si acoperiti cu sos alb. Presarati cu parmczan si cu bucatele de mozzarella.
apoi cu frunze de salvie si stropiti cu ulei de masline. Coaceti în cuptorul încins
circa 45 de minute. Pâna cind pastele devin aurii.
Daca ti-a placut reteta noastra "LASANIA VANATORULUI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Macaroane cu carne

Macaroane cu carne

Punem intr i cratita ulei sa se incalzeasca si sotam ceapa, morcov si usturoi. Adaugam carnea tocata

0 voturi    0 comentarii
45 min
Paste si pizza
Paste cu branza si kaizer

Paste cu branza si kaizer

Intr-o oala punem mai multa apa cu putina sare si o asezam pe foc. Cand clocoteste dam drumul pastelor

9 voturi    4 comentarii
1h
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 600g carne maruntita
  • 450 g aluat de paste cu ou
  • Parmesan pentru ras
  • 2 bucati de mozzarella a cite 150 g
  • O mina de masline
  • Pentru sosul alb:
  • 1 l lapte
  • 1 fir de patrunjel proaspat
  • 1 praf de nucsoare
  • ½ ceapa
  • curatata si taiata felii
  • 6 boabe piper negru
  • 80 g unt
  • 65 g faina simpla
  • 150 g par,ezan pentru ras
  • Sare marina siper negru macinat
  • Pentru sosul de rosii:
  • ulei demasline
  • 3 catei de usturoi
  • 1 fir de rozmarin proaspat
  • 3 foi dafin
  • 3 conserve a cite 400 g de rosii ovale

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Cuiburi din paste cu legume aromate Cuiburi din paste cu legume aromate

Punem intr-o oala apa cu un praf de sare sa fiarba si cand da in clocot, scufundam cuibuletele de taitei in spumiera sau in lingura

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Macaroane taranesti Macaroane taranesti

Macaroanele se fierb al dente in apa cu sare. Slanina se taie o parte cubulete si o parte in felii si se prajeste. Carnatul afumat

0 voturi    0 comentarii
55 min
Paste si pizza
Paste cu nuci si pesmet