LASANIA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600g carne maruntita
  • 450 g aluat de paste cu ou
  • Parmesan pentru ras
  • 2 bucati de mozzarella a cite 150 g
  • O mina de masline
  • Pentru sosul alb:
  • 1 l lapte
  • 1 fir de patrunjel proaspat
  • 1 praf de nucsoare
  • ½ ceapa , curatata si taiata felii
  • 6 boabe piper negru
  • 80 g unt
  • 65 g faina simpla
  • 150 g par,ezan pentru ras
  • Sare marina siper negru macinat
  • Pentru sosul de rosii:
  • ulei demasline
  • 3 catei de usturoi
  • 1 fir de rozmarin proaspat
  • 3 foi dafin
  • 3 conserve a cite 400 g de rosii ovale

Mod de preparare

Încingeti cuptorul la 220°C, prajiti carnea, apoi preparati aluatul de paste. Când

carnea e gata, scoateti-o din cuptor. Dupa ce s-a racit, dezosati-o si puneti-o într-un

castron, împreuna cu pielea crocanta.

Incalziti o tigaie si adaugati putin ulei. Prajiti încet usturoiul pina cind se rumeneste

usor, apoi adaugati rozmarinul, foile de dafin si rosiile. Clati-1e la foc mic

45 de minute, cu capac. Cind rosiile sunt aproape gata, puneti intr-o alta cratita

laptele, patrunjelul, nucsoara, ceapa si boabele de piper si aduceti la fierbere.

Separat, topiti untul si adaugati faina. Amestecati bine, apoi scurgcti laptele si

adaugati-1 treptat la mina cu unt, amestecând cu grij,i, pina când obtineti un sos

alb gros, omogen. Fierbeti sosul Îi clocote mici câteva minute, apoi luatil de pe foc,

adaugati parmezanul si condimcntati bine. Adaugati carnea maruntita la sosul de

rosii. cu putina apa fierbinte, daca e prea uscat, si condimentati. Fierbeti-! la foc

mic 20 de minute, amestecind din când în când. Scoateti rozmarinul si darinul.

Încingeti cuptorul la 18° grade C si ungeti cu unt o tava pentru cuptor. Aduceti la fierbere

Într-o oala apa sarata, cu o lingura buna de ulei, si întindeti aluatul de paste

în fâsii lungi, de circa 8 x 25 cm. Fierbeti câte :2-3 fisii odata, apoi acoperiti fundul

tavii cu paste. Iasindu-le sa atârne peste margini. Acoperiti-le cu sos de rosii cu

carne, apoi cu sos alb si parmezan ras. Repetati straturile pâna când se termina

carnea. Pastrati niste sos alb ca sa puneti deasupra, apoi împaturiti pastele care

atârna si acoperiti cu sos alb. Presarati cu parmczan si cu bucatele de mozzarella.

apoi cu frunze de salvie si stropiti cu ulei de masline. Coaceti în cuptorul încins

circa 45 de minute. Pâna cind pastele devin aurii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine

Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine

Iata cum sa prepari un pandispan pufos si delicios, imbogatit cu visine aromate. O reteta simpla si rapida pentru un desert...

Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise