autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Legume la cuptor

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
½ bulb de fenicul, curatat de frunzele exterioare, ½ ardei galben, curatat de semnite, 1 ardei rosu, taiat in doua si curatat de seminte, ½ dovlecel, taiat in doua si curatat de seminte, o lingura oregano uscat, o legatura de menta prospata, curatata si tocata, ulei de masline, sare marinata si piper negru prospat macinat, zeama de la ½ lamaie, otet cu ierburi

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Încingeti cuptorul la 220°C. Tocati feniculul si ardeii în cuburi de 2,5 cm si taiati în felii dovleceii. Amestecati legumele, adaugati oregano, menta si o lingura de ulei de masline, condimentati cu sare si piper, apoi puneti totul într-o tava si coaceti în cuptorul încins circa o jumatate de ora, pâna când legumele devin aurii. Scoateti-le din cuptor si lasati-le sa se raceasca, apoi tocati-le foarte marunt sau dati-le prin robotul de bucatarie, pâna când obtineti un fel de sos tartinabil. Condimentati din nou dupa gust, mai adaugati niste ulei de masline si putina zeama de lamâie, precum si otet cu ierburi aromate, ca sa aiba un gust mai deosebit. Intindeti pasta obtinuta pe bruschette.
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez

Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez

Pestele, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat bine, se va deschide si se va cresta pe latime

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu peste
Spaghete cu carne tocata si legume la cuptor

Spaghete cu carne tocata si legume la cuptor

Se fierb spaghetele in apa cu sare si o lingura de ulei, ca sa nu se lipeasca intre ele. Se scurg

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • ½ bulb de fenicul
  • curatat de frunzele exterioare
  • ½ ardei galben
  • curatat de semnite
  • 1 ardei rosu
  • taiat in doua si curatat de seminte
  • ½ dovlecel
  • taiat in doua si curatat de seminte
  • o lingura oregano uscat
  • o legatura de menta prospata
  • curatata si tocata
  • ulei de masline
  • sare marinata si piper negru prospat macinat
  • zeama de la ½ lamaie
  • otet cu ierburi

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de carne cu legume si piure de cartofi Tocanita de carne cu legume si piure de cartofi

Carnea o spalam bine si o taiem bucatele potrivite, eliminand toate fibrele si grasimea in exces. In tigaia in care vom gati incalzim

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pulpite de pui cu mancarica de stevie si leurda Pulpite de pui cu mancarica de stevie si leurda

Intr-un vas cu capac punem usturoiul trecut prin presa, uleiul de masline, vinul, zeama de lamaie, boiaua, sarea si piperul. Le amestecam

1 vot    0 comentarii
50 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
shaorma de ciuperci