autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Legume la cuptor

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
½ bulb de fenicul, curatat de frunzele exterioare, ½ ardei galben, curatat de semnite, 1 ardei rosu, taiat in doua si curatat de seminte, ½ dovlecel, taiat in doua si curatat de seminte, o lingura oregano uscat, o legatura de menta prospata, curatata si tocata, ulei de masline, sare marinata si piper negru prospat macinat, zeama de la ½ lamaie, otet cu ierburi

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Încingeti cuptorul la 220°C. Tocati feniculul si ardeii în cuburi de 2,5 cm si taiati în felii dovleceii. Amestecati legumele, adaugati oregano, menta si o lingura de ulei de masline, condimentati cu sare si piper, apoi puneti totul într-o tava si coaceti în cuptorul încins circa o jumatate de ora, pâna când legumele devin aurii. Scoateti-le din cuptor si lasati-le sa se raceasca, apoi tocati-le foarte marunt sau dati-le prin robotul de bucatarie, pâna când obtineti un fel de sos tartinabil. Condimentati din nou dupa gust, mai adaugati niste ulei de masline si putina zeama de lamâie, precum si otet cu ierburi aromate, ca sa aiba un gust mai deosebit. Intindeti pasta obtinuta pe bruschette.
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez cu legume la cuptor

Orez cu legume la cuptor

Legumele se curata, se spala, orezul se alege si se spala in mai multe ape, se pune apa la fiert

14 voturi    3 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Piept de pui umplut cu ardei si cascaval cu garnitura de legume la cuptor

Piept de pui umplut cu ardei si cascaval cu garnitura de legume la cuptor

Piepturile de pui se spala, se usuca, se sareaza, se pipereaza si se presara cu condimentul pentru

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • ½ bulb de fenicul
  • curatat de frunzele exterioare
  • ½ ardei galben
  • curatat de semnite
  • 1 ardei rosu
  • taiat in doua si curatat de seminte
  • ½ dovlecel
  • taiat in doua si curatat de seminte
  • o lingura oregano uscat
  • o legatura de menta prospata
  • curatata si tocata
  • ulei de masline
  • sare marinata si piper negru prospat macinat
  • zeama de la ½ lamaie
  • otet cu ierburi

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta cu dovlecel si branza Tarta cu dovlecel si branza

Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa

Este o reteta din Bucovina, cei ce au mancat asa ceva, nici pana acuma nu au uitat gustul si aroma deosebita. Se poate gati, fie la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Papricas cu cartofi