autor:

Doina  Varga

» » Conserve si muraturi

Legume si zarzavaturi cu sare pentru ciorbe

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 octombrie 2010

Ingrediente
# 1,2 kg de morcovi, # 750-800 g pastarnac si/sau patrunjel, # 1 telina (radacina), # 700 g ardei kapia si/sau gogosar, # 5 cepe mari, # 5 legaturi verdeturi: patrunjel, telina, leustean, # optional o tufa de spanac, # 500 g dovlecel, # 300 g varza dulce, # 400-450 g sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

33 voturi

Mod de preparare

Trebuie sa avem de toate in camara iarna asta, pentru ca nu stim ce ne asteapta cu criza perpetua. M-am gandit sa pun si niste legume, zarzavaturi si verdeturi tocate, cu sare, pentru ciorbe.
Curatati si spalati radacinoasele, curatati cepele, dovlecelul de coaja si seminte, ardeii de cotoare si seminte, spalati verdeturile. Taiati cepele in bucati mari, morcovii si albiturile bastonase, dovlecelul in cuburi mari, ardeii si gogosarii bucati mai mari. Varza se taie mare impreuna cu restul verdeturilor.
Dati toate ingredientele prin masina de tocat. Eu m-am saturat sa le toc cu masina si am folosit, pana la urma, un blender (chiar daca este cam micut, dar a mers mai repede).
Dupa ce ati tocat totul, adaugati sarea, amestecati si lasati vreo 30 de minute sa odihneasca pana ce amestecul lasa zeama. Puneti totul in borcane, umpleti-le bine si adaugati deasupra cate o lingurita de sare, frunze visin sau cate o lingura de ulei, apoi strangeti bine capacele.
Eu am pus cate o leaca de ulei, pana s-au umplut borcanele. Sper sa ma pomeniti la iarna, cand veti manca o ciorbita buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume si zarzavaturi cu sare pentru ciorbe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de capsuni

Dulceata de capsuni

Capsunelele le spalam bine si le punem pe o sita sa se scurga apa, apoi le luam si le indepartam

0 voturi    0 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dumitru Gina , 11 septembrie 2015

    si eu fac de ani de zile, .dar nu am in reteta varza si dovlecelul este un,, delicat natural '' asa il numesc si merge nu numai la ciorba la orice tocanita ,sos , si chiar si in chiftelute am pus

  • Fara foto

    dana danila , 03 septembrie 2014

    are prea multa sare

  • Fara foto

    Tudorita Viziteu , 31 august 2014

    cum sa le mai sterilizeze cu etichetele pe ele....?

    • Fara foto

      Fratila Floriana , 31 august 2014

      prea multa sare,nu e sanatoasa!

    • Fara foto

      Ioana Les , 11 august 2014

      trebuie sterilizate borcanele?

    • Fara foto

      Margheryta Mar , 10 septembrie 2013

      nu riscati sa puneti ulei poate rancezi iar borcanele obligatoriu trebuie sterilizate.

    • Fara foto

      irina , 09 septembrie 2013

      Pentru LUCIA MITU: Ideea acestei retete este sa o faci cand ai tu legume in gradina :) DAca le cumperi si vara si iarna din magazin, evident ca nu e rentabil. P.S. In limba romana, inainte de litera P se scrie totdeauna M ( nu N)

    • Fara foto

      Tudorita Viziteu , 07 septembrie 2013

      SCZ...dar , daca borcanele erau spalate de invelisul exterior ( vechile etichete), m-ar fi interesat aceasta reteta,,, asa din start te face s-o dai mai departe...

    • Fara foto

      Raluca , 07 septembrie 2013

      tine? nu fermenteaza ???

    • Fara foto

      lucia mitu , 07 septembrie 2013

      sigur o fi buna dar nimic nu se conpara cu cele proaspete si slava domnului si iarna sunt in magazine

    • Fara foto

      Cristina Lungu , 07 septembrie 2013

      de incercat

    • Fara foto

      ludmila , 07 septembrie 2013

      Buna reteta,multumesc..dar cita sare se pune/??

    • Fara foto

      Lucia Domide , 07 septembrie 2013

      Eu am alta reteta, dar tin sa cred,, ca si aceasta este buna!

    • Fara foto

      Mariana Serban , 07 septembrie 2013

      de incercat

    • Fara foto

      Micu Marcela , 07 septembrie 2013

      bun asta

    • Fara foto

      Maria Cojocaru , 27 august 2013

      o sa o incerc si eu pentru iarna aceasta, sper sa fie buna.

    • Fara foto

      Oana Tudorache , 21 august 2013

      bunaa ,, bunaa

    • Alina_Stanescu

      Alina_Stanescu (Maestru bucatar) , 13 iulie 2012

      se adauga si zeama lasata de legume?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

33 voturi

Ingrediente

  • # 1,2 kg de morcovi
  • # 750-800 g pastarnac si/sau patrunjel
  • # 1 telina (radacina)
  • # 700 g ardei kapia si/sau gogosar
  • # 5 cepe mari
  • # 5 legaturi verdeturi: patrunjel
  • telina
  • leustean
  • # optional o tufa de spanac
  • # 500 g dovlecel
  • # 300 g varza dulce
  • # 400-450 g sare

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

dana danila

are prea multa sare

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Gem de caise