Trebuie sa avem de toate in camara iarna asta, pentru ca nu stim ce ne asteapta cu criza perpetua. M-am gandit sa pun si niste legume, zarzavaturi si verdeturi tocate, cu sare, pentru ciorbe.
Curatati si spalati radacinoasele, curatati cepele, dovlecelul de coaja si seminte, ardeii de cotoare si seminte, spalati verdeturile. Taiati cepele in bucati mari, morcovii si albiturile bastonase, dovlecelul in cuburi mari, ardeii si gogosarii bucati mai mari. Varza se taie mare impreuna cu restul verdeturilor.
Dati toate ingredientele prin masina de tocat. Eu m-am saturat sa le toc cu masina si am folosit, pana la urma, un blender (chiar daca este cam micut, dar a mers mai repede).
Dupa ce ati tocat totul, adaugati sarea, amestecati si lasati vreo 30 de minute sa odihneasca pana ce amestecul lasa zeama. Puneti totul in borcane, umpleti-le bine si adaugati deasupra cate o lingurita de sare, frunze visin sau cate o lingura de ulei, apoi strangeti bine capacele.
Eu am pus cate o leaca de ulei, pana s-au umplut borcanele. Sper sa ma pomeniti la iarna, cand veti manca o ciorbita buna.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii