autor:

Ady

» » Conserve si muraturi

Legume si zarzavaturi pentru supe/ciorbe - 8 borcane

Autor: Ady (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ady (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 august 2011

Ingrediente
Ai nevoie de: 300 g morcovi, 300 g patrunjel, 300 g telina, 300 g gulie, 300 g, pastarnac, 300 g varza, 300 g rosii, 300 g ardei verde, 300 g ceapa alba, cate o, legatura frunze patrunjel verde, leustean si telina, 2 linguri sare grunjoasa, (neiodata, pentru muraturi)

Dificultate: Redusa Timp: 24h 40 min

11 voturi

Mod de preparare

Tai radacinoasele, albitura si legumele in forma dorita (eu prefer

varianta chinezeasca, in fasii lungi si subtiri, dar se pot taia si cubulete),

maruntesti frunzele si le acoperi cu sare. Lasi 24 de ore la temperatura

camerei, sa lase zeama aferenta. Apoi, pui la foc mic si dai in clocot. Calde le

asezi in borcane, acoperind cu sucul lasat, eliminand orice bula de aer din

borcan (te poti ajuta de un betigas de bambus). In mod traditional, acoperi

borcanele cu paturi si lasi 1-2 zile sa se raceasca complet. Nu necesita

conservant, dar este indicat sa se pastreze borcanele la temperatura constanta,

departe de surse luminoase.



Sfat: acest amestec este ideal pentru prepararea supelor, ciorbelor,

tocanitelor, papricasului etc., renuntand la toxicele amestecuri de supe

concentrate. Cu 2-3 linguri din acest preparat poti vraji o mancare cu aroma

proaspata si savuroasa a prospetimii legumelor.



Sugestie: cei carora prefera varianta mai picanta, pot adauga in amestec si

cativa ardei iuti, curatati de seminte si tije, respectiv boabe de piper negru.



Recomandare: cantitatea mai sus prezentata este suficienta pentru consumul unei

familii obisnuite, amestecul fiind deosebit de concentrat si necesitand

folosirea unei cantitati reduse.
Daca ti-a placut reteta noastra "Legume si zarzavaturi pentru supe/ciorbe - 8 borcane" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Sos turbat

Sos turbat

Am tăiat ceapa felii şi am călit-o în ulei, apoi am tocat-o cu blenderul. Toate celelalte legume

21 voturi    11 comentarii
3h 30 min
Conserve si muraturi
Zacusca

Zacusca

Vinetele si ardeii capia se coc, se curata si se lasa la scurs. Gogosarii se utilizeaza in stare

0 voturi    2 comentarii
4h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

24h 40 min

11 voturi

Ingrediente

  • Ai nevoie de: 300 g morcovi
  • 300 g patrunjel
  • 300 g telina
  • 300 g gulie
  • 300 g
  • pastarnac
  • 300 g varza
  • 300 g rosii
  • 300 g ardei verde
  • 300 g ceapa alba
  • cate o
  • legatura frunze patrunjel verde
  • leustean si telina
  • 2 linguri sare grunjoasa
  • (neiodata
  • pentru muraturi)

Raporteaza reteta

Retete
de Ady
Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Punem foile de varza sa dea un clocot in apa cu sare, le scurgem si le rulam, lasandu-le sa se raceasca.

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Pregatesti astfel: speli conopida, o desfaci buchetele si le fierbi cam 10 minute in apa cu sare.

1 vot    1 comentariu
30 min
Aperitive
Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Preparare: din faina, oua, lapte si un varf de cutit de sare omogenizam aluatul de clatite si lasam

1 vot    5 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
DIN CATEGORIA LEGUME CONGELATE DUPA FIERBERE - CONOPIDA SI BROCCOLI