Tai radacinoasele, albitura si legumele in forma dorita (eu prefer
varianta chinezeasca, in fasii lungi si subtiri, dar se pot taia si cubulete),
maruntesti frunzele si le acoperi cu sare. Lasi 24 de ore la temperatura
camerei, sa lase zeama aferenta. Apoi, pui la foc mic si dai in clocot. Calde le
asezi in borcane, acoperind cu sucul lasat, eliminand orice bula de aer din
borcan (te poti ajuta de un betigas de bambus). In mod traditional, acoperi
borcanele cu paturi si lasi 1-2 zile sa se raceasca complet. Nu necesita
conservant, dar este indicat sa se pastreze borcanele la temperatura constanta,
departe de surse luminoase.
Sfat: acest amestec este ideal pentru prepararea supelor, ciorbelor,
tocanitelor, papricasului etc., renuntand la toxicele amestecuri de supe
concentrate. Cu 2-3 linguri din acest preparat poti vraji o mancare cu aroma
proaspata si savuroasa a prospetimii legumelor.
Sugestie: cei carora prefera varianta mai picanta, pot adauga in amestec si
cativa ardei iuti, curatati de seminte si tije, respectiv boabe de piper negru.
Recomandare: cantitatea mai sus prezentata este suficienta pentru consumul unei
familii obisnuite, amestecul fiind deosebit de concentrat si necesitand
folosirea unei cantitati reduse.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii