-intr-un vas se cerne faina, se adauga 2 oua, drojdia uscata, doua treimi din cantitatea de ulei, sare si piper.
-cartofii se fierb in coaja,se racesc,curata, se taie cubulete, la fel si sunca presata, ardeiul gras, apoi se adauga in vasul cu faina;
-acesta compozitie se amesteca usor, iar la final se adauga si maslinele taiate(nu se adauga din prima ca aluatul se poate innegri);
-se unge o tava de cuptor cu putin ulei, compozitia se intinde in aceasta si se lasa la dospit cca 20-25 minute, la loc caldut;
-dupa ce a crescut, lipia se unge cu ou batut, se stropeste cu ketchup si se da la cuptorul incins la 150-200 grade cca 40-45 minute;
-cu cca 5-10 minute inainte a fi scoasa din cuptor se presara deasupra cascavalul ras.
sfat:daca vreti ca lipia sa fie mai pufoasa, dizolvati drojdia in 100 ml lapte, cu 30 grame zahar, peste care se pun 50 grame malai.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii