-intr-un vas se cerne faina, se adauga 2 oua, drojdia uscata, doua treimi din cantitatea de ulei, sare si piper.
-cartofii se fierb in coaja,se racesc,curata, se taie cubulete, la fel si sunca presata, ardeiul gras, apoi se adauga in vasul cu faina;
-acesta compozitie se amesteca usor, iar la final se adauga si maslinele taiate(nu se adauga din prima ca aluatul se poate innegri);
-se unge o tava de cuptor cu putin ulei, compozitia se intinde in aceasta si se lasa la dospit cca 20-25 minute, la loc caldut;
-dupa ce a crescut, lipia se unge cu ou batut, se stropeste cu ketchup si se da la cuptorul incins la 150-200 grade cca 40-45 minute;
-cu cca 5-10 minute inainte a fi scoasa din cuptor se presara deasupra cascavalul ras.
sfat:daca vreti ca lipia sa fie mai pufoasa, dizolvati drojdia in 100 ml lapte, cu 30 grame zahar, peste care se pun 50 grame malai.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii