Ingrediente
1.300 grame faina de grau, 2.100 grame cartofi, 3.100 grame sunca presata(bacon,pastrama,sunculita taraneasca), 4.50 grame ardei gras rosu, 5.100 grame masline feliate, 6.50 grame cascaval(mozzarella), 7.3 oua, 8.50 ml ulei, 9.10 grame drojdie uscata, 10.sare,piper,ketchup.
Dificultate: Medie | Timp: 45 min
3 voturi
Mod de preparare
-cartofii se fierb in coaja,se racesc,curata, se taie cubulete, la fel si sunca presata, ardeiul gras, apoi se adauga in vasul cu faina;
-acesta compozitie se amesteca usor, iar la final se adauga si maslinele taiate(nu se adauga din prima ca aluatul se poate innegri);
-se unge o tava de cuptor cu putin ulei, compozitia se intinde in aceasta si se lasa la dospit cca 20-25 minute, la loc caldut;
-dupa ce a crescut, lipia se unge cu ou batut, se stropeste cu ketchup si se da la cuptorul incins la 150-200 grade cca 40-45 minute;
-cu cca 5-10 minute inainte a fi scoasa din cuptor se presara deasupra cascavalul ras.
sfat:daca vreti ca lipia sa fie mai pufoasa, dizolvati drojdia in 100 ml lapte, cu 30 grame zahar, peste care se pun 50 grame malai.
Tatar Nicu (Chef de cuisine):
A fost super!