autor:

costy1969

» » Paste si pizza

LIPIE FANTEZIE

Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 decembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: costy1969 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 decembrie 2008

Ingrediente
1.300 grame faina de grau, 2.100 grame cartofi, 3.100 grame sunca presata(bacon,pastrama,sunculita taraneasca), 4.50 grame ardei gras rosu, 5.100 grame masline feliate, 6.50 grame cascaval(mozzarella), 7.3 oua, 8.50 ml ulei, 9.10 grame drojdie uscata, 10.sare,piper,ketchup.

Dificultate: Medie Timp: 45 min

3 voturi

Mod de preparare

-intr-un vas se cerne faina, se adauga 2 oua, drojdia uscata, doua treimi din cantitatea de ulei, sare si piper.
-cartofii se fierb in coaja,se racesc,curata, se taie cubulete, la fel si sunca presata, ardeiul gras, apoi se adauga in vasul cu faina;
-acesta compozitie se amesteca usor, iar la final se adauga si maslinele taiate(nu se adauga din prima ca aluatul se poate innegri);
-se unge o tava de cuptor cu putin ulei, compozitia se intinde in aceasta si se lasa la dospit cca 20-25 minute, la loc caldut;
-dupa ce a crescut, lipia se unge cu ou batut, se stropeste cu ketchup si se da la cuptorul incins la 150-200 grade cca 40-45 minute;
-cu cca 5-10 minute inainte a fi scoasa din cuptor se presara deasupra cascavalul ras.
sfat:daca vreti ca lipia sa fie mai pufoasa, dizolvati drojdia in 100 ml lapte, cu 30 grame zahar, peste care se pun 50 grame malai.
Daca ti-a placut reteta noastra "LIPIE FANTEZIE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste cu sos rosu by copilou

Paste cu sos rosu by copilou

Intr-o oala cu apa se pune un praf de sare si cand incepe sa clocoteasca se adauga pastele, in functie

29 voturi    5 comentarii
45 min
Paste si pizza
RAVIOLI CU RICOTTA SI AROMA DE PORTOCALA

RAVIOLI CU RICOTTA SI AROMA DE PORTOCALA

Se cerne faina intr-un vas incapator, se adauga laptele caldut,un ou,un praf de sare, putin ulei

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Tatar Nicu

    Tatar Nicu (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

    Super reteta.Astept week end-ul sa o fac.

Dificultate

Medie

Timp

45 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1.300 grame faina de grau
  • 2.100 grame cartofi
  • 3.100 grame sunca presata(bacon,pastrama,sunculita taraneasca)
  • 4.50 grame ardei gras rosu
  • 5.100 grame masline feliate
  • 6.50 grame cascaval(mozzarella)
  • 7.3 oua
  • 8.50 ml ulei
  • 9.10 grame drojdie uscata
  • 10.sare,piper,ketchup.

Raporteaza reteta

Retete
de costy1969
CARTOFI NOI CU DOVLECEI

CARTOFI NOI CU DOVLECEI

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dovleceii se spala,se curata

1 vot    1 comentariu
55 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

OMLETA CU CARTOFI SI COSTITA

Cartofii se spala bine,se pun la fiert in coaja,in apa cu sare; Dupa ce au fiert,se lasa la racit,se

10 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

SUPA CREMA DE DOVLECEI CU CRUTOANE

Ceapa se curata si se taie marunt; Dovleceii se spala,se curata de coaja,se taie cuburi sau felii

16 voturi    4 comentarii
50 min
Supe de legume
Tatar Nicu

Tatar Nicu (Chef de cuisine)

Super reteta.Astept week end-ul sa o fac.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Pizza