autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

MACAROANE CU CIMBRU

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
6 portii, 1 pachet macaroane (500 gr), 4 bucati de anghinare fragede, (curata te, spalate si taiate felii de, 4-5 mm si stropite cu zeama de lamâie), 3 linguri vin alb, 1 ceapa, taiata solzisori, 1 catel de usturoi, taiat subtire, 1/2 ceasca ulei de masline, 1/2 lingurita zahar, 1/2 lingurita busuioc, 1/2 lingurita cimbru, 3 rosii coapte, decojite si taiate, cubulete, 3 linguri parmezan, ras

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se pun intr-o tigaie mare de teflon anghinarea, ceapa, usturoiul, zaharul, cimbrul, busuiocul, vinul si 8 linguri de apa. Se inabusa miscând tigaia inainte si inapoi. Nu se amesteca pentru a nu desface anghinarea. Dupa ce s-a evaporat zeama, se pune uleiul de masline si se caieste amestecul.
2. Se adauga rosiile, piperul, se pune capacul si se stinge focul.
3. Se fierb macaroanele În apa si, când sunt facute, se strecoara, dar se pastreaza o ceasca din apa in care au fiert. Se amesteca macaroanele cu sosul si apa pastrata. Se transfera totul pe un platou mare, se presara deasupra parmezan ras si se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "MACAROANE CU CIMBRU" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Spaghete cu carne tocata

Spaghete cu carne tocata

In uleiul incins calim ceapa tocata marunt si usturoiul pisat pana cand ceapa devine sticloasa. Adaugam

2 voturi    0 comentarii
50 min
Paste si pizza
Tagliatelle cu creveti si dovlecel

Tagliatelle cu creveti si dovlecel

Puneti intr-o tigaie cu ulei, usturoiul tocat sa se prajeasca putin. Taiati dovlecei felii prajitile

23 voturi    6 comentarii
40 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 6 portii
  • 1 pachet macaroane (500 gr)
  • 4 bucati de anghinare fragede
  • (curata te
  • spalate si taiate felii de
  • 4-5 mm si stropite cu zeama de lamâie)
  • 3 linguri vin alb
  • 1 ceapa
  • taiata solzisori
  • 1 catel de usturoi
  • taiat subtire
  • 1/2 ceasca ulei de masline
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita busuioc
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 3 rosii coapte
  • decojite si taiate
  • cubulete
  • 3 linguri parmezan
  • ras

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste tricolore cu masline si sos Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Penne cu ton