autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Macaroane cu dovlecei

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 400 g macaroane scurte (Penne), , sare, , 1 legatura praz (150 g), , 1 catel de usturoi, , 3 dovlecei (500 g), , 1 lingura ulei, piper, , 1/8 l zeama concentrata de legume, , 1 legatura patrunjel verde, , 100 g branza de vaci amestecata cu iaurt (circa 2 linguri), , 2 linguri parmezan (sau cascaval) ras.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Se fierb macaroanele al dente in apa cu sare.
Se curata prazul, se spala si se taie rondele. Dovleceii curatati de coaja se taie cubulete si se prajesc in uleiul incins. Se adauga prazul si usturoiul presat, se prajesc inca putin, se sareaza si se pipereaza.
Se toarna peste ele zeama concentrata de legume (Knorr+apa) si se lasa putin sa se dunstuiasca. Se spala patrunjelul, se zvanta, se toaca marunt si se incorporeaza in sos, impreuna cu branza de vaci si parmezanul sau cascavalul ras. Macaroanele fierte si scurse se amesteca cu sosul si se servesc imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Macaroane cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste cu ficatei de pui

Paste cu ficatei de pui

Prima operatiune cand vorbim de organe este spalatul din abundenta cu apa rece. Se clatesc bine ficateii

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Ladenia - reţeta lui Papa Gheorghiu -

Ladenia - reţeta lui Papa Gheorghiu -

Din ingredientele pentru blat se face un aluat,nu foarte ferm,care se întinde în tava unsă în

9 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 400 g macaroane scurte (Penne)
  • sare
  • 1 legatura praz (150 g)
  • 1 catel de usturoi
  • 3 dovlecei (500 g)
  • 1 lingura ulei
  • piper
  • 1/8 l zeama concentrata de legume
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 100 g branza de vaci amestecata cu iaurt (circa 2 linguri)
  • 2 linguri parmezan (sau cascaval) ras.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Coltunasi cu carne de pui si sos alb