autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

MACAROANE CU SOFRAN

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
6 portii, 400 gr macaroane, 20 gr ceapa tocata marunt, 1 catei de usturoi, tocat, 1/4 lingurita boia de ardei dulce, 2 rosii, tocate marunt, 3/4 lingura vin alb, sec, 1 ceasca bulion de pui, 1 vârf de cutit de zahar tos, 1 ceasca svaiter ras, ulei de masline, sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1. Intr-o tigaie de teflon se prajesc ceapa, usturoiul si boiaua.
2. Când usturoiul incepe sa se rumeneasca putin, se scoate si se adauga rosiile. Se continua prajirea pâna se inmoaie rosiile si apoi se adauga vinul. Se pune capacul si se fierbe la foc mic 5 minute.
3. Macaroanele se fierb in multa apa cu sare, in care s-a pus sofranul, 4-5 minute. Se strecoara si se pun pe un platou. Se toarna deasupra sosul si se presara svaiterul.
Se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "MACAROANE CU SOFRAN" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Penne cu ton si masline

Penne cu ton si masline

Taiem fin usturoiul si fileuri de peste sarat. Intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline distuim

33 voturi    4 comentarii
30 min
Paste si pizza
Spaghete cu chiftele / Spaghetti with meatballs

Spaghete cu chiftele / Spaghetti with meatballs

Intr-un castron amestecati carnea cu jumatatea de ceapa taiata foarte marunt, oul, patrunjelul tocat,

2 voturi    0 comentarii
40 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

    Daca sunt paste cu ou,sofranul nu prea mai are multe de facut cu privire la culoare.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 6 portii
  • 400 gr macaroane
  • 20 gr ceapa tocata marunt
  • 1 catei de usturoi
  • tocat
  • 1/4 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 rosii
  • tocate marunt
  • 3/4 lingura vin alb
  • sec
  • 1 ceasca bulion de pui
  • 1 vârf de cutit de zahar tos
  • 1 ceasca svaiter ras
  • ulei de masline
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
mirey

mirey (Chef de cuisine)

Daca sunt paste cu ou,sofranul nu prea mai are multe de facut cu privire la culoare.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paste cu ton si dovlecel
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide