autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

MACAROANE CU SOFRAN

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
6 portii, 400 gr macaroane, 20 gr ceapa tocata marunt, 1 catei de usturoi, tocat, 1/4 lingurita boia de ardei dulce, 2 rosii, tocate marunt, 3/4 lingura vin alb, sec, 1 ceasca bulion de pui, 1 vârf de cutit de zahar tos, 1 ceasca svaiter ras, ulei de masline, sare

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

. Într-o tigaie de teflon se prajesc ceapa, usturoiul si boiaua.
2. Când usturoiul incepe sa se rumeneasca putin, se scoate si se adauga rosiile. Se continua prajirea pâna se inmoaie rosiile si apoi se adauga vinul. Se pune capacul si se fierbe la foc mic 5 minute.
3. Macaroanele se fierb in multa apa cu sare, in care s-a pus sofranul, 4-5 minute. Se strecoara si se pun pe un platou. Se toarna deasupra sosul si se presara svaiterul.
Se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "MACAROANE CU SOFRAN" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste cu sos de vanilie si nuca

Paste cu sos de vanilie si nuca

Intr-o cratita punem apa la fiert cu un praf de sare. Cand da in clocot dam drumul pastelor si le

0 voturi    0 comentarii
40 min
Paste si pizza
Paste cu chiftele si sos

Paste cu chiftele si sos

Atunci cand va raman chiftele, puteti sa pregatiti alta masa cu acestea, facandu-le un sos si constituind

1 vot    0 comentarii
30 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 6 portii
  • 400 gr macaroane
  • 20 gr ceapa tocata marunt
  • 1 catei de usturoi
  • tocat
  • 1/4 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 rosii
  • tocate marunt
  • 3/4 lingura vin alb
  • sec
  • 1 ceasca bulion de pui
  • 1 vârf de cutit de zahar tos
  • 1 ceasca svaiter ras
  • ulei de masline
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Troffie cu pesto