Ingrediente
Avem nevoie de:, -1 pachet de 500 grame macaroane fusilli, -1/2 kg carne de vita trecuta prin masina de carne de 2 ori, -1 kg iaurt integral, -1 capatana de usturoi, -4 linguri ulei de masline, -2 linguri de ulei de floarea-soarelui( pentru apa in care se fierb macaroanele), -1 lingurita condiment mixt macinat( all spice,cuisoare,scortisoara,piper alb,nucsoara,foi de dafin), - sare dupa gust, -piper proaspat macinat dupa gust
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
17 voturi
Mod de preparare
Carnea se sareaza, se condimenteaza si se prajeste in uleiul de masline cca 10 minute.
Intr-un bol se pune iaurtul, se sareaza si pipereaza dupa gust si se adauga usturoiul trecut prin presa de usturoi.
Se amesteca bine si se adauga carnea.
Varianta 1
Intr-o farfurie se pun macaroanele fierte si trecute printr-un jet de apa rece.
Se adauga sosul de iaurt cu usturoi si carne.
Se servesc imediat.
Varianta 2
Intr-un vas pentru cuptor termorezitent se pun macaroanele si se adauga sosul de iaurt cu usturoi.
Se amesteca bine si se dau la cuptorul preincalzit la 220 de grade pentru 15-20 de minute sau pana s-au rumenit deasupra.
Se servesc calde.
Pofta buna!
Lia Maria (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2010
Un deliciu ! cu siguranta. Felicitari !*****
constanta proca (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2010
Ambele variante sunt usor de pregatit si sunt convinsa ca sunt o bunatate . Felicitari !
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2010
Ce bune sunt, in ambele variante!!!merçi de retetã, abia astept sã o fac :)
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2010
Multumesc de aprecieri; e foarte usor de facut si foarte gustoasa.
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2010
Ispititoare amandoua variantele.
Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2010
Stapâneşti perfect arta culinară specific arabă Şi pozele sunt totdeauna deosebite!.