autor:

Mihaela11

» » Paste si pizza

Macaroane cu sos de iaurt si usturoi-specific tarilor arabe

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 17 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 17 septembrie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de:, -1 pachet de 500 grame macaroane fusilli, -1/2 kg carne de vita trecuta prin masina de carne de 2 ori, -1 kg iaurt integral, -1 capatana de usturoi, -4 linguri ulei de masline, -2 linguri de ulei de floarea-soarelui( pentru apa in care se fierb macaroanele), -1 lingurita condiment mixt macinat( all spice,cuisoare,scortisoara,piper alb,nucsoara,foi de dafin), - sare dupa gust, -piper proaspat macinat dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

17 voturi

Mod de preparare

Macaroanele se fierb in apa cu ulei si sare 20 de minute.
Carnea se sareaza, se condimenteaza si se prajeste in uleiul de masline cca 10 minute.
Intr-un bol se pune iaurtul, se sareaza si pipereaza dupa gust si se adauga usturoiul trecut prin presa de usturoi.
Se amesteca bine si se adauga carnea.
Varianta 1
Intr-o farfurie se pun macaroanele fierte si trecute printr-un jet de apa rece.
Se adauga sosul de iaurt cu usturoi si carne.
Se servesc imediat.
Varianta 2
Intr-un vas pentru cuptor termorezitent se pun macaroanele si se adauga sosul de iaurt cu usturoi.
Se amesteca bine si se dau la cuptorul preincalzit la 220 de grade pentru 15-20 de minute sau pana s-au rumenit deasupra.
Se servesc calde.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Macaroane cu sos de iaurt si usturoi-specific tarilor arabe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Spaghete la cuptor

Spaghete la cuptor

Se pun pastele in 2,5 l apa in clocot , sarata dupa gust . Se amsteca pastele din cand in cand .

10 voturi    6 comentarii
1h
Paste si pizza
Paste cu sos de ciuperci

Paste cu sos de ciuperci

Se pun pastele la fiert dupa ce apa cu sare a dat in clocot. Se caleste in uleiul de masline pastrama

6 voturi    5 comentarii
25 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Roxana Ulusoy , 18 mai 2015

    Foarte gustoase!

  • Fara foto

    luca , 29 mai 2013

    c red ca sunt foarte gustoase

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2010

    Ce bine arata,si sigur este si tare buna.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2010

      Un deliciu ! cu siguranta. Felicitari !*****

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2010

      Ambele variante sunt usor de pregatit si sunt convinsa ca sunt o bunatate . Felicitari !

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2010

      Ce bune sunt, in ambele variante!!!merçi de retetã, abia astept sã o fac :)

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2010

      Multumesc de aprecieri; e foarte usor de facut si foarte gustoasa.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2010

      Ispititoare amandoua variantele.

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2010

      Stapâneşti perfect arta culinară specific arabă Şi pozele sunt totdeauna deosebite!.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

17 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1 pachet de 500 grame macaroane fusilli
  • -1/2 kg carne de vita trecuta prin masina de carne de 2 ori
  • -1 kg iaurt integral
  • -1 capatana de usturoi
  • -4 linguri ulei de masline
  • -2 linguri de ulei de floarea-soarelui( pentru apa in care se fierb macaroanele)
  • -1 lingurita condiment mixt macinat( all spice,cuisoare,scortisoara,piper alb,nucsoara,foi de dafin)
  • - sare dupa gust
  • -piper proaspat macinat dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

luca

c red ca sunt foarte gustoase

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete cu sos de rosii si ciuperci