autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

MACAROANE CU VINETE SI BUSUIOC

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Ingrediente
8 portii, 1 pachet de macaroane sau alte paste goale la mijloc, 3 vinete, 200 gr brânza feta, 4 linguri parmezan ras, 2 oua, câteva frunze de busuioc, piper proaspat macinat, 800 gr rosii proaspete, decojite, 1 ceapa rasa, 16 lingurita usturoi, 1 lingura zahar, 1/2 ceasca ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se cojesc vinetele si se taie cubulete. Se Iasa Într-un castron cu apa sarata 2-3 ore, apoi se strecoara si se prajesc bine În ulei de masline. Când sunt gata, se iau de pe foc si se pun Într-o farfurie mare pe hârtie absorbanta de bucatarie.
2. Se prepara sosul din rosii, ceapa, usturoi, zahar si ulei de masline. Dupa ce sosul s-a ingrosat, se lasa sa se raceasca. Separat, se rade brânza feta.
3. Macaroanele se fierb doua minute si se Iasa sa se raceasca. Se muta macaroanele intr-un vas mare de sticla termorezistenta si se amesteca bine cu sosul, vinetele, brânza feta, piperul si busuiocul. Se acopera cu folie si se coace În cuptorul Încalzit dinainte la 180°C. Se pun ouale Într-un castron si se bat cu 4 linguri de apa si parmezanul ras.
4. De Îndata ce macaroanele dau in clocot, se inlatura folia, se toarna deasupra amestecul de oua si se baga iar În cuptor pâna se formeaza o crusta frumoasa. Se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "MACAROANE CU VINETE SI BUSUIOC" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Spaghete cu fructe de mare

Spaghete cu fructe de mare

Pentru inceput, punem la fiert apa pentru paste. Apoi intr-o tigaie cu ulei incins prajim usturoiul

16 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Taitei lati cu creveti si dovlecel

Taitei lati cu creveti si dovlecel

Aceasta este una dintre retetele acelea pe care le pregatesc cand sunt in criza de timp, pentru ca

0 voturi    2 comentarii
20 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 8 portii
  • 1 pachet de macaroane sau alte paste goale la mijloc
  • 3 vinete
  • 200 gr brânza feta
  • 4 linguri parmezan ras
  • 2 oua
  • câteva frunze de busuioc
  • piper proaspat macinat
  • 800 gr rosii proaspete
  • decojite
  • 1 ceapa rasa
  • 16 lingurita usturoi
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 ceasca ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Furnici in copac