MACAROANE CU VINETE SI BUSUIOC

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 portii
  • 1 pachet de macaroane sau alte paste goale la mijloc
  • 3 vinete
  • 200 gr brânza feta
  • 4 linguri parmezan ras
  • 2 oua
  • câteva frunze de busuioc
  • piper proaspat macinat
  • 800 gr rosii proaspete, decojite
  • 1 ceapa rasa
  • 16 lingurita usturoi
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 ceasca ulei de masline

Mod de preparare

1. Se cojesc vinetele si se taie cubulete. Se Iasa Într-un castron cu apa sarata 2-3 ore, apoi se strecoara si se prajesc bine În ulei de masline. Când sunt gata, se iau de pe foc si se pun Într-o farfurie mare pe hârtie absorbanta de bucatarie.

2. Se prepara sosul din rosii, ceapa, usturoi, zahar si ulei de masline. Dupa ce sosul s-a ingrosat, se lasa sa se raceasca. Separat, se rade brânza feta.

3. Macaroanele se fierb doua minute si se Iasa sa se raceasca. Se muta macaroanele intr-un vas mare de sticla termorezistenta si se amesteca bine cu sosul, vinetele, brânza feta, piperul si busuiocul. Se acopera cu folie si se coace În cuptorul Încalzit dinainte la 180°C. Se pun ouale Într-un castron si se bat cu 4 linguri de apa si parmezanul ras.

4. De Îndata ce macaroanele dau in clocot, se inlatura folia, se toarna deasupra amestecul de oua si se baga iar În cuptor pâna se formeaza o crusta frumoasa. Se serveste imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise