autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

MACAROANE CU VINETE SI BUSUIOC

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Ingrediente
8 portii, 1 pachet de macaroane sau alte paste goale la mijloc, 3 vinete, 200 gr brânza feta, 4 linguri parmezan ras, 2 oua, câteva frunze de busuioc, piper proaspat macinat, 800 gr rosii proaspete, decojite, 1 ceapa rasa, 16 lingurita usturoi, 1 lingura zahar, 1/2 ceasca ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se cojesc vinetele si se taie cubulete. Se Iasa Într-un castron cu apa sarata 2-3 ore, apoi se strecoara si se prajesc bine În ulei de masline. Când sunt gata, se iau de pe foc si se pun Într-o farfurie mare pe hârtie absorbanta de bucatarie.
2. Se prepara sosul din rosii, ceapa, usturoi, zahar si ulei de masline. Dupa ce sosul s-a ingrosat, se lasa sa se raceasca. Separat, se rade brânza feta.
3. Macaroanele se fierb doua minute si se Iasa sa se raceasca. Se muta macaroanele intr-un vas mare de sticla termorezistenta si se amesteca bine cu sosul, vinetele, brânza feta, piperul si busuiocul. Se acopera cu folie si se coace În cuptorul Încalzit dinainte la 180°C. Se pun ouale Într-un castron si se bat cu 4 linguri de apa si parmezanul ras.
4. De Îndata ce macaroanele dau in clocot, se inlatura folia, se toarna deasupra amestecul de oua si se baga iar În cuptor pâna se formeaza o crusta frumoasa. Se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "MACAROANE CU VINETE SI BUSUIOC" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Paste cu branza de capra,spanac si chilli

Paste cu branza de capra,spanac si chilli

1. Puneti pastele la fiert in apa cu sare care clocoteste. . 2.  Incalziti uleiul intr-o tigaie

10 voturi    0 comentarii
25 min
Paste si pizza
Paste cu legume la cuptor

Paste cu legume la cuptor

Curatam dovlecelul si il taiem bucati mai maricele, ciupercile le spalam si le feliem. Morcovul

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 8 portii
  • 1 pachet de macaroane sau alte paste goale la mijloc
  • 3 vinete
  • 200 gr brânza feta
  • 4 linguri parmezan ras
  • 2 oua
  • câteva frunze de busuioc
  • piper proaspat macinat
  • 800 gr rosii proaspete
  • decojite
  • 1 ceapa rasa
  • 16 lingurita usturoi
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 ceasca ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pizza rapida...la tigaie