autor:

kok miori

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Macauda-budinca de cartofi in stil marocan

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Maroc


    Reteta postata pe: 18 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Maroc


Reteta postata pe: 18 februarie 2012

Ingrediente
4-5 cartofi fierti, 1ceapa mare, 1/2legatura de frunze de patrunjel, 6-8 oua, 1/2pahar de ulei, sare,piper, putina nucsoara

Dificultate: Redusa Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Se cojesc cartofii si se fierb in apa cu sare pina cind sint moi.Se prajeste putin cepa taiata cub atat cat sa fie sticloasa.
Se taie verdeata marunt.
Se face un pireu din cartofii fierti se adauga ceapa si pe rand cite un ou ppina compozitia este omogena si ca o smantana groasa-se da la gust cu sare,piper,verdeata si putina nucsoara.
Se incalzeste cuptorul la 170 de grade.
Intr-un vas anti aderent se toarna uleiul si se incalzeste pe foc se aseaza continutul budincii si se aseaza frumos se prajeste putin pe foc potrivit dupa care se da la cuptor ptr aproape 90 de minute pina cand budinca este bine rumenita.
Se lasa sa se raceasca dupa care se poate rasturna pe un platou.
Aceasta budinca se poate combina si cu alte legume-in afara de cartofi se poate adauga morcov fiert taiat cub si boabe de mazare fiert.Am uitat ca sa aiba o culoare galbuie se adauga si putin carcum in compozitie-carcum este o mirodenie orientala care da culoare galbena la orez,cartofi are si un gust putin deosebit.
Budinca asta este foarte buna si ca garnitura la o mancare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Macauda-budinca de cartofi in stil marocan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • 4-5 cartofi fierti
  • 1ceapa mare
  • 1/2legatura de frunze de patrunjel
  • 6-8 oua
  • 1/2pahar de ulei
  • sare,piper
  • putina nucsoara

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

32 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

12 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf de orez cu ciuperci Pilaf de orez cu ciuperci

Ceapa o tai marunt si o pui la calit in ulei. Dupa ce s-a calit ceapa, se adauga morcovul dat pe razatoarea marunt, ardeiul rosu taiat

24 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa-crema cu sfecla si dovleac