autor:

licu pop

» » Mancaruri cu carne

Mamaliga cu caltabos, carnat si costita de porc

Autor: licu pop (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: licu pop (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 martie 2010

Ingrediente
400 gr carnat de casa,, 400gr costita afumata de casa,, 350 gr caltabos afumat (nu recomad din magazin),, 20 gr branza iute de oaie (framintata cu sare toamna),, 0 lingura untura de porc,, 500 gr faina de malai,, sare, piper dupa gust.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

8 voturi

Mod de preparare


Reteta e foarte veche o reteta 100% taraneasca si normal naturala. Denumirea ei originala este:

INTINSOARE DE CALBAS CU CARNAT SI COASTE DE PORC.

Se fierbe carnatul si coastele in apa cam 30 min.Dupa ce sa-u fiert se prajesc in o lingura de untura de porc ,cand au prins o culoare aurie se adauga caltabosul desfacut de pielita se mai prajesc inpreuna cam 5 6 minute.Se pune la fiert apa (3 cani) intun ceaun cu o lingura de sare, cand fierbe apa se pune o mana de faina de malai si se lasa sa fiarba cam 10 min(pana incepe sa se ingroase. Se ia cu un polonic partea mai subtire (denumire originala SIR) si se toarna peste caltabosul fiebinte pana se omogenizeaza, cam 3 4 polonice. Cand icepe sa fiarba se adauga branza iute de oaie dupa gust. La mamaliga se mai adauga faina se mai lasa sa fiarba facandu-e o mamaliga vartoasa ardeleneasca. Se serveste cu castraveti murati si normal fiind o reteta ardeleneasca nu trebuie sa lipseaca un pahar de tuica (jinars) de pruna care sa aiba cel putin 54 gr. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu caltabos, carnat si costita de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Iahnie de fasole

Iahnie de fasole

1. Lasati fasolea sa se inmoiae peste noapte in apa calduta. O sa isi dubleze volumul. Astfel fasolea

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Mancaruri cu carne
Curcan la tava,cu ciuperci umplute

Curcan la tava,cu ciuperci umplute

Spalam si curatam medalioanele de curcan,le punem intr-o tava yena,asezonam cu boia de ardei dulce

9 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Au, au,nu am mancat asa ceva nicodata, dar e pe gutul meu. Mmmm cum iesim din post reteta asta o execut. Doamne ce pofta mi s-a facut!!!!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

    Asta-i o reteta veche, batraneasca care trebuie publicata intr-o revista de specialitate. Pacat de ea sa se piarda. Mie una-mi lasa gura apa cand citesc ce bunatati contine.

  • Fara foto

    ica (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

    adevarul e ca vazand aceasta poza mi-i foame, extraordinara ideea , o sa o pregatesc si eu, din toate ingredientele am tuica.Felicitari, ca de obicei ne surprinzi

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

8 voturi

Ingrediente

  • 400 gr carnat de casa,
  • 400gr costita afumata de casa,
  • 350 gr caltabos afumat (nu recomad din magazin),
  • 20 gr branza iute de oaie (framintata cu sare toamna),
  • 0 lingura untura de porc,
  • 500 gr faina de malai,
  • sare
  • piper dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de licu pop
varza la cuptor cu carnat de casa

varza la cuptor cu carnat de casa

carnatul si costita se prajesc in ulei pana capata o crusta lucioasa pe urma se toarna berea pana

8 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata de boeuf...de post

Salata de boeuf...de post

Toate legumele se fierb in apa si se taie cuburi ca la orice salata.Se pune sare piper,knor de legume

16 voturi    7 comentarii
1h
Retete de post
Tort de mere  cu visine si jeleu

Tort de mere cu visine si jeleu

12 linguri de zahar se caramelizeaza apoi se intinde pe maginile tavi.Merele se curata de coaja se

3 voturi    4 comentarii
2h
Torturi

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Au, au,nu am mancat asa ceva nicodata, dar e pe gutul meu. Mmmm cum iesim din post reteta asta o execut. Doamne ce pofta mi s-a facut!!!!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Fasole cu carnati