Reteta e foarte veche o reteta 100% taraneasca si normal naturala. Denumirea ei originala este:
INTINSOARE DE CALBAS CU CARNAT SI COASTE DE PORC.
Se fierbe carnatul si coastele in apa cam 30 min.Dupa ce sa-u fiert se prajesc in o lingura de untura de porc ,cand au prins o culoare aurie se adauga caltabosul desfacut de pielita se mai prajesc inpreuna cam 5 6 minute.Se pune la fiert apa (3 cani) intun ceaun cu o lingura de sare, cand fierbe apa se pune o mana de faina de malai si se lasa sa fiarba cam 10 min(pana incepe sa se ingroase. Se ia cu un polonic partea mai subtire (denumire originala SIR) si se toarna peste caltabosul fiebinte pana se omogenizeaza, cam 3 4 polonice. Cand icepe sa fiarba se adauga branza iute de oaie dupa gust. La mamaliga se mai adauga faina se mai lasa sa fiarba facandu-e o mamaliga vartoasa ardeleneasca. Se serveste cu castraveti murati si normal fiind o reteta ardeleneasca nu trebuie sa lipseaca un pahar de tuica (jinars) de pruna care sa aiba cel putin 54 gr. Pofta buna!
Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituriGateste rapid ficatei de pui cu ceapa si ciuperci, fragezi si aromati! Reteta simpla, perfecta pentru un pranz gustos sau o...
Ficatei de pui cu ceapa si ciuperci – reteta rapida si super gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii