autor:

Violeta 30

» » Mancaruri cu carne

Mamaliguta cu ficatei de pasare

Autor: Violeta 30 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Violeta 30 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 noiembrie 2014

Ingrediente
Mamaliga:,  1 cana malai,  3 cani apa,  1 lingura de ulei sau unt,  optional cateva cuburi de cascaval,  sare, , Ficatei in sos:,  500 gr ficatei de pasare,  2 linguri ulei,  sare,  1/2 cana apa

Dificultate: Medie Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Preparare mamaliga:



- se masoara o cana cu malai si se pune in cratita. Cu aceeasi cana se vor pune 3 masuri de apa peste malai, sarea (eu am pus o jumatate de lingurita pentru ca am pus si cascavalul care era cam sarat) si o lingura de ulei sau unt. Se pune cratita pe foc si se amesteca bine sa nu faca cocoloase. Cand incepe sa fiarba se pune capacul si se amesteca din 10 in 10 minute. Se adauga cubuletele de cascaval. Se fierbe pana scade, cam un sfert din cantitate, si devine un amestec omogen. Se rastoarna pe farfurie si se lasa sa se raceasca.



In timpul in care fierbe mamaliga pregatim ficateii.

Ficatei se spala bine si se scurg de apa. Punem intr-o cratita putin ulei (in jur de 2-3 linguri) si apoi ficateii. Se lasa sa fiarba putin, iar apoi punem o cescuta de apa si asezonam cu sare si piper. Ficateii nu trebuie lasati foarte mult la fiert ca devin inecaciosi.

Se pot zdrobi cu lama cutitului cativa catei de usturoi, apoi se toaca marunt si se presara peste ficatei.

Se pregateste pe farfurie mamaliguta cu ficatei si se serveste cu sosul obtinut. Daca va place puteti presara patrunjel tocat peste ficatei.



Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu ficatei de pasare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ficatei de pasare cu mamaliguta

Ficatei de pasare cu mamaliguta

Ficateii se curata sa nu aiba fiere care poate sa amareasca mancarea, se spala, se lasa la scurs.

3 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui in sos picant

Pulpe de pui in sos picant

Curatam pulpele de pui de eventualele resturi de pene ramase. Le parlim putin la flacara de la aragaz

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • Mamaliga:
  •  1 cana malai
  •  3 cani apa
  •  1 lingura de ulei sau unt
  •  optional cateva cuburi de cascaval
  •  sare
  • Ficatei in sos:
  •  500 gr ficatei de pasare
  •  2 linguri ulei
  •  sare
  •  1/2 cana apa

Raporteaza reteta

Retete
de Violeta 30
Aperitiv "Morisca" cu salam si cascaval

Aperitiv "Morisca" cu salam si cascaval

Se taie aluatul in patratele si apoi colturile patratului ca in poza. Se pune in mijloc o feliuta

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort cu crema ganache si capsuni

Tort cu crema ganache si capsuni

Blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma, iar galbenusurile se amesteca

1 vot    0 comentarii
24h
Torturi
Briose aperitiv

Briose aperitiv

Taiem cubulete mezelurile, ciupercile si ardeiul. Dam cascavalul pe razatoarea. Adaugam ouale batute

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu afumatura