Mamaliguta cu ficatei de pasare

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Mamaliguta cu ficatei de pasare

Ingrediente

  • Mamaliga:
  • 1 cana malai
  • 3 cani apa
  • 1 lingura de ulei sau unt
  • optional cateva cuburi de cascaval
  • sare
  • Ficatei in sos:
  • 500 gr ficatei de pasare;
  • 2 linguri ulei;
  • sare;
  • 1/2 cana apa

Mod de preparare

Preparare mamaliga:

- se masoara o cana cu malai si se pune in cratita. Cu aceeasi cana se vor pune 3 masuri de apa peste malai, sarea (eu am pus o jumatate de lingurita pentru ca am pus si cascavalul care era cam sarat) si o lingura de ulei sau unt. Se pune cratita pe foc si se amesteca bine sa nu faca cocoloase. Cand incepe sa fiarba se pune capacul si se amesteca din 10 in 10 minute. Se adauga cubuletele de cascaval. Se fierbe pana scade, cam un sfert din cantitate, si devine un amestec omogen. Se rastoarna pe farfurie si se lasa sa se raceasca.

In timpul in care fierbe mamaliga pregatim ficateii.

Ficatei se spala bine si se scurg de apa. Punem intr-o cratita putin ulei (in jur de 2-3 linguri) si apoi ficateii. Se lasa sa fiarba putin, iar apoi punem o cescuta de apa si asezonam cu sare si piper. Ficateii nu trebuie lasati foarte mult la fiert ca devin inecaciosi.

Se pot zdrobi cu lama cutitului cativa catei de usturoi, apoi se toaca marunt si se presara peste ficatei.

Se pregateste pe farfurie mamaliguta cu ficatei si se serveste cu sosul obtinut. Daca va place puteti presara patrunjel tocat peste ficatei.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise