Mancare de cartofi cu smantana si oua romanesti. Curatam cartofii, ii taiem in doua si ii punem 10-15 minute la fiert in apa cu putina sare.
Curatam cartofii, ii taiem in doua si ii punem 10-15 minute la fiert in apa cu putina sare.
Intr-un bol amestecam smantana cu iaurtul si mustarul, apoi asezonam.
Ceapa verde si usturoiul le tocam marunt si le punem intr-o cratita nonaderenta, impreuna cu cartofii.
Rasturnam peste ele amestecul de smantana cu iaurt si lasam sa dea cateva clocote, sa se ingroase putin sosul.
Adaugam deasupra patrunjelul verde tocat.
Intre timp am pregatit ouale romanesti( poșate). Luam o oala in care am pus apa la fiert, cu putin otet. Cand a inceput sa fiarba, spargem ouale si le punem intr-un polonic, sa nu se imprastie albusul.
Cam în 3 minute avem un ou mediu,in functie de preferinta, decideti cat lasati oul în apa. Scoatem ouale, dar daca nu vi se pare ca sunt destul de facute, le mai lasati cateva secunde in apa cu otet.
Daca nu vreti sa le faceti in polonic , le puteti pune intr-o punga de nailon legata .
Servim cartofii, cu sos alaturi, si cate un ou romanesc.Deasupra mai putem presara patrunjel verde.
Pofta mare sa aveti !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii