Mancare de cartofi cu smantana si oua romanesti

Mancare de cartofi cu smantana si oua romanesti. Curatam cartofii, ii taiem in doua si ii punem 10-15 minute la fiert in apa cu putina sare.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Mancare de cartofi cu smantana si oua romanesti

Ingrediente

  • 400 g cartofi noi
  • 4 oua
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • patrunjel verde
  • 150 ml smantana 12 %
  • 250 ml iaurt degresat 0,1%
  • 1 lingurita mustar
  • otet
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatam cartofii, ii taiem in doua si ii punem 10-15 minute la fiert in apa cu putina sare.

Intr-un bol amestecam smantana cu iaurtul si mustarul, apoi asezonam.

Ceapa verde si usturoiul le tocam marunt si le punem intr-o cratita nonaderenta, impreuna cu cartofii.

Rasturnam peste ele amestecul de smantana cu iaurt si lasam sa dea cateva clocote, sa se ingroase putin sosul.

Adaugam deasupra patrunjelul verde tocat.

Intre timp am pregatit ouale romanesti( poșate). Luam o oala in care am pus apa la fiert, cu putin otet. Cand a inceput sa fiarba, spargem ouale si le punem intr-un polonic, sa nu se imprastie albusul.

Cam în 3 minute avem un ou mediu,in functie de preferinta, decideti cat lasati oul în apa. Scoatem ouale, dar daca nu vi se pare ca sunt destul de facute, le mai lasati cateva secunde in apa cu otet.

Daca nu vreti sa le faceti in polonic , le puteti pune intr-o punga de nailon legata .

Servim cartofii, cu sos alaturi, si cate un ou romanesc.Deasupra mai putem presara patrunjel verde.

Pofta mare sa aveti !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise