autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu carne

Mancare de castraveti acri, cu rasol alb de porc

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 martie 2010

Ingrediente
1 kg castraveti murati., 1 kg rasol alb de porc(2 rasoale)., 2 cepe rosii., 4 ardei copti rosii., 3 sau 4 linguri ulei de masline presat la rece., sare,piper roz macinat,tarhon uscat,rozmarin uscat,un praf de nucsoara.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

4 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare.
Desaram castraveti.Se vor taia in patru si ii vom pune intr-o craticioara cu apa la desarat pentru cel putin 2 ore.Tocam ceapa rosie cat mai marunt.Tocam ardeiul copt in fasiute mici.Cum il scot din congelator il toc imediat,deoarece se toaca mai bine cand este congelat.Pun ceapa la calit pentru 2 minute,in 3 sau 4 linguri de ulei de masline presat la rece si apoi adaug ardeiul copt,care isi mai lasa apa din el.Adaugam peste cateva minute si carnea taiata cubulete si le vom cali incontinuare cateva minute.Punem un pahar de apa si un capac si le lasam sa fiarba la foc molcom,cel putin 45 de minute.Asezonam cu ce condimente ne plac mai mult,eu am pus:sare,piper roz macinat,un praf de tarhon,un praf de nucsoara,un praf de rozmarin.Ca sa nu se prinda eu pun o plita din fonta,sub cratita sau putem sa bagam cratita la cuptor,pentru cel putin 45 sau 50 de minute.Carnea de porc fiind rasol se v-a fierbe imediat.Pentru decor am pus cateva frunze verzi de ceapa verde.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de castraveti acri, cu rasol alb de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii

  • Alina

    Alina (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Waw ! Nu am mai mancat de cand eram mica asa ceva !!! Tata era maestru in a prepara acest fel de mancare ! O sa incerc si eu ! Felicitari pt reteta !

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

    Draga mea ai uitat sa pui castravetii la mancare. Se mai intampla. Oare oi fi eu cascata?

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

    Va multumesc pentru comentarii,sa stiti ca nici eu nu am mai facut de ceva timp aceasta mancare,dar unul din baietii mei a avut pofta si am facut-o.A fost un deliciu.Merge si fara carne,ca sa fie de post.

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Interesant!! merita incercat!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Arata de-ti vine sa bagi mina sa iei o bucatica :))) ...mmm ce bun.

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      nu am mancat niciodata ,am sa incerc si eu dar va spun ca arata foarte bine ati prezentat-o excelent ,mai bine nu se putea felicitari!!!!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Delicios! Multumesc pentru reteta, mama mea facea sos de castraveti dar eu nu stiu.

    • dicarmencitta1957 , 23 martie 2010

      Asa este draga Valentina,a fost super delicioasa.Unul din baietii mei adora mancarea aceasta, sa o manance cu sos mai mult si paine calda.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Hmmm,ce bunatate...este preferata mea...

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Arata delicios !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 kg castraveti murati.
  • 1 kg rasol alb de porc(2 rasoale).
  • 2 cepe rosii.
  • 4 ardei copti rosii.
  • 3 sau 4 linguri ulei de masline presat la rece.
  • sare,piper roz macinat,tarhon uscat,rozmarin uscat,un praf de nucsoara.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

Alina (Chef de cuisine)

Waw ! Nu am mai mancat de cand eram mica asa ceva !!! Tata era maestru in a prepara acest fel de mancare ! O sa incerc si eu ! Felicitari pt reteta !

Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Cartofi taranesti cu pui la cuptor