autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu carne

Mancare de castraveti acri, cu rasol alb de porc

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 martie 2010

Ingrediente
1 kg castraveti murati., 1 kg rasol alb de porc(2 rasoale)., 2 cepe rosii., 4 ardei copti rosii., 3 sau 4 linguri ulei de masline presat la rece., sare, roz macinat,tarhon uscat,rozmarin uscat,un praf de nucsoara.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

4 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare.
Desaram castraveti.Se vor taia in patru si ii vom pune intr-o craticioara cu apa la desarat pentru cel putin 2 ore.Tocam ceapa rosie cat mai marunt.Tocam ardeiul copt in fasiute mici.Cum il scot din congelator il toc imediat,deoarece se toaca mai bine cand este congelat.Pun ceapa la calit pentru 2 minute,in 3 sau 4 linguri de ulei de masline presat la rece si apoi adaug ardeiul copt,care isi mai lasa apa din el.Adaugam peste cateva minute si carnea taiata cubulete si le vom cali incontinuare cateva minute.Punem un pahar de apa si un capac si le lasam sa fiarba la foc molcom,cel putin 45 de minute.Asezonam cu ce condimente ne plac mai mult,eu am pus:sare,piper roz macinat,un praf de tarhon,un praf de nucsoara,un praf de rozmarin.Ca sa nu se prinda eu pun o plita din fonta,sub cratita sau putem sa bagam cratita la cuptor,pentru cel putin 45 sau 50 de minute.Carnea de porc fiind rasol se v-a fierbe imediat.Pentru decor am pus cateva frunze verzi de ceapa verde.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de castraveti acri, cu rasol alb de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciorba de ardei umpluti

Ciorba de ardei umpluti

Spalam oasele de vita si le punem la fiert, avand grija sa spumuim des. Cat fierb oasele pregatim

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piept de rata cu chutney de cirese

Piept de rata cu chutney de cirese

Pieptul de rata este unul din cele mai rafinate carnuri, deci trebuie tratat cu mare respect! Inainte

206 voturi    12 comentarii
3h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Alina

    Alina (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Waw ! Nu am mai mancat de cand eram mica asa ceva !!! Tata era maestru in a prepara acest fel de mancare ! O sa incerc si eu ! Felicitari pt reteta !

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

    Draga mea ai uitat sa pui castravetii la mancare. Se mai intampla. Oare oi fi eu cascata?

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

    Va multumesc pentru comentarii,sa stiti ca nici eu nu am mai facut de ceva timp aceasta mancare,dar unul din baietii mei a avut pofta si am facut-o.A fost un deliciu.Merge si fara carne,ca sa fie de post.

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Interesant!! merita incercat!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Arata de-ti vine sa bagi mina sa iei o bucatica :))) ...mmm ce bun.

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      nu am mancat niciodata ,am sa incerc si eu dar va spun ca arata foarte bine ati prezentat-o excelent ,mai bine nu se putea felicitari!!!!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Delicios! Multumesc pentru reteta, mama mea facea sos de castraveti dar eu nu stiu.

    • Fara foto

      dicarmencitta1957 , 23 martie 2010

      Asa este draga Valentina,a fost super delicioasa.Unul din baietii mei adora mancarea aceasta, sa o manance cu sos mai mult si paine calda.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Hmmm,ce bunatate...este preferata mea...

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 23 martie 2010

      Arata delicios !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 kg castraveti murati.
  • 1 kg rasol alb de porc(2 rasoale).
  • 2 cepe rosii.
  • 4 ardei copti rosii.
  • 3 sau 4 linguri ulei de masline presat la rece.
  • sare, roz macinat,tarhon uscat,rozmarin uscat,un praf de nucsoara.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

Alina (Chef de cuisine)

Waw ! Nu am mai mancat de cand eram mica asa ceva !!! Tata era maestru in a prepara acest fel de mancare ! O sa incerc si eu ! Felicitari pt reteta !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Pulpe de iepure cu bere