autor:

Doina  Varga

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de fasole uscata cu costita la gratar

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 octombrie 2009

Ingrediente
500 g fasole boabe, 4 felii de costita (aproximativ 600 g), 2 cepe, 1 morcov, 1 pastarnac, 2 rosii, 2 gogosari, 1 peperoni, cateva frunze de spanac, 1 legatura patrunjel, marar si leustean, 1 cub/lingurita concentrat costita afumata, 50 ml ketchup de rosii si ardei rosii, 5-6 linguri de ulei, 2 lingurite de zahar, sare, piper, paprika, cimbru, 2 foi de dafin

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

28 voturi

Mod de preparare

Fasolea se spala si se lasa in apa rece cu o seara inainte. Spalati fasolea, alegeti-o (cand e umflata se alege mult mai usor) si puneti-o la fiert intr-o oala in 2 litri de apa rece cu putina sare, aproximativ 45 minute.
In timp ce fierbe fasolea, curatati si tocati marunt ceapa, morcovul, pastarnacul si gogosarii. Intr-un vas de tuci puneti uleiul si caliti toate legumele tocate, incepand cu morcovul, ceapa si pastarnacul apoi adaugati gogosarii, peperoni si rosiile taiate. Amestecati cu o lingura de lemn, adaugati spanac si verdeata tocata, ketchup, sare, piper, paprika, cimbru. zaharul si concentratul.
Adaugati 2 polonice din zeama de la fasole si fierbeti la foc mic cu capac 10 minute. Dupa ce a fiert fasolea puneti-o peste legume si lasati sa mai fiarba inca 5-10 minute.
Intre timp, condimentati feliile de costita cu cimbru, paprika, piper si puneti-le pe gratar, sa se rumeneasca, aproximativ 15 minute pe fiecare parte, apoi sarati-le putin. (vezi video)
Asezati pe farfurii costita, mancare de fasole si garnisiti cu verdeata si peperoni.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole uscata cu costita la gratar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piure de telina si cartofi

Piure de telina si cartofi

Telina si cartofii se curata si se taie cubulete mici. Se fierb in lapte cu putina sare. Se

3 voturi    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piept de pui picant cu vinete

Piept de pui picant cu vinete

Se dezoseaza pieptul de pui, se curata de piele si se taie fasii. Se pune carnea pe o farfurie, se

27 voturi    12 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alexe Valentina , 06 februarie 2014

    a esit super buna .si miroase bine

  • Fara foto

    Ioan Ureche , 26 mai 2013

    nu stiu daca de la fasole sau de la gratar.formidabila.

  • Fara foto

    Ioan Ureche , 26 mai 2013

    miroase foarte bine.

    • anamaria

      anamaria (Chef de cuisine) , 17 februarie 2011

      cam complicata,dar cu siguranta e gustoasa!:)

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

      O bunatate !

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 20 iunie 2010

      Arata foarte bine.........delicioasa.

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      cred ca este foarte delicioasa am sa incerc si eu.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Foarte buna mancarea ta de fasole.

    • Fara foto

      Adina , 31 martie 2010

      Felicitari Doina! Arata ireprosabil!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

      Multumesc, Costy. Asa procedez si eu uneori. Depinde de fasole. Acum am avut fasole tanara.

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

      foarte buna reteta,dar pentru a elimina problemele digestive,eu le scurg de doua ori,chiar daca le las de seara la umflat,dupa care trec la prepararea mancarii.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009

      Multumesc, Maria.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      Ce bine arata!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      Multumesc mult de tot.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2009

      Waw ce apetisant este!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

28 voturi

Ingrediente

  • 500 g fasole boabe
  • 4 felii de costita (aproximativ 600 g)
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 2 rosii
  • 2 gogosari
  • 1 peperoni
  • cateva frunze de spanac
  • 1 legatura patrunjel
  • marar si leustean
  • 1 cub/lingurita concentrat costita afumata
  • 50 ml ketchup de rosii si ardei rosii
  • 5-6 linguri de ulei
  • 2 lingurite de zahar
  • sare
  • piper
  • paprika
  • cimbru
  • 2 foi de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

anamaria (Chef de cuisine)

cam complicata,dar cu siguranta e gustoasa!:)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui Puttanesca Pui Puttanesca

Condimentam carnea cu sare si piper. O prajim in tigaia cu ulei incins pana cand este facuta aproape de tot. Scoatem carnea si o pastram

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Tarta spiralata cu legume si mozzarella