autor:

Doina  Varga

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de fasole uscata cu costita la gratar

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 octombrie 2009

Ingrediente
500 g fasole boabe, 4 felii de costita (aproximativ 600 g), 2 cepe, 1 morcov, 1 pastarnac, 2 rosii, 2 gogosari, 1 peperoni, cateva frunze de spanac, 1 legatura patrunjel, marar si leustean, 1 cub/lingurita concentrat costita afumata, 50 ml ketchup de rosii si ardei rosii, 5-6 linguri de ulei, 2 lingurite de zahar, sare, piper, paprika, cimbru, 2 foi de dafin

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

28 voturi

Mod de preparare

Fasolea se spala si se lasa in apa rece cu o seara inainte. Spalati fasolea, alegeti-o (cand e umflata se alege mult mai usor) si puneti-o la fiert intr-o oala in 2 litri de apa rece cu putina sare, aproximativ 45 minute.
In timp ce fierbe fasolea, curatati si tocati marunt ceapa, morcovul, pastarnacul si gogosarii. Intr-un vas de tuci puneti uleiul si caliti toate legumele tocate, incepand cu morcovul, ceapa si pastarnacul apoi adaugati gogosarii, peperoni si rosiile taiate. Amestecati cu o lingura de lemn, adaugati spanac si verdeata tocata, ketchup, sare, piper, paprika, cimbru. zaharul si concentratul.
Adaugati 2 polonice din zeama de la fasole si fierbeti la foc mic cu capac 10 minute. Dupa ce a fiert fasolea puneti-o peste legume si lasati sa mai fiarba inca 5-10 minute.
Intre timp, condimentati feliile de costita cu cimbru, paprika, piper si puneti-le pe gratar, sa se rumeneasca, aproximativ 15 minute pe fiecare parte, apoi sarati-le putin. (vezi video)
Asezati pe farfurii costita, mancare de fasole si garnisiti cu verdeata si peperoni.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole uscata cu costita la gratar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii

  • Alexe Valentina , 06 februarie 2014

    a esit super buna .si miroase bine

  • Ioan Ureche , 26 mai 2013

    nu stiu daca de la fasole sau de la gratar.formidabila.

  • Ioan Ureche , 26 mai 2013

    miroase foarte bine.

    • anamaria

      anamaria (Chef de cuisine) , 17 februarie 2011

      cam complicata,dar cu siguranta e gustoasa!:)

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

      O bunatate !

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 20 iunie 2010

      Arata foarte bine.........delicioasa.

    • Estera Flori (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      cred ca este foarte delicioasa am sa incerc si eu.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Foarte buna mancarea ta de fasole.

    • Adina , 31 martie 2010

      Felicitari Doina! Arata ireprosabil!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

      Multumesc, Costy. Asa procedez si eu uneori. Depinde de fasole. Acum am avut fasole tanara.

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

      foarte buna reteta,dar pentru a elimina problemele digestive,eu le scurg de doua ori,chiar daca le las de seara la umflat,dupa care trec la prepararea mancarii.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2009

      Multumesc, Maria.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      Ce bine arata!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      Multumesc mult de tot.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2009

      Waw ce apetisant este!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

28 voturi

Ingrediente

  • 500 g fasole boabe
  • 4 felii de costita (aproximativ 600 g)
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 2 rosii
  • 2 gogosari
  • 1 peperoni
  • cateva frunze de spanac
  • 1 legatura patrunjel
  • marar si leustean
  • 1 cub/lingurita concentrat costita afumata
  • 50 ml ketchup de rosii si ardei rosii
  • 5-6 linguri de ulei
  • 2 lingurite de zahar
  • sare
  • piper
  • paprika
  • cimbru
  • 2 foi de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

135 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

anamaria (Chef de cuisine)

cam complicata,dar cu siguranta e gustoasa!:)

Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pilaf de orez cu ciuperci Pilaf de orez cu ciuperci

Ceapa o tai marunt si o pui la calit in ulei. Dupa ce s-a calit ceapa, se adauga morcovul dat pe razatoarea marunt, ardeiul rosu taiat

24 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piure de urzici