Mancare taraneasca de cartofi cu gogosari in sos de rosii

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja, in apa cu putina sare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Mancare taraneasca de cartofi cu gogosari in sos de rosii

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 4 cepe galbene
  • 5-6 căței de usturoi
  • 300 g gogoșari în sos de roșii
  • 150 g pasta de roșii
  • 250 g șuncuțiță țărănească, afumată
  • cimbru uscat
  • 1 foaie de dafin
  • 1 crenguță rozmarin
  • sare
  • piper măcinat

Mod de preparare

Cartofii se spala bine și se pun la fiert în coajă, în apă cu puțină sare.

Ceapa se toacă în fâșii, la fel și șunculița și gogoșarii scurși.

Rupem rozmarinul, spălăm și scurgem pătrunjelul și curățăm usturoiul.

Punem într-un vas adânc, tigaie sau wok, uleiul la încins și călim ceapa în el.

Adăugăm și doi căței de usturoi, tăiați în rondele subțiri.

Când ceapa devine sticloasă, adăugăm șunculița, iar peste câteva minute, adăugăm gogoșarii.

Amestecăm de câteva ori ingredientele, apoi adăugăm sosul de la gogoșari, pasta de roșii și o foaie de dafin.

Între timp, se fierb și cartofii, îi trecem prin jet de apă rece și îi decojim.

Îi feliem și îi adăugăm peste celelalte ingrediente, îi amestecăm bine și îi lăsăm să fiarbă la foc mic, aproximativ 20 de minute, timp în care asezonăm gustul mâncării cu sare, piper, cimbru.

Adăugăm și o crenguță de rozmarin pe care o scoatem după vreo 10, maxim 15 minute, pentru că rozmarinul este prea aromat și ar monopoliza gustul mâncării.

De asemeni, scoatem după 15 minute și foaia de dafin, pentru că devine amăruie, dacă se fierbe mult.

Mama nu punea rozmarin, doar cimbru, dar mie îmi plac mult cartofii cu rozmarin, așa că am adăugat.

O parte din cartofi se vor sfărâma și vor îngroșa mâncarea, așa că amestecăm din când în când ingredientele, să nu se lipească.

Spre final, cam în ultimele 5-6 minute de fierbere, adăugăm și doi căței de usturoi răzuiți.

După stingerea focului, adăugăm pătrunjelul tocat și savurăm cartofii țărănești cu gogoșari în sos de roșii, alături de murături, si brânzeturi.

Nouă ne plac cu brânză telemea, dar și cu murături.

Este o combinație de dulce-acrișor de la gogoșarii în sos de roșii și picant de la usturoi și piper.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise