autor:

merisor

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare taraneasca de cartofi cu gogosari in sos de rosii

Autor: merisor (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 octombrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: merisor (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 octombrie 2018

Ingrediente
1 kg cartofi, 4 cepe galbene, 5-6 căței de usturoi, 300 g gogoșari în sos de roșii, 150 g pasta de roșii, 250 g șuncuțiță țărănească, afumată, cimbru uscat, 1 foaie de dafin, 1 crenguță rozmarin, sare, piper măcinat

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Cartofii se spala bine și se pun la fiert în coajă, în apă cu puțină sare.

Ceapa se toacă în fâșii, la fel și șunculița și gogoșarii scurși.

Rupem rozmarinul, spălăm și scurgem pătrunjelul și curățăm usturoiul.

Punem într-un vas adânc, tigaie sau wok, uleiul la încins și călim ceapa în el.

Adăugăm și doi căței de usturoi, tăiați în rondele subțiri.

Când ceapa devine sticloasă, adăugăm șunculița, iar peste câteva minute, adăugăm gogoșarii.

Amestecăm de câteva ori ingredientele, apoi adăugăm sosul de la gogoșari, pasta de roșii și o foaie de dafin.

Între timp, se fierb și cartofii, îi trecem prin jet de apă rece și îi decojim.

Îi feliem și îi adăugăm peste celelalte ingrediente, îi amestecăm bine și îi lăsăm să fiarbă la foc mic, aproximativ 20 de minute, timp în care asezonăm gustul mâncării cu sare, piper, cimbru.

Adăugăm și o crenguță de rozmarin pe care o scoatem după vreo 10, maxim 15 minute, pentru că rozmarinul este prea aromat și ar monopoliza gustul mâncării.

De asemeni, scoatem după 15 minute și foaia de dafin, pentru că devine amăruie, dacă se fierbe mult.

Mama nu punea rozmarin, doar cimbru, dar mie îmi plac mult cartofii cu rozmarin, așa că am adăugat.

O parte din cartofi se vor sfărâma și vor îngroșa mâncarea, așa că amestecăm din când în când ingredientele, să nu se lipească.

Spre final, cam în ultimele 5-6 minute de fierbere, adăugăm și doi căței de usturoi răzuiți.

După stingerea focului, adăugăm pătrunjelul tocat și savurăm cartofii țărănești cu gogoșari în sos de roșii, alături de murături, si brânzeturi.

Nouă ne plac cu brânză telemea, dar și cu murături.

Este o combinație de dulce-acrișor de la gogoșarii în sos de roșii și picant de la usturoi și piper.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare taraneasca de cartofi cu gogosari in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de ciuperci

Tocanita de ciuperci

Se pune uleiul intr-o cratita sa se infierante bine,pe foc mic,apoi se pune ceapa taiata fideluta

5 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de ceapa cu ficat de vitel

Tocanita de ceapa cu ficat de vitel

Spalam si curatam ficatul de pielite. Il taiem bucatele pe care le punem in lapte. Curatam si

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 4 cepe galbene
  • 5-6 căței de usturoi
  • 300 g gogoșari în sos de roșii
  • 150 g pasta de roșii
  • 250 g șuncuțiță țărănească
  • afumată
  • cimbru uscat
  • 1 foaie de dafin
  • 1 crenguță rozmarin
  • sare
  • piper măcinat

Raporteaza reteta

Retete
de merisor
Rulouri cu crema de vanilie

Rulouri cu crema de vanilie

Untul impreuna cu untura le-am pus la topit. Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si drojdia. Ouale

39 voturi    15 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Rulouri cu carnati afumati, piept de pui si bacon

Am desfacut pieptul de pui l-am spalat si l-am portionat in doua fiecare bucata, apoi l-am filat

28 voturi    19 comentarii
50 min
Retete de Craciun
Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

Punem untul cu uleiul, ciocolata rupta, putina sare si zaharul intr-un vas, la foc incet pana se

8 voturi    2 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt, pentru 30-40 minute, in functie de puterea

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Mancarica de vara cu dovlecei, pastai, rosii  si piept de pui Mancarica de vara cu dovlecei, pastai, rosii si piept de pui

Se spala, se rup capetele si atele pastailor. Se spala si apoi se taie bucatele dovleceii si rosiile. Se taie cubulete mici pieptul

0 voturi    0 comentarii
45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Mancare de urzici