autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancarica de fasole cu carnati afumati (sau cabanos)

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 septembrie 2005

Ingrediente
500 g fasole alba uscata, 1 ramurica de rozmarin, sare, 500 g rosii cojite (conserva), 3 catei de usturoi, 5 linguri de untdelemn, 4 fire de salvie uscata, piper negru, o bucata de carnat afumat sau cabanos taiat bucati (se poate pune si salam de vara, taiat in felii subtiri)., (pentru 4-6 portii)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

72 voturi

Mod de preparare

Se pune fasolea la inmuiat in apa rece, cu o seara inainte. A doua zi se schimba apa veche si se pune la fiert cu 1 l de apa curata, firul de rozmarin si o jumatate de lingura de sare. Se fierbe o ora si jumatate, la foc mic. Se strecoara fasolea. Daca rosiile sunt proaspete, se oparesc, se curata de pielita si se taie in sferturi mici; daca sunt rosii intregi, cojite, din conserva, se taie in functie de marimea lor (de obicei, sunt lunguiete si mici). Se curata usturoiul si se taie felii. Ą Se incinge untdelemnul intr-o cratita mare. Se calesc in el usturoiul si frunzele maruntite de salvie (se gasesc la Plafar). Se adauga rosiile si se calesc scurt. Se adauga fasolea boabe scursa, se sareaza, se pipereaza, se amesteca bine cu rosiile. Se serveste impreuna cu bucatile de carnat, de cabanos sau cu feliile de salam prajite scurt in foarte putin untdelemn. Cui ii place, poate sa adauge deasupra putin otet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de fasole cu carnati afumati (sau cabanos)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui cu ananas

Pui cu ananas

Intr-o tava unsa , se pun pulpele de pui si cartofii taiati in patru, dupa ce au fost trecute prin

8 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de pui cu tarhon si cascaval

Chiftelute de pui cu tarhon si cascaval

Carnea tocata o amestecam cu tarhonul si patrunjelul tocate marunt.Condimentam dupa gust cu usturoi,sare

7 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h

72 voturi

Ingrediente

  • 500 g fasole alba uscata
  • 1 ramurica de rozmarin
  • sare
  • 500 g rosii cojite (conserva)
  • 3 catei de usturoi
  • 5 linguri de untdelemn
  • 4 fire de salvie uscata
  • piper negru
  • o bucata de carnat afumat sau cabanos taiat bucati (se poate pune si salam de vara
  • taiat in felii subtiri).
  • (pentru 4-6 portii)

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Mâncare rece de iepure cu măsline