Reteta postata pe: 07 octombrie 2009
Ingrediente
200 - 300g scarita de porc,, 1 borcan de 800 g mazare (eu folosesc de gradina), , 1 ceapa, , 1-2 morcovi, , 1 ardei, , 200 g rosii taiate marunt, , sare, , piper,, Delikat sau Secretul Gustului.
Dificultate: Redusa | Timp: 50 min
Mod de preparare
Se taie scarita de porc bucati si se pune in tigaie la foc mic aproxinativ 6 - 7 minute. In tigaie, in grasimea ramasa se pune 1 lingura de faina si cu legumele tocate marunt (ceapa, morcovul si ardeiul) si se lasa sa se inmoaie, dar avand grija sa nu se arda. Intr-o oala punem apa, mazarea, scarita de porc si legumele si le punem la fiert, condimentand cu sare. Dupa ce mazarea a fiert punem rosiile, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se mai da un clocot.