autor:

Fara foto

» » Sosuri

Marinata (bait) pentru fezandare rapida

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 kg carne de vinat: 800 g ceapa, 600 g telina, 3g piper pisat si piper boabe, enibahar, 10 foi de dafin, 3 fire cimbru, 300 ml vin negru, sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h

27 voturi

Mod de preparare

Vanatul trebuie lasat citeva zile la fezandat pentru fragezire. In cazul in care vinatuI este tinar, se pune la fezandat numai 2-3 ore. Carnea se curata, se sterge (nu se spala) şi se transeaza in bucati, dupa cum urmeaza: pentru friptura - pulpele si muschii spatelui, pentru mincare - pulpele din fata (spete). Pasarile salbatice mari: rata, gisca, cocorul, lisita; se taie in sferturi. Se sareaza vinatul, se pune intr-un vas si se adauga toate componentele (ceapa curatata si taiata inele, telina curatata, spalata si taiata felii subtiri). Se amesteca toate componentele cu carnea, se acopera. si se lasa la marinat 2-3 ore, la loc racoros sau se tine la frigider 2 - 3 zile, in functie de timpul pregatirii. Prin fezandare carnea de vinat devine mai frageda, capata un gust si un miros mai placut. Cind se scoate din bait, se scurge de zeama care s-a format. Carnea pentru friptura se impaneaza cu slanina si cu catei de usturoi. Baitul se strecoara si se adauga in mincare, cu care se fierbe 5 - 6 minute.
Vanatul trebuie lasat citeva zile la fezandat pentru fragezire. In cazul in care vinatuI este tinar, se pune la fezandat numai 2-3 ore. Carnea se cura
Daca ti-a placut reteta noastra "Marinata (bait) pentru fezandare rapida" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Sosuri
Pasta de ardei pentru ciorbe

Pasta de ardei pentru ciorbe

Ardeii se curata si se dau prin masina de tocat carne. Se pun intr-o oala destul de incapatoare,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Sosuri
Pasta de vinete coapte cu paine prajita

Pasta de vinete coapte cu paine prajita

Incalzeste cuptorul la 200°C. Pune vintele la copt 50-60 minute pana cand s-au inmuiat apoi scoate-le,

18 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Sosuri

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

27 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 kg carne de vinat: 800 g ceapa
  • 600 g telina
  • 3g piper pisat si piper boabe
  • enibahar
  • 10 foi de dafin
  • 3 fire cimbru
  • 300 ml vin negru
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Mancare de cartofi cu smantana

Mancare de cartofi cu smantana

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi; ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa

238 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cozonac moldovenesc

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Sosuri

Carne de pui cu smantana Carne de pui cu smantana

-Se curata ceapa,se toaca si se undeste,se adauga peste ea morcovul ras, pastarnacul tocat marunut si se undesc pret de cateva minute,cat

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Chiftelute in sos de legume Chiftelute in sos de legume

Îţi plac chiftelele făcute în casă? Încearcă şi această reţetă simplă de chiftele cu sos de legume Dam dovlecel

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne