autor:

Fara foto

» » Sosuri

Marinata (bast) pentru fezandare de durata

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 kg carne de vinat (iepure) 1 I vin rosu, 50 ml otet de vin, 1 I apa, 100 g ceapa, 100 g morcovi, 200 g telina, 50 g usturoi, 5-6 foi de dafin, cimbru, enibahar boabe, 2 g piper, sare, dupa gust.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

25 voturi

Mod de preparare

Vinatul trebuie lasat citeva zile la fezandat pentru fragezire. In cazul in care vinatuI este tinar, se pune la fezandat numai 2-3 ore. Carnea se curata, se sterge (nu se spala) şi se transeaza in bucati, dupa cum urmeaza: pentru friptura - pulpele si muschii spatelui, pentru mincare - pulpele din fata (spete). Pasarile salbatice mari: rata, gisca, cocorul, lisita; se taie in sferturi. Se sareaza vinatul, se pune intr-un vas si se adauga toate componentele (ceapa curatata si taiata inele, telina curatata, spalata si taiata felii subtiri). Se amesteca toate componentele cu carnea, se acopera si se iasa la marinat 2-3 ore, la loc racoros sau se tine la frigider 2 - 3 zile, in functie de timpul pregatirii. Prin fezandare carnea de vinat devine mai frageda, capata un gust si un miros mai placut. Cand se scoate din bait, se scurge de zearna care s-a format. Carnea pentru friptura se impaneaza cu slanina si cu catei de usturoi. Baitul se strecoara si se adauga in mincare, cu care se fierbe 5 - 6 minute. Zarzavatul se curata, se spala, se taie in felii subtiri si se pune la fiert impreuna cu toate componentele. Se fierb acoperit 10 -15 minute, pe foc iute. Carnea de vinat se asaza intr-un vas smaltuit sau de inox, in care se toarna marinata calduta. Se pastreaza intr-un loc racoros, vasul fiind acoperit cu capac, 2 -3-4 zile, in functie de virsta si felul vinatului. In timpul fezandarii carnea se va intoarce cel putin o data pe zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Marinata (bast) pentru fezandare de durata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos de rosii rapid

Sos de rosii rapid

Incingem uleiul intr-o craticioara si adaugam rosiile taiate felii. Adaugam foaia de dafin, boabele

14 voturi    5 comentarii
30 min
Sosuri
Rata aromata in sos de vin rosu

Rata aromata in sos de vin rosu

Se incinge cuptorul la 190°C. Intr-un bol se amesteca mierea cu melasa, uleiul de masline, scortisoara

17 voturi    5 comentarii
1h 25 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 15 %
299.99 lei
254.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

25 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pui cu sos garam masala Pui cu sos garam masala

Portionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se rumeneste putin. Adaugam apoi ceapa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Sos de fasole si porumb Sos de fasole si porumb

Se amesteca intr-un robot de bucatarie trei sferturi din cantitatea de fasole si porumb, pana se formeaza o pasta. Apoi se rastoarna

2 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Caprioara cu sos de merisoare si afine