autor:

valentina ionita

» » , Aperitive, Conserve si muraturi

Marinata de ciuperci (Reteta originala preluata de la Manastirea Varatec)

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 noiembrie 2010

Ingrediente
ciuperci, Marinata se pregateste din : o parte apa,o parte otet, 1-2 lingurite zahar,sare,piper dupa gust.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Ciupercile se curata,se spala si se fierb in apa cu putina sare . Dupa fierbere se clatesc putin ,dupa care se dau in doua,trei clocote in marinata preparata din : o parte otet, o parte apa ,1-2 lingurite zahar ,sare si piper dupa gust . Marinata se pregateste,se masoara in functie de numarul de borcane... Ciupercile se pun fierbinti in borcane,se toarna marinata la fel de fierbinte , se inchid ermetic si se tin invelite foarte bine pana a doua zi .
Pot fi servite la diferite salate, garnituri, dar ca si muraturi...
Daca ti-a placut reteta noastra "Marinata de ciuperci (Reteta originala preluata de la Manastirea Varatec)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Tocana cu orez

Tocana cu orez

Intr-o craticioara, punem orezul sa fiarba. Legumele le curatam, spalam, tocam iar morcovii ii dam

10 voturi    2 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Legume conservate in zeama de varza

Legume conservate in zeama de varza

Varza se taie fasii, ardeiul se taie rondele, castravetii se feliaza nu foarte subtire. Se amesteca

2 voturi    2 comentarii
45 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    In plus sunt o bunatate Tatiana...

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011

    Asa se pot pastra, asa e in zona moldovei .

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2010

    Multumesc mult...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 noiembrie 2010

      O delicatesa! Mama mea pregatea asa ceva si erau foarte gustosi.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2010

      Multumesc mult...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2010

      Felicitari Valentina, o reteta simpla ,usor de pregatit si totusi atat de buna !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2010

      Felicitari Valentina, o reteta simpla ,usor de pregatit si totusi atat de buna !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • ciuperci
  • Marinata se pregateste din : o parte apa,o parte otet
  • 1-2 lingurite zahar,sare,piper dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

In plus sunt o bunatate Tatiana...

Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Marmelada de piersici