autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Sosuri

Marinata pentru carne de pui

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 februarie 2010

Ingrediente
sucul de la 2 lamâi, 4 căţei de usturoi, 3 linguri de ulei, 1 linguriţă de cimbru, 1 linguriţă de ardei iute, 1 linguriţă de chimen, 1 linguriţă de scorţişoară, 1 doză de şofran, 1 linguriţă de sumac, sare

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Se taie puiul bucăţi şi se lasă peste noapte. Se poate face la cuptor sau la grătar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Marinata pentru carne de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos de usturoi cu smantana

Sos de usturoi cu smantana

Usturoiul se curata si se piseaza bine, se pune sare si piper, se amesteca bine. Se adauga ulei si

36 voturi    10 comentarii
20 min
Sosuri
Gomboti( galuste) din paine

Gomboti( galuste) din paine

Painea se taie cubulete si se opareste cu laptele fierbinte. Dupa ce s-a racit se adauga celelalte

6 voturi    3 comentarii
20 min
Sosuri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

    Sumacul este un condiment. Este importat din Turcia, tara sa de bastina. Si fructele sale seamana cu cele de piper. Sunt insa ceva mai mari, iar cand ating punctul de coacere, fructele au culoarea rosu-purpuriu. Pe langa aroma, pulberea de sumac are un gust acidulat. De aceea, aceasta pudra se poate adauga in apa si inlocuieste cu succes zeama de lamaie in diverse salate, mancaruri cu carne de curcan sau pui, mancaruri cu peste, conopida, varza si linte.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 februarie 2010

    Ce este sumacul? Altfel, reteta e buna si rapida.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

    Merge si putin vin

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      Gustoasa...Si eu obisnuiesc sa pun carnea la marinat...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

0 voturi

Ingrediente

  • sucul de la 2 lamâi
  • 4 căţei de usturoi
  • 3 linguri de ulei
  • 1 linguriţă de cimbru
  • 1 linguriţă de ardei iute
  • 1 linguriţă de chimen
  • 1 linguriţă de scorţişoară
  • 1 doză de şofran
  • 1 linguriţă de sumac
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

81 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)

Sumacul este un condiment. Este importat din Turcia, tara sa de bastina. Si fructele sale seamana cu cele de piper. Sunt insa ceva mai mari, iar cand ating punctul de coacere, fructele au culoarea rosu-purpuriu. Pe langa aroma, pulberea de sumac are un gust acidulat. De aceea, aceasta pudra se poate adauga in apa si inlocuieste cu succes zeama de lamaie in diverse salate, mancaruri cu carne de curcan sau pui, mancaruri cu peste, conopida, varza si linte.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Muschiulet de porc in sos de soia