autor:

Dachman Laura
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 iunie 2009

Ingrediente
•700 gr portocale, •sucul de la 1 lamaie, •1 kg zahar

Dificultate: Medie Timp: 6h

13 voturi

Mod de preparare

1. Pune portocalele, sucul de lamaie si 1 l apa intr-o cratita, asa incat apa sa acopere portocalele.Lasa apa sa dea in clocot, apoi redu focul si las-o sa fiarba usor pentru aprox. 2 ore, sau pana cand coaja de portocala va putea fi intepata usor cu fuculita.
2. Incalzeste zaharul, in cuptor, la temperatura mica.Scoate portocalele din lichid si las-le sa se raceasca atata timp pana ce le vei putea tine in mana.Cand s-au racit destul taie-le in jumatate si scoate-le miezul, adaugandu-l in lichidul ce au fiert portocalele.Pune lichidul cu miez de portocale la fiert timp de 6 minute, apoi strecoara lichidul intr-un bol, presand pulpa de portocale cu o lingiura de metal.
3. Toarna lichidul inapoi in cratita.Taie coaja de portocala in fasii subtiri, cu un cutit ascutit.Adauga fasiile de coaja in lichidul din cratita, adaugand si zaharul cald.Amesteca-le pe foc mic, pana ce zaharul s-a dizolvat, aprox.10 minute, dupa care lasa-le sa fiarba timp de 1h 30 minute - 2h, pana ce se leaga.
4. Ia cratita de pe foc si inlatura spuma de pe suprafata.Lasa marmelada sa se raceasca 20 minute in cratita, apoi pune-o in borcane curate si sigileaza-le.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Marmelada de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sucuri si compoturi de fructe
Pudding din paine cu marmelada de portocale

Pudding din paine cu marmelada de portocale

Unge cu unt fiecare felie de paine pe ambele parti.Unge cu cate 1 lingura marmelada de portocale

20 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Spume si creme dulci
COMPOT DE VISINE

COMPOT DE VISINE

1.Se spala fructele,se curata de codite si se aseaza in borcane nepresate.Siropul se pune caldut

38 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Victorita Zarnescu , 13 octombrie 2014

    e super de bun

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 iulie 2012

    Precis e buna. Am si eu in plan acest fel. Anul trecut am facut din kiwi, portocale si nectarine, a fost minunata, aromata.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

    O bunatate !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Un deliciu...

    • Fara foto

      husni , 10 ianuarie 2010

      O reteta de milioane.Felicitari pt.pricepere si rabdare !

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Iubita, esti tare priceputa. Am sa fac si eu marmelada de portocale!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2009

      O bunatate...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Super,o noua munca in bucatarie.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Foarte interesant!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

      Bun,bun,bun

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

      O minunatie!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 iunie 2009

      O, ce minunatie!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

6h

13 voturi

Ingrediente

  • •700 gr portocale
  • •sucul de la 1 lamaie
  • •1 kg zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Precis e buna. Am si eu in plan acest fel. Anul trecut am facut din kiwi, portocale si nectarine, a fost minunata, aromata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sucuri si compoturi de fructe

Sirop din struguri negri Sirop din struguri negri

Se spală strugurii, se desprind boabele de pe ciorchini şi se pun la fiert într-o cratiţă mare, cu un litru de apă şi

1 vot    0 comentarii
2h
Bauturi
Smoothie in culori Smoothie in culori

Se trec la blender separat, fructele, apoi se asaza pe culori in pahar, alaturi de gheata.

1 vot    0 comentarii
5 min
Bauturi
Dulceata de prune cu nuci si stafide