Matelot à la Jacqueline

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g ţipari curăţaţi şi tăiaţi longitudinal
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 morcovi
  • 2 cepe albe
  • 2 rădăcini păstârnac
  • 2 ţeline mici
  • 3 căţei de usturoi
  • 50 cl de vin alb sec
  • 25 cl aromă de peşte
  • 3 linguriţe de ţuică
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 150 g de piept afumat
  • 100 g de unt
  • 1 foaie de dafin
  • cimbru
  • sare
  • piper măcinat
  • 1 lingură de zahăr pudră.

Mod de preparare

Se curăţă ceapa verde lăsând circa 2 cm din frunze, apoi fierbeţi-o cu untul, zahărul, sarea şi piperul după gust şi lăsaţi pe foc mic circa 25 de minute. Se taie pieptul afumat în cubuleţe mici, apoi fierbeţi-l circa 15 minute în apă clocotită. Se curăţă ceapa albă şi morcovii. Se spală păstârnacul şi ţelina. Se taie toate legumele fidea, apoi se rumenesc în ulei, după care se adaugă usturoiul pisat. Se lasă pe foc circa 5 – 6 minute, după care se adaugă bucăţile de ţipar, pe care le mai lăsaţi alte 5 minute. Se toarnă ţuica şi se flambează. Asezonaţi cu sare şi piper după gust, după care adăugaţi vinul şi aroma de peşte, frunza de dafin, cimbrul şi bucăţelele de piept afumat. Se lasă 10 minute la foc mic, iar la sfârşit adăugaţi ceapa verde. Se toarnă totul într-un vas, iar dacă e prea mult lichid, mai puteţi să-l lăsaţi 5 minute la foc iute. Se serveşte cu crutoane îmbibate în mujdei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise