autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Matelot à la Jacqueline

Autor: IUNIA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IUNIA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2013

Ingrediente
500 g ţipari curăţaţi şi tăiaţi longitudinal, 2 linguri ulei de măsline, 2 morcovi, 2 cepe albe, 2 rădăcini păstârnac, 2 ţeline mici, 3 căţei de usturoi, 50 cl de vin alb sec, 25 cl aromă de peşte, 3 linguriţe de ţuică, 1 legătură de ceapă verde, 150 g de piept afumat, 100 g de unt, 1 foaie de dafin, cimbru, sare, piper măcinat, 1 lingură de zahăr pudră.

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Se curăţă ceapa verde lăsând circa 2 cm din frunze, apoi fierbeţi-o cu untul, zahărul, sarea şi piperul după gust şi lăsaţi pe foc mic circa 25 de minute. Se taie pieptul afumat în cubuleţe mici, apoi fierbeţi-l circa 15 minute în apă clocotită. Se curăţă ceapa albă şi morcovii. Se spală păstârnacul şi ţelina. Se taie toate legumele fidea, apoi se rumenesc în ulei, după care se adaugă usturoiul pisat. Se lasă pe foc circa 5 – 6 minute, după care se adaugă bucăţile de ţipar, pe care le mai lăsaţi alte 5 minute. Se toarnă ţuica şi se flambează. Asezonaţi cu sare şi piper după gust, după care adăugaţi vinul şi aroma de peşte, frunza de dafin, cimbrul şi bucăţelele de piept afumat. Se lasă 10 minute la foc mic, iar la sfârşit adăugaţi ceapa verde. Se toarnă totul într-un vas, iar dacă e prea mult lichid, mai puteţi să-l lăsaţi 5 minute la foc iute. Se serveşte cu crutoane îmbibate în mujdei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Matelot à la Jacqueline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
peste la cuptor

peste la cuptor

Pestele curatat se aseaza intr-o tava, se presara cu sare, piper si cimbru apoi se pun deasupra ardeii

9 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Macrou in folie la cuptor

Macrou in folie la cuptor

Se ia macroul, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, se umple cu feliute subtiri de lamaie

27 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 48 %
269.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • 500 g ţipari curăţaţi şi tăiaţi longitudinal
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 morcovi
  • 2 cepe albe
  • 2 rădăcini păstârnac
  • 2 ţeline mici
  • 3 căţei de usturoi
  • 50 cl de vin alb sec
  • 25 cl aromă de peşte
  • 3 linguriţe de ţuică
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 150 g de piept afumat
  • 100 g de unt
  • 1 foaie de dafin
  • cimbru
  • sare
  • piper măcinat
  • 1 lingură de zahăr pudră.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Salau in dovleac placintar Salau in dovleac placintar

Se taie capac la dovleac, se scot semintele si o mare cantitate din miez cu ajutorul unei linguri. Se sareaza pestii, se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Crap la cuptor pe pat de cartofi
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide