Se curăţă ceapa verde lăsând circa 2 cm din frunze, apoi fierbeţi-o cu untul, zahărul, sarea şi piperul după gust şi lăsaţi pe foc mic circa 25 de minute. Se taie pieptul afumat în cubuleţe mici, apoi fierbeţi-l circa 15 minute în apă clocotită. Se curăţă ceapa albă şi morcovii. Se spală păstârnacul şi ţelina. Se taie toate legumele fidea, apoi se rumenesc în ulei, după care se adaugă usturoiul pisat. Se lasă pe foc circa 5 – 6 minute, după care se adaugă bucăţile de ţipar, pe care le mai lăsaţi alte 5 minute. Se toarnă ţuica şi se flambează. Asezonaţi cu sare şi piper după gust, după care adăugaţi vinul şi aroma de peşte, frunza de dafin, cimbrul şi bucăţelele de piept afumat. Se lasă 10 minute la foc mic, iar la sfârşit adăugaţi ceapa verde. Se toarnă totul într-un vas, iar dacă e prea mult lichid, mai puteţi să-l lăsaţi 5 minute la foc iute. Se serveşte cu crutoane îmbibate în mujdei.
Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasaIncearca reteta simpla de tocinei de cartofi, usor de preparat, crocanti si deliciosi. Cu doar cateva ingrediente economice...
Reteta simpla de tocinei de cartofi. Usor de preparat, deliciosi si economiciRasfata-ti familia cu o portie de peste cu roșii și usturoi la cuptor. Pregateste simplu si rapid pentru cei dragi o masa...
Reteta simpla si gustoasa de peste cu rosii si usturoi la cuptor: preparat sanatos si plin de savoareRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii