autor:

Doina  Varga

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Medalion de muschiulet cu frigarui si garnitura Fantasy

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 iunie 2009

Ingrediente
Pentru 4 persoane, 1 muschi de porc mai mare, aproximativ 1kg, 1 carnat afumat putin uscat, 350-400 g, 1 ardei gras rosu, 1 ceapa uscata, 2 morcovi mai mari, 200 g varza de Bruxelles, 8 fire de ceapa verde, 8 catei de usturoi, 8-10 masline negre, 200 ml vin alb, 2 lingurite pasta de rosii sau de ardei rosu, 8 felii castravete verde sau ardei verde, 100 g bucati ananas din compot, 1 lingurita de zahar, 50 ml ulei floarea soarelui + 3 linguri ulei de masline, condimente pentru friptura, cimbru, chili, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 2h

33 voturi

Mod de preparare

Medalionul de muschiulet: Se curata muschiuletul de pielite, se spala si se sterge cu servet absorbant. Se taie capetele pentru ca sa se obtina o bucata de grosime uniforma. Capetele se taie apoi in cateva bucati potrivite pentru frigarui.
Condimentati carnea si lasati-o cel putin 20 de minute (puteti sa o condimentati cu cateva ore sau chiar cu o seara inainte si sa o lasati in frigider) cu condimente pentru friptura, piper, sare, o lingura ulei de masline, cimbru, chili, dupa preferinta.
Cu coada unei linguri de lemn gauriti muschiuletul pe lungime. Introduceti cu grija carnatul prin rasucire si trageti usor de muschi peste el. Ce ramane din carnat se taie in felii de 1 cm grosime pentru frigarui.
La capetele muschiuletului se infig cate 3-4 scobitori, pentru ca muschiuletul se mai strange la cuptor. Asezati-l intr-o tava nu prea mare.
Frigaruile: Taiati ceapa uscata in 4 sferturi pe lungime si fiecare sfert in doua pe latime. Taiati ardeiul rosu in fasii mai late, cam de 3 cm, apoi fiecare fasie se taie in 2-3 bucati.
Din bucatelele de muschi ramase si feliile de carnat faceti 3-4 frigarui, alternand cu bucati de ceapa, catei de usturoi, masline, patratelele de ardei rosu si cate o ceapa verde lasata cu cateva frunze.
Asezati frigaruile in tava langa muschiulet. Stropiti cu uleiul de floarea soarelui, turnati 300 ml apa, mai condimentati, ungeti cu pasta de rosii sau ardei, decorati muschiuletul cu cateva feliute de ardei rosu.
Acoperiti tava cu staniol si dati-o la cuptorul incalzit in prealabil la 160 grade, pentru primele 30-40 de minute (depinde de cuptor).
Garnitura Fantasy: Intre timp fierbeti 20 de minute verzisoarele in apa cu putina sare, apoi scurgeti-le de zeama. Curatati morcovii si taiati-i in baghete de 6-7 cm lungime (puteti folosi si morcovi mici pe care ii curatati si-i lasati intregi, chiar si cu putin din partea verde cu petiolul frunzelor). Puneti morcovii si cateva frunzulite de ceapa verde intr-o tigaita cu 2 linguri de ulei de masline, prajiti-i 3-4 minute, adaugati lingurita de zahar, mai lasati 1 minut miscand tigaia, apoi adaugati bucatelele de ananas si 2-3 linguri de zeama de la compotul de ananas sau de vin alb. Condimentati cu piper si chili si luati tigaita de pe foc.
Cand au trecut cele 30-40 de minute, scoateti tava din cuptor, indepartati staniolul, adaugati vinul alb si verzele de Bruxelles si mai dati la cuptor pentru 20-25 de minute, stropind din cand in cand friptura si frigaruile cu zeama din tava. Daca scade prea mult, completati zeama cu putin vin sau apa. Controlati si stropiti de 4-5 ori, avand grija sa nu se usuce friptura, sa ramana moale, dar frumos rumenita.
Cand este gata, aranjati totul frumos pe un platou: muschiuletul taiat felii de 1,5 cm grosime (medalioanele), frigaruile (nu scoateti bucatelele de pe figarui decat atunci cand le serviti la masa in farfurii, tragand usor cu furculita o portiune de pe frigaruie), varza de Bruxelles, morcovii glasati cu ananasul si maslinele ramase.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Medalion de muschiulet cu frigarui si garnitura Fantasy" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cordon bleu

Cordon bleu

Curatam pieptul de pui de piele si il taiem felii ca de snitel, il batem putin cu un ciocan de bucatarie

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi, cu rasol alb de porc

Mancare de cartofi, cu rasol alb de porc

Carnea se taie bucatele si o calim in 2-3 linguri de ulei de masline extravirgin.Adaugam in

24 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    tudor ionut (Maestru bucatar):

    Nu prea mi-a iesit, e prea multa chinuiala prea mult timp, dar totusi a iesit ceva.

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    O explozie de culori si de bunatati!

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2009

    Era sa uit. Cu aceasta reteta particip si la festival. Sa nu uitati sa ma votati. :)

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2009

      Multumesc mult. Ma coplesiti cu atatea aprecieri. :)

    • Adrian

      Adrian (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2009

      Felicitari !

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2009

      Interesante combinatii Doina,e foarte bine!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 noiembrie 2009

      Frumos Doina.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2009

      Doiniţa,felicitări! Foarte aspectoasă!

    • Fara foto

      Nadia , 06 noiembrie 2009

      Arata foarte bine!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2009

      O bunatate...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 13 august 2009

      Sper ca ai luat si un premiu la concurs...la cat de indemanatica esti...i-ai batut pe toti.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 29 iunie 2009

      Multumesc, multumesc. Ti-am pastrat o farfurie. :)

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Doina, ca de obicei!!! la inaltime!!!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

      Foarte interesant,se poate proba..nu toate o data,pe rand, gustos...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

      Tudor Ionut, nu trebuie sa le faci pe toate deodata. Eu am facut asa pentru ca m-am prezentat la un concurs. Poti face doar medalionul de muschiulet, frigaruile sau garnitura Fantasy. De fapt sunt trei retete in una.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

      Multumesc pentru aprecieri. Cu aceasta reteta am fost la egalitate pe locul 1 la un concurs pe forum. Am pierdut la baraj.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 iunie 2009

      Felicitai! Fara cuvinte

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

33 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane
  • 1 muschi de porc mai mare
  • aproximativ 1kg
  • 1 carnat afumat putin uscat
  • 350-400 g
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa uscata
  • 2 morcovi mai mari
  • 200 g varza de Bruxelles
  • 8 fire de ceapa verde
  • 8 catei de usturoi
  • 8-10 masline negre
  • 200 ml vin alb
  • 2 lingurite pasta de rosii sau de ardei rosu
  • 8 felii castravete verde sau ardei verde
  • 100 g bucati ananas din compot
  • 1 lingurita de zahar
  • 50 ml ulei floarea soarelui + 3 linguri ulei de masline
  • condimente pentru friptura
  • cimbru
  • chili
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

O explozie de culori si de bunatati!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Gulas de strut