autor:

Fara foto

» » Prajituri

Merenguri

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Slovacia


    Reteta postata pe: 09 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Slovacia


Reteta postata pe: 09 aprilie 2010

Ingrediente
2 albusuri de ou, 100 g zahar pudra, 1 lingurita de cacao pudra, o cutie de frisca batuta, fulgi de ciocolata

Dificultate: Medie Timp: 25 min

3 voturi

Mod de preparare

1. Se bat albusurile cu un mixer electric sau cu un tel pana cand spuma este tare. Se adauga jumatate din zahar si se mai bate zaharul pentru cateva secunde.
2. Se adauga restul de zahar si cacao pudra. Se bate pana la topirea si incorporarea totala a zaharului.
3. Se ia amestecul de mereng cu lingura si se asaza pe o tava de copt unsa si tapetata cu faina. Se formeaza 8 forme lunguiete de circa 10 cm pe 5 cm.
4. Se lasa la copt la 180 grade Celsius / marcajul 4 la gaz timp de 20-25 minute pana cand devin aurii. Se lasa sa se raceasca. Se decoreaza cu frisca si cu fulgi de ciocolata.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Merenguri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Noapte de iarna

Prajitura Noapte de iarna

Pentru blat se bat spuma cele 6 albusuri cu 12 linguri zahar, se adauga 6 galbenusuri, 3 linguri

84 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
tarta  cu migdale si amaretti

tarta cu migdale si amaretti

Pregatim pasta pt biscuite:amestecam zaharul cu untul rece taiat cuburi(in robotul de bucatarie sau

1 vot    3 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Medie

Timp

25 min

3 voturi

Ingrediente

  • 2 albusuri de ou
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingurita de cacao pudra
  • o cutie de frisca batuta
  • fulgi de ciocolata

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu fructe (prune)