Merenguri

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 albusuri de ou
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingurita de cacao pudra
  • o cutie de frisca batuta
  • fulgi de ciocolata

Mod de preparare

1. Se bat albusurile cu un mixer electric sau cu un tel pana cand spuma este tare. Se adauga jumatate din zahar si se mai bate zaharul pentru cateva secunde.

2. Se adauga restul de zahar si cacao pudra. Se bate pana la topirea si incorporarea totala a zaharului.

3. Se ia amestecul de mereng cu lingura si se asaza pe o tava de copt unsa si tapetata cu faina. Se formeaza 8 forme lunguiete de circa 10 cm pe 5 cm.

4. Se lasa la copt la 180 grade Celsius / marcajul 4 la gaz timp de 20-25 minute pana cand devin aurii. Se lasa sa se raceasca. Se decoreaza cu frisca si cu fulgi de ciocolata.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de capsuni cu menta

Gem de capsuni cu menta

Reteta de gem de capsuni cu menta. Gem de capsuni cu menta reteta simpla, fara conservanti. Reteta de gem de capsuni. Retete...

Gem de capsuni cu menta
Spaghete cu vinete

Spaghete cu vinete

Spaghete cu vinete
Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...

Papricas de pui cu galuste de faina
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor