autor:

Fara foto

» » Fripturi

"Mezeluri" sanatoase la tine acasa

Autor: Cristea M. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristea M. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 ianuarie 2013

Ingrediente
1 kg muschi de porc, 1 lingura mustar, chilly, busioc, orgeano, boia dulce, 3 linguri de ulei, diverse condimente, o lingura apa rece, (Condimente pentru gratar am folosit eu), baza pentru mancaruri

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Curatam muschiul de porc de grasime si il taiem in doua (pe lung).Formam un amestec dintr-o lingura ulei,o lingura de apa rece,o lingura de mustar,condimentele (amestecul de condimente,busuioc,chilly,oregano,boia etc) si ungem bine cele doua bucati de muschi cu aceasta compozitie.Intr-o tigaie punem o lingura de ulei si cand s-a incins punem muschiul (maxim un minut pe fiecare parte pana prinde o crusta usoara maronie).
Sfat: daca "prajiti" (ca si mine) cele doua bucati de muschi separat,schimbati uleiul si repetati procedura.
Dam la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute la foc mic.Taiem muschiuletul in felii subtiri.E ideal pentru micul dejun sau in sandwich-uri.Eu o bucata am taiat-o subtire pentru alternativa de mezel si am pus-o intr-o caserola la frigider.Cealalta bucata am taiat-o in feli mai groase si am servit-o cu pireu si salata de varza acra cu piper.Orice ati servi astazi va doresc POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra ""Mezeluri" sanatoase la tine acasa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Rulou de peste cu garnitura de legume

Rulou de peste cu garnitura de legume

Taiem fileurile in doua pe lungimea lor si le batem ca pe snitele. Le umplem cu ciuperci ,cascaval

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Fripturi
Pastrav pe gratar, in sos de lamaie si usturoi

Pastrav pe gratar, in sos de lamaie si usturoi

Mod de preparare Pestele se curata de solzi. I se inlatura intestinele, branhile. Se spala bine

5 voturi    2 comentarii
15 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Delicios...

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2013

    Foarte bun si aromat ! *****

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2013

    O reteta interesanta si eu am pregatit ceva asemanator dar nu am prajit,am afumat putin muschiul apoi l-am pus la cuptor in folie de aluminiu 15 minute,am scos folia am oprit aragazul si a ramas in cuptor panala racirea completa.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 1 kg muschi de porc
  • 1 lingura mustar
  • chilly
  • busioc
  • orgeano
  • boia dulce
  • 3 linguri de ulei
  • diverse condimente
  • o lingura apa rece
  • (Condimente pentru gratar am folosit eu)
  • baza pentru mancaruri

Raporteaza reteta

Retete
de Cristea M.
Tort cu nuca si cappuccino

Tort cu nuca si cappuccino

Separam ouale. Albusurile le punem in bolul cel mare (bol in care vom prepara compozitia blatului)

1 vot    3 comentarii
1h 30 min
Torturi
Aperitiv "Omuleti"

Aperitiv "Omuleti"

Am numit acest aperitiv "omuleti".Defapt nu eu l-am numit asa ci un prieten de familie care s-a laudat

4 voturi    4 comentarii
15 min
Aperitive cu brinza
Piept de pui cu mustar si cartofi cu unt si condimente

Piept de pui cu mustar si cartofi cu unt si condimente

Pasul 1: Taiem pieptul de pui in doua (pe lung,ca sa obtinem 2 jumatati de piept de pui). Intr-un

2 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Delicios...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Pui caramelizat cu sos de soia si chili