autor:

Fara foto

» » Fripturi

"Mezeluri" sanatoase la tine acasa

Autor: Cristea M. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristea M. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 ianuarie 2013

Ingrediente
1 kg muschi de porc, 1 lingura mustar, chilly, busioc, orgeano, boia dulce, 3 linguri de ulei, diverse condimente, o lingura apa rece, (Condimente pentru gratar am folosit eu), baza pentru mancaruri

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Curatam muschiul de porc de grasime si il taiem in doua (pe lung).Formam un amestec dintr-o lingura ulei,o lingura de apa rece,o lingura de mustar,condimentele (amestecul de condimente,busuioc,chilly,oregano,boia etc) si ungem bine cele doua bucati de muschi cu aceasta compozitie.Intr-o tigaie punem o lingura de ulei si cand s-a incins punem muschiul (maxim un minut pe fiecare parte pana prinde o crusta usoara maronie).
Sfat: daca "prajiti" (ca si mine) cele doua bucati de muschi separat,schimbati uleiul si repetati procedura.
Dam la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute la foc mic.Taiem muschiuletul in felii subtiri.E ideal pentru micul dejun sau in sandwich-uri.Eu o bucata am taiat-o subtire pentru alternativa de mezel si am pus-o intr-o caserola la frigider.Cealalta bucata am taiat-o in feli mai groase si am servit-o cu pireu si salata de varza acra cu piper.Orice ati servi astazi va doresc POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra ""Mezeluri" sanatoase la tine acasa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Piept de gasca afumat cu varza caramelizata,

Piept de gasca afumat cu varza caramelizata,

Se pune zaharul intr-o cratita pentru a se carameliza, dupa ce zaharul este aproape topit se adauga,

4 voturi    4 comentarii
25 min
Fripturi
Friptura de porc

Friptura de porc

Fellile de carne le-am marinat cateva ore. Am uns cu putin ulei o tava tapetata cu alufolie, am

3 voturi    3 comentarii
45 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

    Delicios...

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2013

    Foarte bun si aromat ! *****

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2013

    O reteta interesanta si eu am pregatit ceva asemanator dar nu am prajit,am afumat putin muschiul apoi l-am pus la cuptor in folie de aluminiu 15 minute,am scos folia am oprit aragazul si a ramas in cuptor panala racirea completa.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 1 kg muschi de porc
  • 1 lingura mustar
  • chilly
  • busioc
  • orgeano
  • boia dulce
  • 3 linguri de ulei
  • diverse condimente
  • o lingura apa rece
  • (Condimente pentru gratar am folosit eu)
  • baza pentru mancaruri

Raporteaza reteta

Retete
de Cristea M.
Tort cu nuca si cappuccino

Tort cu nuca si cappuccino

Separam ouale. Albusurile le punem in bolul cel mare (bol in care vom prepara compozitia blatului)

1 vot    3 comentarii
1h 30 min
Torturi
Aperitiv "Omuleti"

Aperitiv "Omuleti"

Am numit acest aperitiv "omuleti".Defapt nu eu l-am numit asa ci un prieten de familie care s-a laudat

4 voturi    4 comentarii
15 min
Aperitive cu brinza
Piept de pui cu mustar si cartofi cu unt si condimente

Piept de pui cu mustar si cartofi cu unt si condimente

Pasul 1: Taiem pieptul de pui in doua (pe lung,ca sa obtinem 2 jumatati de piept de pui). Intr-un

2 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Delicios...

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Rulada Wellington