Midii a la marinera

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Midii a la marinera

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 1 kg midii (cele mici și cu un smoc de fire la capăt).
  • 1 ceapă medie
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 1 lămâie
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 roşie
  • 1 frunză dafin
  • 1 lingură ulei măsline
  • 1 pahar vin alb sec

Mod de preparare

1. Se curăţă foarte bine midiile cu un cuţit cu lamă scurtă. Se smulge ´părul´care iese din scoică şi se spală temeinic de nisp în 3 ape.

2. Se prepară un sos din ulei de măsline, 1 căţel de usturoi, jumătate din ceapă, frunza de dafin, jumătate din roşie tăiată cuburi.

3. Cozile de pătrunjel se leagă cu aţă şi se pun în acest sos – se îndepartează la final. Se adaugă 1 pahar de apă şi paharul de vin, apoi scoicile.

4. Se fierb 5 minute acoperite cu un capac. Se scot din cratiţă şi se aruncă midiile care nu s-au deschis. Se toacă restul de ceapă şi roşie, împreună cu usturoiul şi pătrunjelul. Se adaugă zeama de lămâie şi se pune peste midii, folosind şi sosul iniţial.

5. Se servesc cu felii subţiri de pâine prăjită, alături de vin alb bine răcit+o salată:D

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Varza a la Cluj

Varza a la Cluj

Varza a la Cluj. Puteti sa folositi si varza dulce. Daca folositi varza murata, gustati-o sa nu fie prea sarata, daca estem...

Varza a la Cluj
Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză

Coșulețe aperitiv din bacon cu salată de fasole albă și maioneză
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor