Reteta postata pe: 25 mai 2008
Ingrediente
Pentru 10 portii: 1,500kg carne de miel, 200 g untura (ulei), 1 kg ciuperci fierte, 100 ml vin, 2 legaturi verdeata, 1 kg sos tomat, sare, piper, dupa gust.
Dificultate: Medie | Timp: 1h
Mod de preparare
Carnea se spala, se scurge, se portioneaza cite doua bucati la portie, se sareaza si se inabusa intr-un vas, in 1/2 din cantitatea de untura sau ulei. Cind carnea este patrunsa se adauga sosul tomat si se lasa la foc potrivit sa mai fiarba, Separat, ciupercile se taie lamele si se inabusa in restul de ulei sau untura, timp de cca 15 minute, dupa care se adauga in vasul cu carne impreuna cu vinul, sarea si piperul. Se continua inabusirea inca 10 minute la foc potrivit. Mincarea se pastreaza la cald pina la servire. Se serveste in farfurii portia de carne cu sosul respectiv, iar alaturi sau deasupra, ciupercile. Dupa preferinta se poate servi cu rondele de lamiie.
Daca ti-a placut reteta noastra "miel cu ciuperci" nu uita sa-i faci un
review
Curatam ceapa si usturoiul si o taiem cam de 1,5 cm, le punem pe toate intr-un vas termorezistent.
Ardeii
Curatam ceapa si usturoiul si o taiem cam de 1,5 cm, le punem intr-un vas termorezistent.
Ardeii
2 voturi
0 comentarii
2h 15 min
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate