autor:

Sidy

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Miel cu rozmarin si timbale de cartofi

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 ianuarie 2015

Ingrediente
- pentru friptura :, 2 pulpe superioare de miel, 200 ml vin alb, 2-3 linguri ulei de masline aromat, 2 catei usturoi, 2 lingurite miere, rozmarin, sare, piper, boia de ardei, zeama de la o lamaie, 1 lingura pasta de gogosari, , - pentru timbale :, 7 cartofi, 100 ml smantana, 100 g cascaval afumat, 2 oua, 30 g unt, nucsoara, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Facem o marinada din vin, ulei, zeama de lamaie, 2 catei usturoi, si rozmarin.
O lingura de ulei o amestecam cu pasta de gogosari si boiaua si ungem bine carnea cu ea.
Crestam carnea din loc in loc si introducem usturoi in ea, apoi lasam carnea in marinada de seara pina dimineata. Mai intoarcem din cand in cand carnea pe ambele parti.
A doua zi dam carnea impreuna cu marinada la cuptorul preincalzit la 200 de grade C pina se rumeneste frumos pe ambele parti. Dupa 20 de minute reducem focul la 180 de grade. Cam intr-o ora, o ora jumatate, friptura este gata.
Pregatim timbalele de cartofi .Fierbem 4 cartofi in apa cu sare. Cand sunt fierti ii pasam si ii lasam sa se raceasca.Adaugam ouale cascavalul ras , smantana si condimentam.Amestecam sa se omogenizeze.
Cartofii ramasi ii curatam si ii taiem rondele subtiri, pe care le oparim 1 minut in apa clocotita cu sare. Nu lasati mai mult , ca se rup.
Ungem formele cu unt si le imbracam interiorul cu rondelele de cartofi , iar apoi punem cu lingura din compozitia dinainte preparata.
Dam formele la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade , sa se coaca timbalele , cam 30 de minute pina se rumenesc deasupra.
Servim friptura de miel cu timbale si salata verde.
Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/05/miel-cu-rozmarin-si-timbale-de-cartofi.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Miel cu rozmarin si timbale de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Miel cu rozmarin si timbale de cartofi

Miel cu rozmarin si timbale de cartofi

Facem o marinada din vin, ulei, zeama de lamaie,miere, 2 catei usturoi,sare si rozmarin. O lingura

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Mâncare rece de iepure cu măsline

Mâncare rece de iepure cu măsline

Carnea de iepure se pune la fiert cu sare, citeva boabe de piper şi se lasă la fiert până se

5 voturi    0 comentarii
4h 5 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

2 voturi

Ingrediente

  • - pentru friptura :
  • 2 pulpe superioare de miel
  • 200 ml vin alb
  • 2-3 linguri ulei de masline aromat
  • 2 catei usturoi
  • 2 lingurite miere
  • rozmarin
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • zeama de la o lamaie
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • - pentru timbale :
  • 7 cartofi
  • 100 ml smantana
  • 100 g cascaval afumat
  • 2 oua
  • 30 g unt
  • nucsoara
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pizza romana cu kaiser