autor:

norbymesmer

» » Fripturi

Miel de paste din insula Pserimos

Autor: norbymesmer (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 05 aprilie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: norbymesmer (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 05 aprilie 2015

Ingrediente
Condiment:, , 3 lingurite de sare de mare aspra, 1 ½ lingurita de piper macinat proaspat ( de preferat alb si negru amestecat), ½ lingurita de coriandru macinat, 1 ½ lingurita oregano macinat, 1 lingurita menta tocata, 2 lingurite de usturoi tocat, 1 lingurita de ceapa tocata, 1 ½ lingurite de scortisoara macinata, 1 lingurita de cimbru, 1 lingurita de rozmarin (uscat) tocat, , Pt uns mielul, 100 ml ulei de masline extra vergine, , Pt. friptura din cuptor., doua ramuri de rozmarin proaspat, ½ legatura de frunze de coriandru, 100 ml ulei de masline extra vergine, , (eu folosesc ulei de masline din Creta &bdquoSITIA 0,3&ldquo deci cu aciditate de 0,3%)

Dificultate: Medie Timp: 5h

1 vot

Mod de preparare

Mod de pregatire:



Se curata mielul sau pulpa de pielite, grasimea se lasa.

Se impaneaza pulpa cu slanina si usturoi.

Se unge pulpa cu ulei, se presara cu condimentul facut ( prima parte) si se framanta bine pulpa cu condimentul , ( sa patrunda in carne)

Se impacheteza pulpa in folie de aluminiu si se pune 24 ore la rece.



Se incinge Grill-ul ( cu capac) sau cuptorul de lemne sau cuptorul din bucatarie la max 150 grade

se pune o tava cu fond de miel si unt sub friptura.

Friptura se pune in cuptor sau grill ( la Grill pe foc indirect)

din 30 in 30 min se unge friptura cu zeama din tava



Friptura se intoarce din ora in ora, dupa doua ore se pun ramurile de rozmarin si frunzele de coriandru in cuptor in sosul din tava,

Pe langa friptura se pun cartofi max. 5 cm lungime cu pielita subtire ( cartofii se vor manca cu pielita cu tot)



Friptura se mai lasa cel putin 1,5 ore in functie de marime



La pulpa, cartofii se pun la 1,5 ore si de la trei ore se verifica continu friptura.



Cand friptrura este aproape gata, se da pe grill direct la temperatura de 230-250 de grade sau in cuptor cu grill la aceasi temperatura timp de cateva minute pe ambele parti. ( daca cuptorul nu are grill se pune cuptorul la max.)



Pentru o temeperatura de 130 -150 de grade:



pulpa 2 kg …............aprox 2 -2,5 ore

pulpa 3 -3,5 kg..........aprox 4,5 – 6 ore
Daca ti-a placut reteta noastra "Miel de paste din insula Pserimos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Snitel din piept de pui

Snitel din piept de pui

Pieptul de pui se transeaza si se condimenteaza, dupa gust cu condimente pentru carne de pui. Se

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Fripturi
Arosto con le patate (Cotlet de porc cu cartofi)

Arosto con le patate (Cotlet de porc cu cartofi)

Cotletul de porc se spala, se usuca cu un servet, se sareaza, se pipereaza, se pune catelul de usturoi

14 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

5h

1 vot

Ingrediente

  • Condiment:
  • 3 lingurite de sare de mare aspra
  • 1 ½ lingurita de piper macinat proaspat ( de preferat alb si negru amestecat)
  • ½ lingurita de coriandru macinat
  • 1 ½ lingurita oregano macinat
  • 1 lingurita menta tocata
  • 2 lingurite de usturoi tocat
  • 1 lingurita de ceapa tocata
  • 1 ½ lingurite de scortisoara macinata
  • 1 lingurita de cimbru
  • 1 lingurita de rozmarin (uscat) tocat
  • Pt uns mielul
  • 100 ml ulei de masline extra vergine
  • Pt. friptura din cuptor.
  • doua ramuri de rozmarin proaspat
  • ½ legatura de frunze de coriandru
  • 100 ml ulei de masline extra vergine
  • (eu folosesc ulei de masline din Creta &bdquoSITIA 0,3&ldquo deci cu aciditate de 0,3%)

Raporteaza reteta

Retete
de norbymesmer
Gulas de peste

Gulas de peste

Se taie file de peste in patratele de 3x3 cm. Se taie ceapa fideluta Se preseaza prin presa

3 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Meniu de Craciun - specific bavarez

Meniu de Craciun - specific bavarez

Gasca: Se ia de la gasca aripile, gatul, grasimea si organele (pt sos). Se spala gasca cu

7 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Tiramisu (reteta din Italia)

Tiramisu (reteta din Italia)

Se face cafeaua Espresso si se pune la racit, se alege albusul si galbenusurile de ou, galbenusurile

5 voturi    1 comentariu
45 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Cotlet si carnati de porc in sos de vin la cuptor