autor:

Gatiticuspor

» » Prajituri

Mille - Feuille

Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Marea Britanie


    Reteta postata pe: 07 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
Specific:  

Marea Britanie


Reteta postata pe: 07 martie 2012

Ingrediente
- 250g aluat pentru foietaj, - 3 linguri gem de zmeura, - 150 ml frisca lichida, , Creme Patissiere:, - 2 oua, - 60g zahar vanilat, - 30g faina, - 300ml lapte, , Glazura:, - 125g zahar pudra, - 2 linguri apa calduta

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

CREME PATISSIERE:

Puneti zaharul vanilat, ouale si faina intr-un castron peste care adaugati 3-4 linguri de lapte si amestecati bine pana se formeaza o crema omogena. Puneti laptele la incalzit intr-o cratita dar nu il lasati sa fiarba. Turnati laptele peste oua si amestecati energetic cu telul. Se spala cratita apoi puneti compozitia la foc mic amestecand continuu pentru 15-20 minute sau pana se ingroasa crema.
Se pune crema intr-un castron si se acopera cu folie alimentara de plastic pentru a preveni formarea unei coji la suprafata.
Presarati putina faina pe o suprafata neteda si apoi intindeti aluatul subtire(cam 1mm), apoi taiati aluatul in 3 fasii de 10X30cm, intepati cu o furculita din loc in loc si se pun la cuptor la 220 °C /425°C/gaz 7 intr-o tava cu hartie de copt pentru 10-15 minute sau pana aluatul capata o culoare aurie.
Cand sunt gata se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Preparati glazura, puneti zaharul si 2 linguri de apa intr-un castron si amestecati bine, intinteti glazura peste una dintre fasii si lasati deoparte.
Luati o a doua fasie de aluat si intindeti gemul de zmeura si apoi frisca mixata.
Asezati a treia fasie de aluat peste cea cu frisca si intindeti crema de patiserie.
Deasupra asezati fasia cu glazura. Se taie in bucati si se pune la frigider pana sunt gata de servit.
POFTA BUNA!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mille - Feuille" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Mille feuille

Mille feuille

-se prepara aluatul din toate ingradientele in afara de untul inghetat,se lasa la odihnit 30 de minute,crestata

6 voturi    2 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Mille feuille cu caramel

Mille feuille cu caramel

Foietajul dezghetat l-am taiat in forme si l-am copt ca la mille feuille cu crema de lamaie, adica

6 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • - 250g aluat pentru foietaj
  • - 3 linguri gem de zmeura
  • - 150 ml frisca lichida
  • Creme Patissiere:
  • - 2 oua
  • - 60g zahar vanilat
  • - 30g faina
  • - 300ml lapte
  • Glazura:
  • - 125g zahar pudra
  • - 2 linguri apa calduta

Raporteaza reteta

Retete
de Gatiticuspor
Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Se curata cartofii, ceapa si morcovul, si se taie marunt. Se pun ceapa, morcovul si ciupercile la

3 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei Umpluti

Ardei Umpluti

Pentru aceasta reteta eu am folosit 4 ardei kapia pe care i-am taiat in 3 caci erau foarte mari si

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Clatite Americane

Clatite Americane

Intr-un bol se amesteca laptele, ouale, untul topit si esentele. Intr-un vas separat se amesteca

3 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
briose cu glazura de capucino