Se curata bostanul si merele, se rad apoi se pun intr-un vas pe foc mic impreuna cu ulei zahar si un praf de sare;se amesteca mereu sa nu se lipeasca, apoi dupa ce a scazut apa din ele, se da la rece si abia dupa ce s-a racit se adauga scortisoara si alte mirodenii.
Din rulou se taie foi de marimea tavii, se pune pe fiecare foaie 2linguri de umplutura, deasupra miez de nuca taiat, se ruleaza si se pun rulourile in tava pe hartie de copt; se ung rulourile cu putin ulei si se lasa la cuptor 20min iar dupa ce s-au rumenit,se scot si se pudreaza cu zahar.
Placinta cu bostan se serveste rece.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii