autor:

LUBITA

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Mini tort cu migdale si iaurt

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 mai 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 mai 2017

Ingrediente
Blat:, 125 g amestec de alune, migdale, nuci, 1 plic glazura Duo Dr. Oetker, Crema:, 800 g iaurt grecesc, 250 g branza dulce, 125 ml suc de portocale proaspat stors, 2 plicuri mici gelatina Dr. Oetker, 75 g miere de albine, esenta de rom Dr. Oetker

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Pentru blat, se topeste glazura dupa instructiunile de pe plic, apoi se amesteca cu mixul de alune, taiate marunt cu cutitul.

Se pun pe un platou mic, doua inele de inox si se imparte compozitia pentru blat in fiecare inel, se niveleaza, se preseaza putin cu lingura, apoi se lasa la frigider sa se intareasca; este un blat crocant, nu va asteptati sa fie moale, chiar si la taiat va fi putin mai dificil.

Intr-un castron, se amesteca bine iaurtul cu branza, apoi gelatina hidratata si topita pe bain-marie, in suc de portocale, la final mierea, cateva picaturi de esenta de rom, iar dupa omogenizare se imparte crema in cele doua inele, se niveleaza, apoi se lasa la frigider cateva ore sau pentru siguranta pana a doua zi.

Se trece cu un cutit in jurul cremei din inele, se scot inelele, apoi se orneaza cu alune si miere deasupra.

Se taie si se serveste.

Sfatul meu: cu aceste ingrediente, se poate pregati foarte bine un tort obisnuit, cu diametrul de 18-20 cm, pentru ca rezulta o crema destul de multa, doar pentru doua inele, sau cine dispune de mai multe inele, se pot pune fiecare tortulet pe cate o farfurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tort cu migdale si iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata Maryaly

Tort de ciocolata Maryaly

Crema se prepara astfel:se amesteca laptele cu cele 4 oua,4 linguri de faina,9 linguri de faina si

5 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Torturi
Truffles senzationale

Truffles senzationale

Se topesc 8 bucati de ciocolata din totalul de 20. Se freaca cu mixerul branza pina este ca o crema

16 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 125 g amestec de alune
  • migdale
  • nuci
  • 1 plic glazura Duo Dr. Oetker
  • Crema:
  • 800 g iaurt grecesc
  • 250 g branza dulce
  • 125 ml suc de portocale proaspat stors
  • 2 plicuri mici gelatina Dr. Oetker
  • 75 g miere de albine
  • esenta de rom Dr. Oetker

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

4 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

10 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Saint Honore Tort Saint Honore

Tort Saint Honoré (sfântul-patron al bucătarilor şi patiserilor) cu aluat opărit, decorat cu cremă de vanilie şi cremă

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tort tiramisu cu capsune Tort tiramisu cu capsune

Punem intr-un vas capsunile adaugam si doua linguri de zahar, sucul de lamiie si de la portocale. Le lasam peste noapte, apoi a doua

31 voturi    7 comentarii
15 min
Torturi
Tort capucino