autor:

licu pop

» » Mancaruri cu carne

Mititei la gratar

Autor: licu pop (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: licu pop (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 martie 2010

Ingrediente
60% carne de porc muschi, 40% carne de vita muschi, oase de vita (picioare), 2 3 catei de usturoi, 0 ceapa mica, ienibahar, mix de legume, sare pier, bicarbonat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

11 voturi

Mod de preparare

Oasele de vita se fierb ca si pentru racitura cu usturoiul ceapa tocat mixul de legume sare piper.Se lasa sa fie cat mai concentrata dupa ce sa racit se pune deoparte.Carnea se toaca foarte marunt se condimenteaza si se adauga gelatina de pe oase.Se framinta bine ca un aluat.Se adauga ienibararul (un praf)sare piper dupa gust. Cand incepe sa se comporte ca un aluat de paine punem bicarbonat (1/2 lingura la 1 kg de carne).O lasam sa se odihneasca cam 5 ore (poate sa stea pana a 2 zi la frigider).Mici ca sa aiba aroma perfecta se prajesc la cadura indirecta la gratar.Gratarul din imagine e unul profesional dar si la un gratar pe carbuni se poate face.Se aseaza jarul in stanga si derapta grilului si mititei se aseaza in centru .In asa fel pot fi intorsi cu mana .Atentie sa nu fie jar sub mititei!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mititei la gratar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Gratar de aripioare si mititei de pui

Gratar de aripioare si mititei de pui

Aripioarele spalate si sterse se condimenteaza cu sare, piper, condimente pentru gratar de pui si

29 voturi    10 comentarii
1h
Fripturi
Carnati de porc

Carnati de porc

Toate ingredientele se amesteca, se framanta bine, apoi cu ajutorul carnatarului, se umplu matele

0 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • merisoare de padure

    merisoare de padure (Chef de cuisine):

    60% carne de porc muschi 40% carne de vita muschi oase de vita (picioare) 2-3 catei de usturoi 0 ceapa mica ienibahar sare pier bicarbonat Mod de preparare: Oasele de vita se fierb, cu usturoiul, ceapa tocata, sare, piper. Se lasa sa fie cat mai concentrata. Se lasa la racit. Carnea se toaca se condimenteaza si se adauga gelatina de pe oase (tocata) si putina zeama(strecurata).Se framanta bine ca un aluat. Se adauga praf de ienibahar, sare, piper dupa gust. Cand incepe sa se comporte ca un aluat de paine, punem bicarbonatul (1/2 lingurita la 1 kg de carne). O lasam sa se “odihneasca” pana a 2 zi la frigider .Mici ca sa aiba aroma perfecta se prajesc la cadura indirecta la gratar. Gratarul din imagine e unul profesional dar si la un gratar pe carbuni se poate face. Se aseaza jarul in stanga si derapta grilului si mititei se aseaza in centru .In asa fel pot fi intorsi cu mana . Atentie sa nu fie jar sub mititei!! Astef mititeii vor fi patrunsi dar si zemosi, si nu se ard la suprafata.

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

    Foarte frumos prezentata reteta...mai ales ca nu am facut niciodata nestiind modul de preparare a mititeilor..am cumparat de fiecare data...dar mai mult ca sigur nu se compara gustul cu cei facuti acasa si cei cumparati ,care nu se stie sigur ce contin...Felicitari!

  • Fara foto

    radu881 , 17 martie 2010

    nu doar gratarul vad ca e profesional, ci si reteta.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

    Foarte bun, apetisant!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Buni, mai ales ca sunt facuti din muschi.

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      deliciosi ,nu am mai mancat demult,super gustosi

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Sunt tare gustosi mititeii preparati in casa...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

11 voturi

Ingrediente

  • 60% carne de porc muschi
  • 40% carne de vita muschi
  • oase de vita (picioare)
  • 2 3 catei de usturoi
  • 0 ceapa mica
  • ienibahar
  • mix de legume
  • sare pier
  • bicarbonat

Raporteaza reteta

Retete
de licu pop
varza la cuptor cu carnat de casa

varza la cuptor cu carnat de casa

carnatul si costita se prajesc in ulei pana capata o crusta lucioasa pe urma se toarna berea pana

8 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata de boeuf...de post

Salata de boeuf...de post

Toate legumele se fierb in apa si se taie cuburi ca la orice salata.Se pune sare piper,knor de legume

16 voturi    7 comentarii
1h
Retete de post
Tort de mere  cu visine si jeleu

Tort de mere cu visine si jeleu

12 linguri de zahar se caramelizeaza apoi se intinde pe maginile tavi.Merele se curata de coaja se

3 voturi    4 comentarii
2h
Torturi

ana catalina focsa (Chef de cuisine)

Foarte frumos prezentata reteta...mai ales ca nu am facut niciodata nestiind modul de preparare a mititeilor..am cumparat de fiecare data...dar mai mult ca sigur nu se compara gustul cu cei facuti acasa si cei cumparati ,care nu se stie sigur ce contin...Felicitari!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe de pui cu smantana Pulpe de pui cu smantana

Se pun pulpele la fiert si se curata foarte bine zeama de spuma. Se dezoseaza carnea si se taie cubulete. Se pune untul intr-un vas

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita Sarmalute in foi de vita

Se spală frunzele de viță de vie și le punem în apă clocotită, având grijă să nu se dizolve. Scoateți-le cu o

0 voturi    0 comentarii
1h 35 min
Mancaruri cu carne
Rulouri de carne panè