autor:

ValerieM

» » Mancaruri cu carne

Moussaka de cartofi, carne tocata din piept de pui, vinete si branza de oi

Autor: ValerieM (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 12 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ValerieM (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 12 mai 2011

Ingrediente
500g carne tocata din piept de pui, , o ceapa de marime mijlocie, , 4-5 cartofi de marime mijlocie, , o vanata, , 2 lingurite de bulion de rosii, , un ou crud, , 100g branza de oi rasa (Feta), , patrunjel verde tocat, , sare, piper dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se curata cartofii si se taie in felii de 2 cm dupa care se pun intr-un castron cu apa rece si sare.Se curata ceapa si se taie cubulete mici si se pune intr-o tigaie cu un strop de ulei la foc mic pana i-si schimba culoarea; dupa care se adauga o lingurita de bulion amestecandu-se continu pana se omogenizeaza cu ceapa.In timp ce ceapa se aureste am presarat sare si piper dupa gust peste carne, am adaugat oul crud si un pic de patrunjel verde tocat dupa care am amestecat totul.Cand ceapa e gata se amesteca cu carnea tocata.Se curata vanata de coaja si se taie felii ca si cartoful.Se incinge cuptorul la 200C/400F.Eu am folosit o tava de 20/20cm (US size 8) pe care am unso cu ulei dupa care am pus un strat din feliile de cartofi scurse de apa, jumatate din amestecul de carne tocata, feliile de vanata, iarasi cealalta jumatate de tocatura si ultimul rand de cartofi.Am dizolvat ligurita de bulion ramasa intr-un pahar de apa si am rasturnat in tava peste compozitie atat cat sa acopere totul.Cand cuptorul este incins la temperatura necesara se baga tava in cuptor pentru 45min.Dupa 45 minute se scoate si se presoara branza de oi rasa si patrunjelul ramas dupa care se mai coace inca 10-15 minute.Sper sa va placa si pofta mare!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Moussaka de cartofi, carne tocata din piept de pui, vinete si branza de oi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui impanat

Piept de pui impanat

Se taie in fisii pieptul de pui,se unge cu mustar cu o pensula,se trece prin porumbul macinat sau

4 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Dovlecei umpluti

Dovlecei umpluti

Se taie dovleceii pe jumatate,se decapeaza,se umplu cu miezul scos din ei,carnea tocata,marar verde

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2011

    De toate are...e foarte buna!

  • Elly

    Elly (Chef de cuisine) , 13 mai 2011

    E preferata mea musacaua!! Cred ca e foarte buna!!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 500g carne tocata din piept de pui
  • o ceapa de marime mijlocie
  • 4-5 cartofi de marime mijlocie
  • o vanata
  • 2 lingurite de bulion de rosii
  • un ou crud
  • 100g branza de oi rasa (Feta)
  • patrunjel verde tocat
  • sare
  • piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de ValerieM
Ghiveci de legume cu piept de pui

Ghiveci de legume cu piept de pui

Se spala pieptul de pui si se taie in cuburi dupa care se pune in cratita adanca cu cele 10 linguri

30 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastrav rasol cu cartofi natur

Pastrav rasol cu cartofi natur

Se curata pestele si se spala de cateva ori cu apa rece. L-am presarat cu sare mare si l-am bagat

2 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu peste
Pui imbatat in bere

Pui imbatat in bere

Spala pulpele, taie-le in jumatate apoi freacale bine cu amestecul de condimente (boia iute si dulce,

11 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Fripturi

mirey (Chef de cuisine)

De toate are...e foarte buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Kebab turcesc cu legume coapte Kebab turcesc cu legume coapte

Se amesteca carnea tocata cu boiaua afumata, fulgii de chili, sarea, piperul proaspat macinat si patrunjelul tocat marunt. Se pune

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana Muschiulet de porc in foietaj cu sos de ciuperci cu smantana

Rulourile: Spalam muschiuletul de porc, il stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem muschiuletul in bucati de 8-10 cm. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Ficatei de pui in sos de lapte