autor:

ValerieM

» » Mancaruri cu carne

Moussaka de cartofi, carne tocata din piept de pui, vinete si branza de oi

Autor: ValerieM (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 12 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ValerieM (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 12 mai 2011

Ingrediente
500g carne tocata din piept de pui, , o ceapa de marime mijlocie, , 4-5 cartofi de marime mijlocie, , o vanata, , 2 lingurite de bulion de rosii, , un ou crud, , 100g branza de oi rasa (Feta), , patrunjel verde tocat, , sare, piper dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se curata cartofii si se taie in felii de 2 cm dupa care se pun intr-un castron cu apa rece si sare.Se curata ceapa si se taie cubulete mici si se pune intr-o tigaie cu un strop de ulei la foc mic pana i-si schimba culoarea; dupa care se adauga o lingurita de bulion amestecandu-se continu pana se omogenizeaza cu ceapa.In timp ce ceapa se aureste am presarat sare si piper dupa gust peste carne, am adaugat oul crud si un pic de patrunjel verde tocat dupa care am amestecat totul.Cand ceapa e gata se amesteca cu carnea tocata.Se curata vanata de coaja si se taie felii ca si cartoful.Se incinge cuptorul la 200C/400F.Eu am folosit o tava de 20/20cm (US size 8) pe care am unso cu ulei dupa care am pus un strat din feliile de cartofi scurse de apa, jumatate din amestecul de carne tocata, feliile de vanata, iarasi cealalta jumatate de tocatura si ultimul rand de cartofi.Am dizolvat ligurita de bulion ramasa intr-un pahar de apa si am rasturnat in tava peste compozitie atat cat sa acopere totul.Cand cuptorul este incins la temperatura necesara se baga tava in cuptor pentru 45min.Dupa 45 minute se scoate si se presoara branza de oi rasa si patrunjelul ramas dupa care se mai coace inca 10-15 minute.Sper sa va placa si pofta mare!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Moussaka de cartofi, carne tocata din piept de pui, vinete si branza de oi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rulouri cu susan

Rulouri cu susan

Feliez pieptul de pui, bat feliile ca pentru snitel.Asez fasii de ardel si de carnat peste feliile

28 voturi    12 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu vin

Pui cu vin

Puiul se taie bucati, se pune intr-o tigaie la rumenit cu foile de dafin. Cand s-au rumenit se adauga

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2011

    De toate are...e foarte buna!

  • Elly

    Elly (Chef de cuisine) , 13 mai 2011

    E preferata mea musacaua!! Cred ca e foarte buna!!

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 500g carne tocata din piept de pui
  • o ceapa de marime mijlocie
  • 4-5 cartofi de marime mijlocie
  • o vanata
  • 2 lingurite de bulion de rosii
  • un ou crud
  • 100g branza de oi rasa (Feta)
  • patrunjel verde tocat
  • sare
  • piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de ValerieM
Ghiveci de legume cu piept de pui

Ghiveci de legume cu piept de pui

Se spala pieptul de pui si se taie in cuburi dupa care se pune in cratita adanca cu cele 10 linguri

16 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastrav rasol cu cartofi natur

Pastrav rasol cu cartofi natur

Se curata pestele si se spala de cateva ori cu apa rece. L-am presarat cu sare mare si l-am bagat

2 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu peste
Pui imbatat in bere

Pui imbatat in bere

Spala pulpele, taie-le in jumatate apoi freacale bine cu amestecul de condimente (boia iute si dulce,

10 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Fripturi

mirey (Chef de cuisine)

De toate are...e foarte buna!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Musaca de cartofi