Moussaka de cartofi, carne tocata din piept de pui, vinete si branza de oi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Moussaka de cartofi, carne tocata din piept de pui, vinete si branza de oi

Ingrediente

  • 500g carne tocata din piept de pui
  • o ceapa de marime mijlocie
  • 4-5 cartofi de marime mijlocie
  • o vanata
  • 2 lingurite de bulion de rosii
  • un ou crud
  • 100g branza de oi rasa (Feta)
  • patrunjel verde tocat
  • sare, piper dupa gust

Mod de preparare

Se curata cartofii si se taie in felii de 2 cm dupa care se pun intr-un castron cu apa rece si sare.Se curata ceapa si se taie cubulete mici si se pune intr-o tigaie cu un strop de ulei la foc mic pana i-si schimba culoarea; dupa care se adauga o lingurita de bulion amestecandu-se continu pana se omogenizeaza cu ceapa.In timp ce ceapa se aureste am presarat sare si piper dupa gust peste carne, am adaugat oul crud si un pic de patrunjel verde tocat dupa care am amestecat totul.Cand ceapa e gata se amesteca cu carnea tocata.Se curata vanata de coaja si se taie felii ca si cartoful.Se incinge cuptorul la 200C/400F.Eu am folosit o tava de 20/20cm (US size 8) pe care am unso cu ulei dupa care am pus un strat din feliile de cartofi scurse de apa, jumatate din amestecul de carne tocata, feliile de vanata, iarasi cealalta jumatate de tocatura si ultimul rand de cartofi.Am dizolvat ligurita de bulion ramasa intr-un pahar de apa si am rasturnat in tava peste compozitie atat cat sa acopere totul.Cand cuptorul este incins la temperatura necesara se baga tava in cuptor pentru 45min.Dupa 45 minute se scoate si se presoara branza de oi rasa si patrunjelul ramas dupa care se mai coace inca 10-15 minute.Sper sa va placa si pofta mare!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise